Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Hoe kies je een eetkamerstoel?

Hoe kies je een eetkamerstoel?

Er zijn zoveel soorten eetkamerstoelen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom is het handig om kaders aan te brengen. Hierdoor filter je verschillende stoelen, waardoor de keuze voor de juiste eetkamerstoelen makkelijker wordt. Wij helpen je graag met het kiezen van de juiste stoel.

In deze blog behandelen we drie verschillende soorten stoelen:

  • Houten
  • Velvet
  • Industrieel

Houten eetkamerstoelen

Deze stoelen zijn ervoor om een klassieke sfeer te creëren. Houten eetkamerstoelen zijn wellicht qua zitcomfort niet helemaal ideaal, maar met een leuk kleed of kussentje erop is dit goed op te lossen. Tevens brengt dit enorm veel gezelligheid met zich mee. De houten eetkamerstoelen zijn goed te combineren met verschillende kleuren. Zodat je diversiteit in kleur hebt, maar toch één geheel creëert. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een combinatie van verschillende stoelen. Een houten stoel gecombineerd met een velours stoel en dan aan een ronde tafel. Op de foto hieronder worden de stoelen mooi en sfeervol gecombineerd, dat is waar ik echt van houd.

Eetkamerstoelen   

Houten eetkamerstoel van Woonliving

Velvet eetkamerstoelen

Een gestoffeerde eetkamerstoel geeft een luxe en warme uitstraling. Deze stoelen zijn in veel kleuren beschikbaar en daarmee ideaal om te gebruiken in iedere woning. Echt een voordeel van velvet stoelen is dat het een heerlijk zachte stof is. Een felle kleur is direct een eyecatcher in huis. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel iemand op wil gaan zitten. Velvet is daarmee een favoriet bij vele mensen.

Velvet eetkamerstoel combineren met de muur

De velvet eetkamerstoel springt er in iedere woning uit. Maar hoe kun je er nou voor zorgen dat het goed samengaat met jouw inrichting? Een manier die veel wordt toegepast is het verven van de muur in een andere kleur. Echter wordt het behangen van je muur vaak vergeten. Hoe leuk is het als je een deel van de muur behangt met bijvoorbeeld een safari achtergrond of een gave foto. Wil je meer weten over de effecten van kleur in jouw inrichting? Lees even de leuke blog: De effecten van kleur.

Industriële eetkamerstoelen

Dit zijn eetkamerstoelen met een strak en stoer karakter. Deze stoelen hebben vaak een metaal en zwart onderstel. De kleuren die regelmatig worden gebruikt zijn: zwart, antraciet, cognac en donkergroen. Uiteraard zijn de stoelen in nog veel meer kleuren verkrijgbaar, maar dit zijn de meest voorkomende. Deze passen dan ook zeker bij een industriële inrichting.

Eetkamerstoelen combineren met Industriële inrichting

Op de foto hieronder zie je direct dat deze woning een echte industriële inrichting heeft. Ik vind de stoel perfect passen bij de rechthoekige tafel. Daarnaast maakt de onbewerkte muur het helemaal af en legt de nadruk op de industriële sfeer. De ijzeren emmer (bloempot) op de achtergrond is een leuke toevoeging voor de industriële inrichting. Zelf ben ik echt fan van planten en ben ik van mening dat in iedere kamer een mooie plant thuis hoort. Als jouw woonkamer een industriële look heeft, raad ik aan om een grote plant neer te zetten. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar een Alocasia (olifantsoor) plant of een bananenplant. Dit zijn pas super leuke toevoegingen in je huis!

Eetkamerstoel industrieel   Eetkamerstoelen industrieel

Eetkamerstoelen van Woonliving

Woonliving heeft een uitgebreid eetkamerstoelen assortiment. Hier kun je kiezen uit allemaal verschillende soorten stoelen. Denk bijvoorbeeld aan houten stoelen, velvet stoelen, leren stoelen of design stoelen.

Op Instagram en Pinterest laat Woonliving vaak verschillende interieur stijlen zien. Dit is handig om meteen een beeld te krijgen hoe de stoel in jouw interieur zou passen. Dus laat je vooral inspireren!

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen