Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Hoe herstoffer je zelf een bank of stoel?

Hoe herstoffer je zelf een bank of stoel?

Als je meubels hebt die van binnen nog goed zijn maar stof die niet helemaal goed is. Dan hoef je deze nog niet weg te gooien. Meubels kunnen eenvoudig worden bijgewerkt met nieuwe bekleding - en je kunt het zelf thuis doen.

Zolang het meubilair intern nog stevig is kan een beetje nieuwe stof, aandacht en creativiteit je ver op weg helpen.

Een bank of stoel opnieuw bekleden is een geweldige manier om oude meubels een nieuw leven te geven. Het kan je ook een uitlaat bieden voor het veranderen van de kleur van de stof als het niet overeenkomt met een renovatie of nieuw kleurenschema. Het is niet nodig om die rode bank weg te gooien die je een paar jaar geleden hebt gekocht. Alleen maar omdat je nieuwe interieur niet meer matcht met die rode bank.

Upcycle van meubilair

Wanneer we het hebben over moderne meubeltrends, zijn de ideeën rond duurzaamheid altijd aanwezig. Een groot deel van de trends in interieurontwerp is recycling en upcycling om duurzaam en milieubewust te zijn.

Of het nu gaat om het gebruik van gerecyclede materialen, het kiezen van een meubelfabrikant met groene praktijken, herbestemming van meubels, of zelfs het stofferen van een oud stuk. Het betekent niet dat je om de zes maanden nieuw meubilair moet kopen.

Meubels opnieuw stofferen is een van de beste dingen die je kunt doen om meubels die oud zijn, niet in de mode zijn of waar je gewoon genoeg van hebt. Een nieuw leven te geven Het lijkt misschien een beetje intimiderend, maar met een beetje voorbereiding en wat vrije tijd is DIY-herbekleding voor banken of stoelen zeker iets dat je kunt doen.

Een stoel of bank opnieuw bekleden - Stap voor stap

Welke hulpmiddelen heb je nodig?

Je hebt een paar dingen nodig die je misschien in je garage hebt liggen. Voor de meeste bekledingsprojecten heb je zeker de volgende dingen nodig:
• nieuwe stof
• aangedreven nietpistool
• naaimachine

Je hebt waarschijnlijk ook een hamer en een schroevendraaier nodig om het meubilair uit elkaar te halen. Om de stof te verwijderen en opnieuw te doen, evenals misschien wat nieuwe tussenvulling (vulling) voor de kussens.

1. Verwijder de oude bekleding

Dit kan gemakkelijk of erg tijdrovend zijn, afhankelijk van het meubelstuk dat je opnieuw wilt bekleden.

In het geval van een eetkamerstoel, kan je gewoon de nietjes op de achterkant en eronder verwijderen en de oude stof er doorheen trekken om deze te verwijderen. In het geval van een fauteuil of een bank, moet je wat omdraaien om nietjes van onder en de achterkant te verwijderen, en de stof van de kussens te halen.

Als je de stof niet wilt redden, voel je dan vrij om rommelig te worden (maar houd er rekening mee dat je de oude stof als sjabloon voor de nieuwe stof moet gebruiken). Als u de oude stof opnieuw wilt gebruiken, let dan goed op waar uje snijdt en hoe je de nietjes verwijdert om versnipperingen en scheuren te voorkomen.

Hoe herstoffeer je zelf een bank of stoel? In 6 stappen een gloednieuwe stoel of bank!

2. Haal de bank of stoel uit elkaar


In het geval van een bank of grote bijzetstoel moet je waarschijnlijk het meubilair uit elkaar halen. Verwijder eerst de armen en vervolgens de rugleuning indien nodig. Pas op dat je de vulling, kussens of structuur niet beschadigt.


3. Knip je stof


Gebruik de oude bekleding als sjabloon om je nieuwe stof te knippen. Dit is het makkelijkste deel, omdat je letterlijk de oude stofvormen en -formaten op je nieuwe stof kunt gebruiken! Zorg dat je niets mist.

Geef bij twijfel meer stof om mee te werken door de uitsparing iets groter te maken dan nodig. Je kunt dit altijd erna nog wegsnijden.


4. Naai de stukken stof aan elkaar


Grijp die naaimachine en oefen die naaivaardigheden! Naai de verschillende stukken aan elkaar terwijl ze samen komen. Naai kussenhoezen, rokken, kussenslopen, armstukken - alles wat nodig is om bij elkaar te blijven.

Mogelijk moet je ook ritsen naaien in het geval van zithoezen voor een bank.


5. Gebruik een nietpistool om de nieuwe stof aan het meubilair te bevestigen

Bevestig één voor één de nieuwe bekleding. Voor kussens kan je de oude vulling of vulling eenvoudig in de nieuwe hoezen stoppen. Dit zou gemakkelijk moeten gaan!

Voor de rugleuning en zitgedeelte op banken en eetkamerstoelen heb je wat meer werk. Voer de stof over de tussenvoering en trek deze gelijkmatig aan alle kanten door. Dit is vooral belangrijk als je stof met een patroon hebt - zorg ervoor dat je het patroon niet vervormt door ongelijk te trekken!

Je wilt een nietpistool voor de harde gedeeltes gebruiken om de nieuwe bekleding aan de structuur te bevestigen om ervoor te zorgen dat deze de stof vasthoudt en niet scheurt. Meubels opnieuw stofferen is eenvoudig, maar je wilt het niet over een paar maanden opnieuw doen!


6. Bevestig de nieuwe stof van binnen naar buiten

Het is best om de bekleding van binnenuit te bevestigen. Begin met het zitgedeelte, de binnenarmen, de binnenzijde van de rug en vervolgens de resterende bekleding aan de buitenkant. Dit maakt het gemakkelijk om ervoor te zorgen dat alles goed is uitgelijnd en veilig is bevestigd.

En je bent klaar! Voor de meeste projecten kan je dit in één dag doen. Nu heb je een aantal gloednieuwe moderne meubels in je kamer.

Hoe herstoffeer je zelf een bank of stoel? In 6 stappen een gloednieuwe stoel of bank!

Geef de hoop niet op! 

Soms moet je gewoon die oude stoel of bank weggooien om plaats te maken voor iets nieuws. Maar soms is er alleen een beetje doe-het-zelf nodig om van een oud meubel iets gloednieuws te maken.

Duurzaamheid, upcycling en recycling zijn enkele van de belangrijkste ideeën om rond te werken als het gaat om interieurontwerp en is een principe van modern design en modern meubilair. Als je een ruimte opnieuw inricht en je kunt zelfs één meubel opnieuw bekleden om het een langere levensduur te geven, probeer het dan eens.

Meubels opnieuw bekleden is niet zo moeilijk of ontmoedigend als het lijkt. Bezoek de stoffenwinkel, pak je vingerhoed en experimenteer met wat doe-het-zelvers in je ruimte! Begin vandaag nog met je eigen moderne meubels.

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen