Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Hoe kan je felle kleuren gebruiken in je huis of kantoor?

Hoe kan je felle kleuren gebruiken in je huis of kantoor?

Heldere kleuren kunnen een beetje intimiderend zijn om mee te werken. Het kiezen van de perfecte kleuren, neutralen om het te contrasteren, en het vinden van de perfecte accessoires en design meubilair kan ontmoedigend zijn. Dit is de reden waarom velen van ons zich vestigen op neutrale tinten om onze huizen te versieren - beige, bruin, zwart, wit, grijs, misschien avontuurlijk met een beetje gebrand oranje of marineblauw.

Vrolijke kleuren hoeven niet intimiderend of kinderachtig te zijn. Met de juiste planning en aandacht kan het decoreren met felle kleuren een aanzienlijke impact hebben die je niet snel zult vervelen.

Werken met kleuren

Als het je eerste stap is in het decoreren met felle kleuren, zijn er een paar eenvoudige tips om in gedachten te houden om het proces gemakkelijker te maken:

Ten eerste, kies welke neutrale je wilt koppelen met je kleur. Als je dit als eerste doet, ben je in staat om de kleuren die je kiest in het gareel te houden zonder overweldigd te worden of uit de hand te lopen.
Test altijd je heldere staaltjes voordat je ze vastlegt. Of het nu stof of verf is, het is belangrijk om het mee naar huis te nemen en het uit te testen om te zien hoe het er precies uit zal zien. Balanceer warme en koele kleuren. Magenta en roze zijn moeilijke kleuren om mee te werken - zet ze altijd af met neutrale kleuren.
Met deze tips in gedachten is het tijd om het naar het volgende niveau te brengen!

Heldere accessoires in een neutrale ruimte

Als je de voorkeur geeft aan neutrale lak en neutrale meubels, kan je deze koppelen aan een aantal heldere accessoires om opvallende elementen toe te voegen aan je ruimte. Grijze of beige muren, bekleding en meubels zorgen voor een solide achtergrond voor kleurrijke gordijnen, tapijten, kussens of kunst. Coördineer de kleuren met je accessoires, zodat je ruimte een thema heeft. Als je tapijt blauwe en paarse tinten heeft, kies dan voor paarse kussens, blauwe kunstwerken of violette decorstukken om het allemaal aan elkaar te knopen. Met een neutrale achtergrond kunnen deze felle accessoires gemakkelijk bewegen en leven geven aan uw ruimte.

Wit met een pop van kleur

In plaats van te kiezen voor een neutraal palet, kan het hebben van een volledig wit decor met kleine hints van kleur veel impact hebben en werkt goed als je op zoek bent naar iets meer gedempt. Een slaapkamer kan voorzien zijn van witte muren en lichte meubels met heldere accent kussens, een bijzettafel, of lichtarmaturen. Een badkamer kan lichte armaturen of een spiegellijst hebben. Het gebruik van een volledig witte achtergrond in plaats van een combinatie van andere neutrale tinten helpt om heldere tinten te laten knallen. Probeer verschillende texturen van wit toe te voegen om te voorkomen dat de kamer plat valt.

Kies een focuspunt

Bij het werken met felle kleuren kan het vaak minder overweldigend zijn om een brandpunt te kiezen om te voorkomen dat de kamer een doorn in het oog wordt. Een heldere, moderne bank in een anders neutrale kamer kan een grote pop van kleur zijn. Sommige toegevoegde accessoires in een gelijkwaardige kleur kunnen de kamer mooi aan elkaar knopen.

Probeer eens een paarse of oranje sofa. Een moderne bank als middelpunt van je kamer in een heldere kleur maakt een groot statement en geeft het oog iets om zich op te concentreren!

Onverwachte vlekken

Als je creatief wilt worden met het gebruik van heldere kleuren in je ontwerp, probeer dan te experimenteren met het aanbrengen van kleur in een aantal onverwachte plekken. Een pocket deur die naar buiten schuift om helder geel of groen te onthullen, verandert de toon van een anders neutrale of monochrome ruimte volledig. Een witte boekenplank met een felblauwe achterkant of geschilderde planken voegt een vrolijk detail toe. Kasten of opbergmeubels die bij het openen felroze of rood verraden zijn een leuke verrassing in een eenvoudig ontwerp. Een neutrale keuken met heldere bekleding op moderne barkrukken is een andere mooie manier om deze onverwachte spetter toe te voegen!

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen