Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Hoe weet je of je meubels van goede kwaliteit zijn?

Hoe weet je of je meubels van goede kwaliteit zijn?

Bij het kopen van nieuw meubilair staat iedereen voor dezelfde keuze: ga je voor iets snel, goedkoop en gemakkelijk? Of iets duurder dat duurzamer zal zijn? Het kan verleidelijk zijn om op dit moment iets goedkoop te kiezen, omdat je misschien zo snel mogelijk iets wilt hebben.

Voor sommige soorten meubels of situaties kan het kiezen van goedkope stukken een goed idee zijn. Als u bijvoorbeeld thuis werkt, hoeft u misschien geen €5.000 aan een bank uit te geven waar niemand ooit op zal zitten! Als u echter op zoek bent naar meubels om ruimtes met veel verkeer in te richten, zoals wachtkamers, zorginstellingen, de horeca of uw huis, is modern meubilair van hoge kwaliteit de betere optie.

Er zijn enkele functies waar u op moet letten bij het vinden van modern meubilair van hoge kwaliteit. Het is niet zo eenvoudig als alleen maar naar het prijskaartje kijken!

Kwaliteit meubels

Waar moet je op letten als je kwalitatief goede meubels in huis wilt halen? Lees hier een aantal punten die belangrijk zijn waar je op moet letten.

  • Soort hout
  • Spaanplaat
  • Bekleding
  • Montage van lijm, nagels, schroeven en gewrichten
  • Knopen
  • Zitschuim

Soorten hout

Er zijn verschillende soorten hout die kunnen worden gebruikt om meubels te maken. Ash, mahonie, eik en walnoot zijn slechts enkele van de meest populaire houtsoorten die in moderne meubels worden gebruikt. Meubels kunnen massief hout of fineer zijn, wat betekent dat minder duur hout is bedekt met een massief houten afwerking. Beide opties worden gebruikt in modern meubilair van hoge kwaliteit en zijn meestal duurzaam en gaan lang mee.

Kijk uit voor spaanplaat

Spaanplaat is een ander soort materiaal dat wordt gebruikt als basis voor veel moderne meubels. Dit wordt meestal gebruikt in goedkopere meubels, omdat het langdurig niet kan worden gebruikt. Meestal is het gemaakt van een combinatie van houtpulp, kunststof en hars - niet zo solide of duurzaam als massief hout of fineer. Het wordt meestal niet gebruikt in modern meubilair van hoge kwaliteit.

Kussens en bekleding

Afhankelijk van het type meubels dat u koopt, moet u controleren of de kussens gemakkelijk uit de bekleding kunnen worden verwijderd. Voor dingen zoals fauteuils, eetkamerstoelen en zelfs banken, moet u de kussenhoezen gemakkelijk van het schuim of van het bed kunnen verwijderen. Hoewel dit misschien een kleine functie lijkt, betekent het in de toekomst veel minder hoofdpijn als je de hoezen moet wassen of de kleur of het materiaal wilt veranderen. Meubels van lagere kwaliteit komen meestal niet met deze optie.

Lijm, nagels, schroeven en gewrichten

Er zijn veel manieren waarop meubels kunnen worden samengesteld. Houten schrijnwerk, waar inkepingen in stukken hout worden gesneden en in elkaar passen, en bepaalde soorten schroeven worden vaak gebruikt door meubelfabrikanten van hoge kwaliteit om het risico op barsten en doorzakken in meubels na langdurig gebruik te verminderen. Dingen zoals nietjes en nagels zijn minder wenselijk (afhankelijk van hun locatie en functie). Als u zichtbaar lijm ziet zoals lijm die delen van het meubilair bij elkaar houdt, duidt dit meestal op meubilair van lagere kwaliteit. Je zou niet in staat moeten zijn om alle materialen te zien die worden gebruikt om het meubilair bij elkaar te houden, laat staan ​​als het eenvoudige lijm is. Uw meubels zullen waarschijnlijk niet lang meegaan!

Knopen

Knopen zijn natuurlijk in massief hout, maar het zijn ook de gebieden van de boom die zwakker zijn dan de rest. Als uw meubels, zoals een tafel, veel knopen zichtbaar hebben, betekent dit dat het hout zwakker is dan wanneer er minder knopen zouden zijn. Dit is de reden waarom veel meubelfabrikanten van hoge kwaliteit het gebruik van grenen vermijden, meestal een zeer knoestig hout. Zorg ervoor dat u de basis van uw meubels op knopen controleert en als u er meer dan een paar ziet, is het misschien niet van hoge kwaliteit!

Zitschuim

Ontdek wat de dichtheid van het schuim is. Gestoffeerde meubels moeten een dichtheid van het zitschuim van ten minste 1,8 pond of hoger hebben. Als de stoel of bank verwijderbare zitkussens heeft, ritst u deze open en kijkt u ook naar binnen om te controleren op interne compartimenten in het schuim die ervoor zorgen dat deze niet bezinken.

Op zoek naar meubilair van hoge kwaliteit?

Woonliving biedt moderne meubels van hoge kwaliteit aan, zodat onze klanten er nog jaren plezier van kunnen hebben. Er zijn veel moderne meubelfabrikanten en -leveranciers die zich richten op "fast fashion" - meubels die een paar jaar meegaan voordat het begint af te breken. Bij Woonliving geloven we dat meubels een investering moeten zijn en jarenlang meegaan, zelfs bij intensief gebruik.

Als u op zoek bent naar meubilair van hoge kwaliteit voor uw kantoor, restaurant, hotel, huis of een ander bedrijf, kan Woonliving helpen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over hoe we u kunnen helpen het perfecte moderne meubilair voor uw project te vinden!

Neem direct een kijkje op de website en zie hier kwaliteit meubels van bijvoorbeeld: eetkamerstoel, barkrukken, banken en tafels van Woonliving. 

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen