Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Gezelligheid kent geen tijd

Gezelligheid kent geen tijd

Onze gastblogger Nadia van Stijlvolhuisje heeft weer een leuke blog geschreven. Nadia heeft sinds kort ook eigen vintage studio! Op haar Instagram De Vintage Studio plaatst ze regelmatig leuke vintage producten die je kunt kopen.

Een gezellig huis, dat wil toch iedereen? Maar hoe creëer je nou gezelligheid in jouw interieur? Omdat elk interieur anders is, bestaan er oneindig veel mogelijkheden om een gezellige sfeer te creëren. Gezelligheid door verlichting, kleur, materialen, vormen of dessins.

Gezellige verlichting

Waar denk je aan als je aan gezellige verlichting denkt? Precies, warmte. Warme verlichting oogt zoveel gezelliger dan kille en ‘koude’ verlichting. Daar zit niemand op te wachten, zelfs niet op het kantoor. Ga eens op zoek naar lampenkapjes in warme tinten. Alleen een peertje met een warme gloed kan al veel wonderen doen. Koop de peertjes in ieder geval niet te fel en wit. Check daarvoor het aantal lumen wat er op staat. Daarnaast kunnen waxinelichtjes ook zorgen voor gezelligheid in de avond. Ik weet zeker dat kaarslicht in combinatie met die gezellige lampenkapjes al voor veel gezelligheid kunnen zorgen in jouw huis. Dit zorgt ook automatisch voor rust in je hoofd. Je wilt toch niet de hele dag naar een felle en witte lamp kijken? Daar krijg je alleen maar hoofdpijn van. Om nog meer te weten te komen over verlichting, check dan mijn blog ‘Verlichting in jouw interieur’ op de website van Woonliving. Daarnaast biedt Woonliving veel lampen aan op hun website in verschillende kleuren en materialen. Bovendien kun je ook op hun website terecht voor waxinelichthouders. Iets tofs gezien? Vergeet dan niet om jouw gezelligheid te delen op Instagram!

Woonliving accessoires

Gezellige kleuren

Tja, wat zijn nou gezellige kleuren? Denk aan warme kleuren. Gezelligheid wordt namelijk gelinkt aan warmte. Warme kleuren zijn geel, oranje en rood en alle kleuren die je krijgt door deze drie kleuren te mengen. Het hoeft bijvoorbeeld geen 100% verzadigde kleur oranje te zijn. Oranje kan ook al warm aanvoelen door een hele lichte verzadiging. Dat krijg je door het te mengen met wit. Je kunt kiezen om de muur oranje te verven, maar ook kun je kiezen voor oranje accessoires of meubels. Door deze toevoegingen creëer je een gezellige sfeer in huis. Bovendien kun je rekening houden met de seizoenen. In de winter zijn de wat warmere en donkere tinten misschien toepasselijk en in de zomerperiode kun je kiezen voor een wat lichtere tint. Met verschillende bruintinten in huis, creëer je een mooi ton-sur-ton effect. Je kunt deze tinten combineren met accessoires, een muur of wellicht een meubelstuk. Zie je het al voor je?

Gezellige materialen

Materialen die ervoor zorgen dat jouw huis gezellig oogt, zijn bijvoorbeeld stoffen. Katoen, wol en linnen bijvoorbeeld. Deze zachte materialen zorgen voor een zachte uitstraling. Een wollen kleedje op de bank, een katoenen vloerkleed of linnen gordijnen creëren al gauw gezelligheid in huis. Materialen van steen, glas, aluminium of ijzer zorgen voor een koelere sfeer, dus probeer die materialen te vermijden. Wanneer je bijvoorbeeld een tegelvloer hebt in de woonkamer, probeer dan eens een tapijt van wol. Dit contrast zorgt meteen voor warmte.

Gezellige vormen

Om een ruimte niet te hoekig of recht te laten lijken, kun je gebruik maken van ronde vormen. Ronde vormen zorgen voor ruimte, balans en gezelligheid. Als je een hoekige woning hebt met veel muren en rechte hoekjes, probeer dan eens een rond vloerkleed, een rond accessoire of een ronde eettafel. Op deze manier komen de muren minder op je af en wordt het hoekige in huis doorbroken. Zelf heb ik sinds kort ook een ronde tafel en het oogt meteen zoveel gezelliger

Gezellige meubilair vormen   Gezellige meubilair vormen

Gezellige accessoires

Het decoreren van een ruimte is toch wel echt de kers op de taart. Zonder accessoires in huis is het maar een ongezellige boel. Dus leef je uit! Kijk eens in je kast of er nog mooie elementen in staan, zoals een boek met een mooie kaft of dat ene oude blik van je grootouders. Door zulke accessoires in het daglicht te zetten, creëer je gezelligheid. Maar wat denk je van bloemen? Ik vind bloemen op tafel voor zoveel kleur zorgen! Ik word er altijd heel erg blij van. Daarnaast kun je deze bloemen natuurlijk weer in een gezellige vaas zetten.

Ook een wollen kleedje of kussens op de bank zorgen voor warmte en een zachte uitstraling in huis. Een kast is niet per se een praktisch element in huis. Een open stellingkast kan al voor veel sfeer zorgen. Zo’n kast maakt jouw interieur persoonlijk door er bijvoorbeeld foto’s in te zetten of souvenirs die je meegenomen hebt van vakantie. Persoonlijkheid in huis geeft sfeer. Je hoeft niet per se naar de winkel te gaan om accessoires te vinden. Ga eens de zolder op of kijk eens in de kasten wat voor moois daar misschien ligt. Ik ben nu al nieuwsgierig!

Gezellige accessoires van Woonliving    Gezellige woonliving accessoires

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen