Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

De lente in huis halen

De lente in huis halen

Onze gastblogger Nadia van Stijlvolhuisje heeft een super leuke blog geschreven hoe jij de lente in huis kan halen. Nadia heeft sinds kort ook eigen vintage studio! Op haar Instagram De Vintage Studio plaatst ze regelmatig leuke vintage producten die je kunt kopen.

Een fris lente gevoel in huis halen? Dat kan al met een kleine greep. Denk aan kleuren, maar ook aan materialen. Wat mij afgelopen weekend opviel tijdens mijn wandeling, is dat er alweer kleurrijke krokussen de grond uitschieten. Het zonnetje schijnt en je voelt dat de lente dichtbij is. Als je de lente in huis wilt halen, probeer dan voor je te zien welke kleuren en materialen voorbij komen tijdens die zonnige wandeling tussen de krokussen. Elementen die in mij opkomen als ik aan de lente denk zijn luchtig, ademend, zacht, licht, fris, energiek en buitenleven. Welke interieurelementen kun je hier aan linken?

Luchtige elementen die de lente in huis halen

Bij luchtig en ademend kun je denken aan luchtdoorlatend, zoals linnen gordijnen die zorgen voor die luchtige en natuurlijke look. Linnen is een milieuvriendelijke stof, want tijdens het productieproces wordt er niks verspild. Deze stof is heel fijn voor de warmere dagen omdat hij temperatuur-regulerende kwaliteiten heeft. Linnen wordt gemaakt van de vlasplant. Zaden van de plant worden gebruikt om lijnzaad en lijnzaadolie van te maken. Zo gaat er dus echt niets verloren! Wanneer het warm is, ademt de stof. Daarom is het een heel fijne stof om als beddengoed te gebruiken en je slaapt gegarandeerd beter. Bovendien is linnen ook heel goed te gebruiken als tafelkleed. Het maakt die mooi gedekte tafel met heerlijke zomerse gerechten echt af door de luxe en natuurlijke uitstraling. Daarnaast zorgt linnen ervoor dat het stof en vuil afstoot.

Bij luchtig en ademend kun je ook denken aan doorzichtige materialen zoals glas. Woonliving heeft een paar mooie glazen vazen op de webshop staan die de lente bij jou in huis halen! Heb je ze al gezien? Ze staan vast mooi op dat linnen tafelkleed!

Zachte elementen

Bij zacht kun je aan zachte materialen denken, zoals stoffen items in jouw interieur. Natuurlijke materialen zoals linnen, wol, zijde en katoen hebben vaak van nature een mooie en neutrale kleur. Er staan heel veel kussens op de webshop van Woonliving die sowieso zorgen voor die lente uitstraling op jouw bank. Om een zacht element in huis te halen, kun je ook een mooie pampas pluimen in een vaas zetten. Daarnaast kan zacht ook staan voor een zachte kleur. Zachte kleuren zijn bijvoorbeeld pasteltinten die ook passen bij de lente, denk bijvoorbeeld aan Pasen. Dus hup, al die winterse kleuren kunnen de zolder op en haal die frisse en zachte kleuren maar tevoorschijn!

Lente in huis halen     Lente in huis halen

Lichte en frisse elementen in jouw interieur

Licht creëer je door veel zonlicht door te laten schijnen in jouw huis. Zorg dus voor lichtdoorlatende gordijnen in een lichte kleur. Daarnaast kun je ook kiezen voor lichte kleuren in huis met veel wit. Dit zorgt ook meteen voor een frisheid in huis. Die warme en donkere tinten hebben we al genoeg gezien in de winter. Nu is het tijd voor frisse kleuraccenten! De glazen vazen die Woonliving op de website heeft staan zijn perfect voor een vrolijke bos bloemen op tafel. Kleurrijke bloemen halen het voorjaar in huis. Daar wordt ieder mens toch vrolijk van?

Lente in huis halen    Lente in huis halen

Haal het buitenleven naar binnen

Het buitenleven naar binnen halen, hoe dan? Waar denk je aan als je aan het buitenleven denkt? Precies, planten natuurlijk! Kamerplanten zorgen niet alleen voor een frisse look in huis, maar ze zijn ook gezond, want ze zorgen voor zuurstof in huis. Bovendien groeien kamerplanten ook veel beter in de lente dan in de winter.

Een lente moodboard maken

Nu heb je vast een goede voorstelling kunnen maken van een echt lente interieur. Ga nu eens op zoek naar afbeeldingen die passen bij jouw lente interieur. Voeg al deze afbeeldingen in één document. Op deze manier heb je een duidelijk overzicht en kun je de verschillende elementen bij elkaar gaan verzamelen!

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen