Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Maak kennis met onze interieurstylist - Arianne

Maak kennis met onze interieurstylist - Arianne

Even voorstellen

Hi! Wat leuk dat je mijn blog leest! Ik zal me eerst even kort voorstellen. Ik ben Arianne Abbestee, in 1988 geboren te Amsterdam, samenwonend in Haarlem en van oorsprong zangeres en zangdocent. Je maakt me heel gelukkig met spelletjes, lekker eten, planten, badminton, Engelse detectives en geniale plot twists. Ik maak graag mensen blij, want dat maakt mij weer blij en verder heb ik een hekel aan verspilling, afval in de natuur en pessimisme.

Interieurstyliste Arianne van Woonvlijt

Carrièreswitch

Sinds 2021 ga ik ook door het leven als interieurstylist! Dankzij Corona besloot ik deze 'droom voor later' in een stroomversnelling te gooien en ben ik een vakopleiding gaan volgen. Al gelijk voelde ik kriebels om mijn eigen bedrijf op te zetten en aangezien ik wel van een beetje doorpakken houd, startte ik in de zomer van 2020 al met Woonvlijt.

Woonvlijt

Wat begon als een blog is inmiddels uitgegroeid tot een veelzijdige praktijk. Ik vind het een groot genot dat ik mijn passie voor styling en het blij maken van mensen nu kan combineren en kan inzetten voor het creëren van persoonlijke interieuradviezen. Mijn voorkeur voor duurzaamheid en milieubewust leven neem ik hier altijd in mee. Ik vind het dan ook heel tof dat Woonliving mij benaderde voor een samenwerking, want qua visies zijn we een topmatch!

 Inspiratie van Woonvlijt   Inspiratie van Woonvlijt

Mijn interieurstijl

Voor klanten kan ik in allerlei uiteenlopende stijlen een mooi interieurplan ontwerpen: industrieel, Scandinavisch, basic, klassiek, hotel chic, vintage, botanisch en ga zo maar door, ik vind alles leuk! In mijn eigen interieur combineer ik dan ook graag verschillende stijlen met elkaar. Eclectisch, noemen ze dat. Wordt het dan geen ratjetoe? Niet als je je aan deze tips houdt…

Inspiratie van Woonvlijt    Inspiratie van Woonvlijt  

7 tips voor een harmonisch interieur

Interieur tip 1. Zorg voor een rustige basis.

Om algehele chaos te voorkomen is een rustige basis
een prettig uitgangspunt. Dus: niet te veel verschillende kleuren en patronen op de muren, plafonds en vloeren. Ga hierbij uit van een zorgvuldig samengesteld
kleurenpalet.

Interieur tip 2. Creëer ruimte.

Probeer vervolgens je meubels ruimtelijk in te delen. Als ze te dicht op elkaar staan of ze de looproute in de weg zitten, voelt dit propperig en onrustig. Te kleine meubels kunnen daarentegen juist verdrinken in een ruimte, waardoor ze ook niet tot hun recht komen. Even goed passen en meten dus.

Interieur tip 3. Combineer verschillende materialen en texturen.

Tegen een rustige basis kun je je vervolgens uitleven op diverse materialen, texturen, vormen, prints en patronen. Let er hierbij op dat je een mooie mix maakt tussen warme en koude materialen, zodat je ruimte niet te kil of bedompt aanvoelt.

Interieur tip 4. Creëer samenhang.

Laat een kleur of materiaal vaker terugkomen om eenheid te creëren. Houd hierbij je kleurenpalet in gedachten.

Interieur tip 5. Mix oud met nieuw.

De combinatie van oude en nieuwe spullen brengt een inrichting tot leven. Een kastje van de kringloop, een souvenir, een erfstuk of een speciaal schilderij uit de familie geeft die unieke, persoonlijke touch.

Interieur tip 6. Creëer focuspunten.

Wanneer je niet weet waar je moet kijken, voelt dat onrustig. Zorg daarom dat je decoratieve items op een paar plekken clustert, in plaats van dat je ze over alle vensterbanken en beschikbare plekjes verspreidt. Eén grote eyecatcher werkt ook heel krachtig. Denk dus na over waar je wil dat de aandacht op gevestigd wordt en houd de ruimte daaromheen wat rustiger. Zo komen je mooie spullen ook beter tot hun recht.

Interieur tip 7. Haal planten in huis.

Ik ben er zelf enorm fan van en ik vind dat ieder interieur opknapt van een paar groene rakkers. Ze geven letterlijk zuurstof aan je ruimte en ze zorgen voor een soort natuurlijke rust, zelfs als je ze niet clustert ;).

Inspiratie van Woonvlijt    Inspiratie van Woonvlijt

Voorbeeldcasus

Stel, je denkt: ‘leuk al die tips, maar ik kan toch nog wel wat hulp gebruiken’ en je schakelt mij via Woonliving in voor het maken van een shopadvies. Dan plannen we eerst een kennismakingsgesprek. Hierin vraag ik al jouw wensen uit om vervolgens aan de slag te gaan met een mooi advies op maat.

We doen even alsof dit jouw wens is: “Ik wil mijn zithoek aanpakken. Ik denk aan een nieuwe bank en een vloerkleed, plus wat leuke accessoires voor de sfeer. Ik hou van bohemian en industrieel.”

Dan zou dit mijn voorstel kunnen zijn.

Woonliving en Woonvlijt moodboard

Je bepaalt vervolgens natuurlijk altijd zelf wat je wel of niet aanschaft. In ieder geval heb je op deze manier een inspirerende suggestie gekregen en op de items van Woonliving krijg je ook nog eens 10% korting. Toch leuk meegenomen.

Bedankt!
Bedankt voor het lezen van mijn blog! Hopelijk vond je het leuk en wie weet heb je er zelfs wat van opgestoken. Als ik je nog ergens mee kan helpen, dan vind je me op de interieur advies pagina. Ik kijk er in ieder geval naar uit om aan de slag te gaan voor de eerste klanten die mij via Woonliving boeken. Geniet van je dag en misschien tot ziens!


Liefs,
Arianne

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen