Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Checklist voor modern meubilair

Checklist voor modern meubilair

Voordat je een nieuw stuk modern meubilair koopt of een ruimte opnieuw inricht, moet je rekening houden met een aantal dingen. Een plan in een meubelzaak binnenlopen kan alleen maar leiden tot verwarring en frustratie. Wanneer je hebt besloten om een ​​ruimte opnieuw in te richten of nieuw meubilair te kopen, maak dan een checklist om te zorgen dat je precies weet waar je naar op zoek bent, zodat je je tijd of geld niet verspilt!

Checklist voor een moderne inrichting

Wij hebben speciaal voor jou een checklist gemaakt om modern meubilair perfect passend te maken in jouw interieur. In zes stappen maak je een bewuste keuze en richt je jouw woning helemaal in met modern meubilair.

  1. Bepaal je behoeften
  2. Vind jouw stijl
  3. Stel een budget op
  4. Kwaliteit staat centraal
  5. Leer je stoffen kennen
  6. Shoppen
Modern meubilair

Bepaal je behoeften

Meubilair moet een functie vervullen. Heb je ergens een plaats nodig voor gasten? Eten? Staan? Items opslaan? Bepalen wat u precies nodig heeft voor een ruimte, bepaalt het type meubilair en de kwaliteit van het meubilair dat je moet kopen. Je moet ook bepalen welke beperkingen je hebt als het gaat om inrichting. Deze kunnen verband hebben met ruimte, gezondheid, allergieën, materialen - alles wat een speciale behoefte kan zijn.

Vind jouw stijl

Of je nu voor jouw huis, een kamer of een bedrijf hebt, je moet altijd de stijl en esthetiek bepalen die je wilt voordat je begint met winkelen. Een duidelijk gevoel voor stijl geeft je het vertrouwen om precies de juiste stukken te kopen en jouw ruimte perfect in te richten. Je kunt een meubelstijl kiezen voor een kamer die past bij jouw ideeën voor die ruimte, of die ook past bij jouw bredere esthetiek. Inspiratie nodig om jouw stijl te vinden? Bekijk eens het Pinterest account van Woonliving voor meer interieur stijlen.

Stel een budget op

Moderne meubelstijlen kunnen sterk variëren in prijs, afhankelijk van kwaliteit, merknaam en locatie. Stel een realistisch budget in waaraan je zich kunt houden zonder overboord te raken of belangrijke items te missen. Zonder een budget vast te stellen, kun je heel gemakkelijk meubels en decoreren overdragen zonder het zelfs maar te beseffen. Houd een budget voor elke kamer of een totaalbudget in gedachten om je te helpen de stukken te organiseren die je nodig hebt versus de stukken die je wilt en een middenweg te vinden.

Kwaliteit staat centraal

Het kennen van de kwaliteit van de moderne meubels waar je voor winkelt, is belangrijk voor zowel het budget als de behoeften van de ruimte. Als je op zoek bent naar meubels voor een terras, een kinderkamer of een informele wachtkamer, is kwaliteit misschien niet zo belangrijk voor je. Als je op zoek bent naar eetmeubilair, restaurantmeubilair, slaapkamermeubilair of hotelmeubilair, wil je wat meer uitgeven om ervoor te zorgen dat je meubilair van hoge kwaliteit krijgt dat lang meegaat.

Vooral als het gaat om houten meubels, moet je moderne houten meubels kopen gemaakt van hout van hoge kwaliteit dat lang meegaat. De materialen die worden gebruikt om het meubilair te bouwen, zijn van cruciaal belang voor hoe lang ze meegaan.

Leer je stoffen kennen

De meeste mensen denken alleen maar aan kleuren wanneer ze meubels kiezen. Maar het kennen van het type stof dat bij jouw ruimte past en het beste nodig heeft, is de sleutel tot het vinden van het juiste moderne meubilair. Sommige stoffen zijn meer vatbaar voor slijtage bij regelmatig gebruik, dus als je op zoek bent naar hotelmeubilair of lobbymeubilair, wil je dit misschien vermijden. Andere stoffen zijn moeilijk schoon te maken, waardoor ze mogelijk niet geschikt zijn voor een restaurant of een huis met veel huisdieren. Zorg ervoor dat je weet wat jouw behoeften zijn en kies een geschikte stof.

Modern meubilair shoppen

Nu ben je klaar om te winkelen! Of je nu online, in winkels of ideeën in showrooms kijkt, je kunt erop vertrouwen dat je de juiste beslissingen neemt voor jouw bedrijf of thuis bij het kiezen van meubels.

Modern meubilair van Woonliving

Woonliving heeft een ruim assortiment aan modern meubilair. Bestel vandaag nog op onze website en je hebt binnen de kortste keren jouw ideale woning. Je kunt dit ook nog mooi aankleden met leuke accessoires. Wil je alvast inspiratie op doen? Woonliving heeft allemaal wooninspiratie blogs geschreven, die jou helpen om de beste keuze te maken.

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen