Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

De kracht van neutrale kleuren in je interieur

De kracht van neutrale kleuren in je interieur

Een interieur met neutrale kleuren, dat klinkt misschien hetzelfde als brownies gemaakt van bonen. Saai en misschien wel heel verstandig. Uitgesproken kleuren frissen je interieur op en zorgen voor levendigheid. Maar wist je dat je dat ook kunt doen met neutrale kleuren en accessoires? In deze blog laat ik je zien hoe je kunt stylen met neutrale kleuren en waarom dat juist een heel goed en zelfs duurzaam idee is.

Mariska verteld over de kracht van neutrale kleuren in je interieur

Gastblogger Mariska

Hi ik ben Mariska. En ik zou mezelf wel een interieurjunkie durven noemen. Ik ben dol op DIY's en kringloopwinkels bezoeken. Op mijn blog en Instagram deel ik al jaren met veel plezier mijn creaties en styling ideeën. Toen Woonliving mij vroeg om voor hun gastblogger te worden hoefde ik daar niet lang over na te denken. Een webshop met toffe interieur items dat ook nog eens duurzaam is, count me in! Duurzaamheid is iets wat de laatste jaren echt een trend is geworden, ook in interieur land. Iets wat ik alleen maar toejuich. Wanneer je dan toch besluit om nieuw te kopen, dan liever bij en winkel die zijn best doet om zijn steentje bij te dragen aan het milieu. Op dit moment heeft Woonliving al 121 bomen geplant in Nederland.

Accessoires van Woonliving

Neutrale kleuren een duurzame keuze?

Een neutraal kleurenpallet is niet zo onderhevig aan de tijd. Je ziet ieder jaar wel trendkleuren opduiken die veel mensen dan graag in huis willen hebben en dat is natuurlijk ook prima. Maar wanneer je de basis neutraal houdt hoef je niet bij iedere interieur makeover alles de deur uit te doen. Zo heb ik van Woonliving een zwart klokje met goudkleurige wijzers mogen ontvangen. Doordat dit juist geen uitgesproken kleur is ben ik ervan overtuigd dat ik deze nog heel lang leuk zal vinden. En de gouden wijzers geven het klokje toch iets extra's.

Afwisselen met accessoires

Sommige mensen hebben een Narnia kast waar ze alles kunnen opbergen. Kussens, vazen, plaids en nog veel meer decoratie voor in huis. Ben je een bepaald kleurenpalet zat? Dan stop je het gewoon in je oneindige grote kast. Helaas is ons appartement niet zo groot en ben ik daardoor echt gedwongen om niet te luisteren naar mijn innerlijke hamster. Ben ik toe aan verandering? Dan verkoop ik het of gaat het naar de kringloop. De laatste tijd merk ik dat ik het dan toch jammer vind dat ik een bepaald item niet kan houden. Dus ik kies nu veel liever voor iets in een neutrale kleur, zodat ik het kan blijven gebruiken.

Kussens van Woonliving

Een hoog aaibaarheids gehalte

Door te kiezen voor accessoires met verschillende texturen, materialen en vormen creëer je een interieur wat ondanks de neutrale kleurtinten toch heel warm en gezellig aandoet. Je ziet dat het fluffy kussen heel mooi staat met het gebreide kussen. Door te werken met kleurtinten die net even anders zijn zorg je voor eenheid en rust. Wil je dan toch kleur aanbrengen? Doe het dan bijvoorbeeld met -tijdelijke- items zoals kaarsen of bloemen. Op die manier kun je lekker afwisselen met budgetproof decoratie. Mooie combinaties van materialen vind ik trouwens linnen en bamboe, velvet en wol. Maar wat dacht je van een leren bank met dit fluffy kussen. Je zorgt daarmee voor warmte en het geeft een zachte uitstraling. 

Ik ben heel blij met de toffe items die ik van Woonliving heb mogen ontvangen en hopelijk heb je iets gehad aan de tips. Laat weten welke kleuren jij het liefst toepast in jouw interieur?

Liefs Mariska

Meer lezen over duurzame styling? Lees dan eens mij blog 9 tips om minimalisme in je interieur toe te passen.

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen