Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Je eigen eethoek samenstellen, hoe dan?

Je eigen eethoek samenstellen, hoe dan?

De eetkamer: één van de belangrijkste plekken in huis. Toch? Daarom is het wel zo fijn dat je een eethoek creëert waarbij je je een prettige woonbeleving ervaart en waar je je echt thuis voelt. Maar hoe creëer je dat?

Kijk eerst naar je gehele interieur

Kijk eerst eens naar de rest van je interieur. Wat voor kleuren zie je daar? En wat voor materialen, printjes en vormen? Als je daar in de eerste instantie vanuit gaat, vormt die eethoek vanzelf een geheel met de rest van de ruimte.

Het maken van een moodboard

Ik geef je als tip mee dat het verstandig is om eerst een moodboard te maken. Sowieso handig als je een ruimte een opknapper wilt geven. Het moodboard houdt in dat je afbeeldingen verzamelt gebaseerd op jouw smaak. Houd je van de bordeaux rood? Of appeltjes groen? Begin dan met een plaatje van een groene appel bijvoorbeeld. Daarnaast kijk je van welke materialen je gelukkig wordt. Houdt je van steen, hout of toch liever katoen? Probeer plaatjes te vinden van die materialen en plak hem in je moodboard. Zo doe je dat ook met vormen en prints. Uiteindelijk heb je een sfeerbeeld gecreëerd bestaande uit verschillende afbeeldingen die jouw smaak vormen. Dit moodboard is jouw leidraad voor het creëren van die nieuwe eethoek. Je kan natuurlijk ook lekker aan de slag gaan met een schaar en lijm, door verschillende plaatjes uit een tijdschrift te knippen en op te plakken.

Moodboard

De functie(s) van een eettafel

Daarnaast is het goed om van te voren te bedenken waarvoor je de eettafel gaat gebruiken. In de eerste instantie natuurlijk om van te eten, maar wil je het ook gebruiken om aan te werken? Of af en toe een spelletje aan te spelen? Of misschien wil je het gebruiken als naaitafel? Het is zeker verstandig om dit mee te nemen bij het maken van een keuze. Zo kun je namelijk afwegen voor welke grootte je wilt gaan en welke vorm. Rond, ovaal of rechthoekig? Groot of klein? Zitten er dagelijks maximaal vier personen aan tafel of zijn het er acht? Antwoorden op deze vragen kun je meenemen tijdens je zoektocht en zo kun je vaak al heel veel opties wegfilteren, waardoor de keuze makkelijker te maken is.

Laat je inspireren

Als je op al deze vragen een antwoord hebt gevonden, is het tijd om inspiratie te gaan zoeken. Neem anders eens een kijkje op het Instagram account van Woonliving. Zij plaatsen dagelijks foto’s van interieurs in verschillende stijlen. Lekker binnen gluren bij anderen! Daarnaast vind je op Pinterest ook bijzonder veel inspiratie als het alleen al gaat om het vinden van een eettafel. Het leuke aan Pinterest is ook dat er veel creatievelingen bij zitten die ‘out of the box’ durven denken. Waarom zes dezelfde eettafel stoelen als het ook allemaal verschillende stoelen kunnen zijn? Dit zorgt juist voor die ‘wauw-factor’ en levendigheid in huis. Kortom, vergeet nooit om je heen te kijken!

Do it yourself

Heb je je houten droomstoelen gevonden voor om de eettafel, maar is het toch niet helemaal de kleur die je wilde? Schroom niet om even langs de bouwmarkt te gaan om een favoriet verfje te kopen en ga lekker aan de slag om je droomstoelen toch te realiseren. Een ontspannend do it yourself projectje!

        Stoelen Woonliving      Stoelen Woonliving      Stoelen van Woonliving

Accessoires die de eethoek opleuken

Je kunt er voor kiezen om de basis van een eethoek rustig te houden. Door een tafel en stoelen te kiezen die een basic kleur hebben. Door middel van toffe accessoires kun je de eethoek toch die finishing touch geven. Je kunt een eenheid creëren door middel van terugkomende kleuren, zoals een terracotta kleur bloemenvaas en kaarsen in dezelfde kleur. Een vloerkleed onder een tafel geeft ook een warm effect en het zorgt ervoor dat de eethoek een intieme ruimte wordt. Woonliving biedt ook leuke woonaccessoires om je eethoek mee op te fleuren!

Ergonomisch verantwoorde meubels

Wanneer je momenteel tijdens deze corona crisis veel thuis werkt, is het misschien verstandig om voor een stoel (of meer) te kiezen die comfortabel en ergonomisch verantwoord zit. Je wilt na een paar uur werken toch geen rugklachten krijgen? Gelukkig houdt Woonliving hier ook rekening mee en hebben zij een groot aanbod als het gaat om meubels die ergonomisch verantwoord zijn. Neem maar eens een kijkje! Heb je die ene velvet roze eetkamerstoel in de webshop al gezien?!

Wanneer je even door de bomen het bos niet meer ziet tijdens de zoektocht naar een eetkamer meubel, refereer dan altijd even terug naar je moodboard. Zo weet je zeker dat je de gewenste sfeer krijgt die helemaal bij jouw wensen past! Good luck!

Geschreven door Nadia Morsink. Bekijk haar Instagram account: Stijlvolhuisje

Foto's - Eetkamerstoel Velvet Ella: thea_hipenstoer en eetkamerstoel houten design zwart eiken bianca: thuisbijlin

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen