Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Tips hoe jij de perfecte stoel kan kiezen voor je kamer.

Tips hoe jij de perfecte stoel kan kiezen voor je kamer.

Heb je een kamer die lijkt te roepen om nog een element? Een persoonlijke touche om het extra speciaal te maken? Het kan een woonkamer, een hol of zelfs een slaapkamer of hal zijn. Misschien is al het meubilair in dezelfde kleur of stijl. Misschien wil je een uitnodigende plek voor je bedrijf. Misschien ben je gewoon klaar voor iets anders, iets dat je persoonlijkheid op een nieuwe manier laat zien.

Het antwoord kan een accentstoel zijn!

Door dit nieuwe stuk in die kamer te brengen, kun je je creativiteit op verschillende manieren uiten. Een moderne accentstoel kan pit brengen in een traditionele eetkamer. Een bijzetstoel biedt een aantrekkelijke verrassing voor die extra gast. U kunt een nieuwe kleur of patroon uitproberen om uw huidige inrichting te verbeteren.

Er zijn zoveel opties. Hoewel er veel over na te denken is, is het leuk om te beginnen met het kiezen van de stoel die bij u past. Eerste vraag: hoe bent u van plan uw nieuwe accentstoel te gebruiken? Zal het die lege plek in de slaapkamer vullen, een comfortabel leeshoekje in de studeerkamer bieden of van plaats naar plaats worden verplaatst om bezoekers te ontvangen? Wat voor soort kamer zal het innemen? Decoratieve stoelen voor de gang zijn anders dan de formele accentstoelen voor de woonkamer. Hoeveel gebruik zal het krijgen? Hoe zou je het willen passen in je huidige inrichting? Moet het op de achterbank plaatsnemen voor de andere stukken, of wil je het de 'ster van de kamer' maken?

Een populaire stijl is de pluche en ruime clubstoel. Deze accentstoel met armen heeft de neiging om een ​​grote, diepe zitting te hebben en is perfect om in te verdwalen met een boek of tijdschrift. Een speciaal type clubfauteuil, de wingback, heeft hoge vleugels die op de rugleuning zijn gemonteerd. Een accentstoel met voetenbank biedt enorm veel comfort om te ontspannen voor de tv of kan worden aangeboden aan een speciale gast. Deze fauteuils kunnen een traditionele vierkante stijl hebben of meer eigentijdse afgeronde lijnen hebben. Moderne clubstoelen hebben soms smallere armen dan de klassieke modellen.

Accentstoel met voetenbank voor comfort en stijl

De slipper is een gestoffeerde stoel die armloos is en die laag zit op korte benen. Het is ontworpen voor zowel formele als informele instellingen en kan worden geselecteerd en geplaatst om het oog te vangen. De occasionele stoel is meestal eenvoudig, lichtgewicht en armloos, aangezien hij bedoeld is om van kamer naar kamer te worden verplaatst als dat nodig is. Het is vaak gemaakt van zichtbaar hout zonder bekleding. De bergère is een traditionele Franse fauteuil. De zitting en de rugleuning zijn zacht gestoffeerd, maar de poten en armleuningen zijn over het algemeen zichtbaar, wat een verfijnde en formele uitstraling geeft.

Zoveel vormen en maten! Breed, smal, met een hoge rug, laag zitten, in het vierkant, gebogen. U kunt zelfs een draaistoel, een rocker of een fauteuil kiezen. Een paar tips: een ruime stoel balanceert een extra grote bank. Plaats uw nieuwe inrichting op een manier die een rommelig uiterlijk vermijdt. Houd alle stoelen op dezelfde hoogte van de grond, zodat uw gasten niet op en neer kijken naar elkaar.

Tips hoe jij de perfecte stoel kan kiezen voor je kamer.

Bouw van accentstoelen

De meeste accentstoelen zijn gemaakt van blootgesteld hardhout of gestoffeerd hout. Vergeet echter niet over metaal of plastic als een mogelijkheid voor een intensief gebruikte bijzetstoel, of voor een keuken of kinderkamer.

Hoe zit het met de bekleding? Stoelen kunnen worden bekleed met leer, suede, fluweel, linnen, katoen en katoenmengsels, en een verscheidenheid aan synthetische stoffen. Denk niet alleen aan de look waar je van houdt, maar ook aan de hoeveelheid slijtage die het stuk zal krijgen. Linnen en fluweel zijn formeel en mooi, maar missen duurzaamheid. Leer is taai, duurzaam en kan worden afgeveegd en schoongemaakt, maar vergeet niet dat het uiterlijk na verloop van tijd kan veranderen. Leer dat wordt geleverd met een verontruste look is een mogelijkheid. Synthetisch leer is duurzaam en bestendig tegen vlekken.

Kleur en patroon van de stoelen

Hier kunt u uw verbeelding de vrije loop laten in de stad! Kies een tint die past bij uw huidige decor, of kies er een uit die een geheel nieuwe kleur aan het feest geeft. Overweeg een stoel met blauw accent voor een opwindende en moderne look in een kamer met lichtbruine kleuren en beiges. Stoelen in bruine tinten zijn altijd klassiek, maar bedenken hoe zwart, wit of zelfs rood eruit kunnen zien. U kunt een kleur kiezen die overeenkomt met uw illustraties, een lamp of uw prullaria.

Patronen zijn tegenwoordig bijna onbeperkt in mogelijkheden, van oogverblindende geometrische ontwerpen tot een subtiele monochroom. Als je al veel patroon in je kamer hebt, kun je een effen kleur overwegen. Maar als uw bank en andere stoelen gedempt zijn, kan een stoere accentstoel echt de aandacht op zichzelf vestigen. Is dat wat je wilt? Kan zijn.

Een subtiel patroon kan visuele belangstelling in uw kamer brengen, zonder alle focus te nemen.

tips over het kiezen van welke stoel past in jouw kamer

Accentstoel kopen

Met een stijlvol geselecteerde accentstoel kunt u een kamer opnieuw creëren met een enkel meubelstuk. Je kunt een nieuwe look op maat proberen zonder je in te spannen voor een complete remodel. Overweeg die eetkamer, die woonkamer, die studeerkamer en vraag jezelf af: "Wat kan een accentstoel hier doen?" Laat het avontuur dan beginnen!

Eetkamerstoelen van Woonliving

Ben je benieuwd welke stoel het beste past bij jou interieur? Laat je inspireren door Woonliving. Neem even een kijkje op Pinterest en bekijk hier de verschillende interieur stijlen. Woonliving heeft veel verschillende eetkamerstoelen, waarvan er altijd wel één past bij jouw interieur.

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen