Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Oud meubilair voor een moderne inrichting

Oud meubilair voor een moderne inrichting

In de jaren 1900, op het hoogtepunt van de Arts and Crafts-beweging, waren binnenhuisarchitectuur de voorkeur voor ambachtelijke werken. De inspiratie van folklore en romantiek was te zien in de eenvoudige maar elegante meubelkeuzes. Echter, naarmate de tijd verstreek en het rad van globalisering begon te draaien, werden in de 20e eeuw verschillende trends geteisterd om pas op de 21e te komen.

Hoewel hedendaagse designtrends minimalistische interieurs hebben versterkt, hebben recente veranderingen het gebruik van texturen en meubelstukken tot gevolg gehad, die subtiele verfijning aan uw woonruimtes toevoegen. Om een ​​einde te maken aan de koude en onverwelkomende sfeer van een echt minimalistisch ontwerp, overweeg dan een paar antieke meubels toe te voegen, zoals een eettafel of een console. Hier vindt u een veelvoud aan tafelontwerpen, passend bij uw esthetiek en de algehele toon van uw huis.

Oud meubilair gebruiken voor een moderne inrichting

Afbeeldingsbron: Home-Dzine

Om een ​​eigentijdse woonruimte op te fleuren en een beetje persoonlijkheid te geven, moet je je concentreren op de volgende dingen: ruimtegebruik, kleurenschema's en vormcontinuïteit. U kunt uw interieur in Victoriaanse, Regency-pracht of in een moderne art-decostijl aankleden.

Cohesief blijven, ideaal voor een moderne inrichting

Hedendaags ontwerpen vereist een kritisch oog en een sterke impulsbeheersing. Hoewel het verleidelijk kan zijn om hier een beetje moderniteit te creëren, en een beetje modern in het midden van de eeuw, kan het integreren van ongelijksoortige stijlen in een individuele ruimte leiden tot verwarring in plaats van klasse.


Oud meubilair gebruiken voor een moderne inrichting
Afbeeldingsbron: Bocadolobo


Bij het toevoegen van antieke meubelstukken is een goede regel om te volgen de 80/20. 2 van de 10 stukken in je kamer moeten worden gecombineerd door een gemeenschappelijke eigenschap. Dit geeft een gevoel van herhaling en samenhang in uw meubelkeuzes. Als u hebt gekozen voor een sierlijke salontafel, kunt u deze aanvullen met een vergulde spiegel of lijst, of zelfs een ambachtelijke lamp.

Spelen met texturen helpt voor een moderne inrichting

Om een ​​beetje warmte toe te voegen aan uw interieur, overweeg dan het gebruik van verschillende texturen. Fleur uw kamer op met gordijnen met patroontjesgaten tijdens het maken van een comeback of overweeg een charmant stuk tapijt aan de achterkant van uw bank toe te voegen. Zelfs iets simpels als een vintage textielrunner ingesteld evenwijdig aan de lengte van uw antieke tafel kan de subtiele verfijning en diepte toevoegen waar u op hoopt.

Als het gaat om texturen, bestaat de limiet niet. Er is altijd de mogelijkheid om tegelijkertijd te veel te doen; echter, rekening houdend met de 80/20-regel in gedachten, kunt u kiezen voor antiek met een verscheidenheid aan texturen. Een ingewikkelde salontafel met felgekleurde fluwelen of lederen bekleding voegt een mooie plons van progressiviteit toe aan een anderszins rustig ingerichte kamer, terwijl de keuze voor jute-geweven stoelen om samen te gaan met een niet-gecomprimeerde, rustieke tafel een huiselijke maar toch moderne uitstraling geeft.

Kleurenschema's

Bij het toevoegen van antiek meubilair aan uw leefruimte, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de afwerking van uw meubilair in contrast staat of synchroniciteit met uw algehele look. Hoewel het de bedoeling is om antiek te laten opvallen, zou het niet de rest van het ontwerp moeten domineren.

Hedendaagse kleurenschema's hebben neutrale kleuren, samen met de klassieke zwart en wit; terwijl antiek meestal een diepe afwerking vertoont, variërend tussen de kaki tot mahonie kleurtint. De tinten die u ziet bij antiek passen goed in neutraal gekleurde kamers, waarvan u ten volle kunt profiteren.

 

Oud meubilair gebruiken voor een moderne inrichting

Old Vintage FurnitureImage Bron: PrinceGeorges.org

Als uw kamer een felgekleurde muur heeft, tempert u de toon van de kamer met neutraal meubilair en omgekeerd. Een geheel wit interieur kan karakter krijgen door een antiek dressoir aan één muur of zelfs een paar krukken toe te voegen; in dergelijke instellingen werken tinten bruin het beste. In een overwegend zwart interieur dienen antiek met een saaie gouden afwerking, geïnspireerd door het tijdperk van industrialisatie, om het grootste deel van de in te stellen uit te brengen en tegelijkertijd een karaktervol contrast te creëren. Het gebruik van grote antieke stukken in kleine gebieden helpt het uiterlijk van de kamer te vergroten, terwijl het spel van kleuren een dimensie toevoegt.

Oud meubilair gebruiken voor een moderne inrichting

Bron afbeelding: TacTac.co

Zuivere lijnen

Bij het herschikken van het interieur is een zeer belangrijke factor om in gedachten te houden het algemene effect dat de kamer op de bewoner heeft. Hedendaagse ontwerpen leggen speciale nadruk op continuïteit van vorm, en hoewel de vreemde vorm af en toe een beetje levendigheid toevoegt, blijft het handhaven van een dominante balans noodzakelijk. Hedendaagse architectuur en designtrends komen ten goede aan de strakke lijnen en geometrische zijkanten mantra die werken om een ​​creatief, maar toch georganiseerd gevoel te brengen.

Stel grote en kleine antieke dressoirs in, aan de onderkant van trappenhuizen of in hoeken die anders leeg zouden kunnen blijven. U kunt de afwerking van uw antiek verfraaien door deze een meer eigentijdse kleur te geven, zoals bosgroen of groenblauw, wanneer u deze tegen een neutrale muur plaatst. Hoewel er geen regels zijn tegen het toevoegen van curven, moet u het gebruik ervan beperken.

Een rond tapijt onder uw salontafel, lamp of console kan helpen de botte, rand-tot-rand-look te verlichten waarmee minimalistische ontwerpen ten prooi kunnen vallen. Bovendien kunt u moderne architectuur of een open woonruimte compenseren door meubelstukken met afgeronde hoeken te integreren om uw huis een gezelliger uiterlijk te geven terwijl de smaak behouden blijft. Bij het opnemen van antiek meubilair, is het belangrijkste idee om er een gewaagd statement mee te maken, maar tegelijkertijd blijft het simplistisch en opgeruimd.

Tegenwoordig ziet het huisinterieur veel variaties, elk volgens de voorkeur van de eigenaar. Voor degenen onder ons die genieten van klasse en die het in ons kunnen vinden om onze impulsen te beheersen bij het versieren, kan een modern minimalistisch ontwerp, geïntegreerd met een vleugje van het pre-industrialisatietijdje, wonderen verrichten.

Oud meubilair voor een moderne inrichting

De integratie van grote antieke tafels, consoles, dressoirs en andere accessoires blijft trouw aan de heiligheid van de 'less is more'-uitspraak. Door texturen, goed doordachte kleurenschema's en toepasselijk geplaatste lichtbronnen toe te voegen, kunt u echter een balans creëren die voor zichzelf spreekt.

In de ontwerpwereld van vandaag is de trend gebaseerd op voorkeur. Uw vintage meubelen kunnen gemakkelijk met uw hedendaagse meubels worden gemixt en gecombineerd. Het enige dat nodig is, is een focus op het kleurenschema waarvoor u hebt gekozen en de 80/20 regel, om ervoor te zorgen dat uw leefruimte er chic uitziet en niet eek!

Wil je meer blogs lezen of wooninspiratie op doen? Bekijk hier onze wooninspiratie blogs of neem eens een kijkje op onze social media account zoals Pinterest of Instagram.

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen