Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Tips van designers voor een moderne kamer

Tips van designers voor een moderne kamer
Wil je weten hoe je een modern ontworpen ruimte comfortabeler kunt maken.

Modern ingerichte inrichting met een specifiek gezichtspunt dat vaak draait om hoeken, minimalisme en strakke lijnen.

Hoewel de look onderscheidend is, kan deze een ruimte koud lijken. Maar, moderne inrichting hoeft niet grimmig te zijn. Door een aantal decoratieve details toe te voegen, kunt u nog steeds een eigentijds effect hebben dat ook een huiselijke sfeer bevat. Hier advies van de profs voor het opwarmen van je ruimte! Zodat je luxe thuis weer als thuis kan voelen. Ben je benieuwd naar de woonaccessoires van Woonliving.

1. Voeg wat sfeer toe aan jouw moderne inrichting

"Het gebruik van textuur - of het nu gaat om bekleding van een bank, gordijnen, vloerkleden, kunstwerken, die allemaal een panorama van verschillende texturen en materialen creëren - creëert een interessantere, complexere look.

"Ik waardeer altijd een lage belichting, zowel staande als staande, dit kan een dramatisch effect hebben op het gevoel dat bij het binnengaan van de ruimte boven je opkomt - en kan het gezellig maken, door verschillende delen en hoeken van de kamer te benadrukken. 

Historic London Townhouse is een meesterwerk van modern interieur 

Tips van designers om een moderne kamer weer warm & aangenaam te maken

"Kleur bepaalt de emotionele toon van de ruimte, geeft een speciale bui en creëert een nieuwe ontwerp laag zonder materiaal te gebruiken. Ik geef meestal de voorkeur aan koelere natuurkleuren, groentinten en blauwtonen, geaccentueerd met neutrale, serene spatten."

"Planten en bloemen zijn een makkelijke en elegante manier om het leven en een echt natuurlijk accent in de ruimte te brengen. Sommigen maken zelfs de lucht schoon en brengen het buitenleven tot leven."

"Vloerbedekkingen en vloerkleden kunnen warme, intieme ruimtes creëren Gordijnen en raambekledingen verzachten ook het licht Gordijnen kunnen ook worden gebruikt om wanden te bedekken om de ruimte te verzachten en te verwarmen. Ik geef de voorkeur aan houten meubels voor een zacht, warm gevoel over koudere materialen. Kleine zithoekjes voelen huiselijk en geïndividualiseerd aan met kussens en kussens."

- Ontwerper Lauren Reik uit Tel Aviv

2. Geef het een persoonlijk tintje aan je moderne inrichting

"Om sobere ruimtes te verzachten, zijn soepele, rijke texturen en textiel erg belangrijk. Kleur, textuur en patronen zijn allemaal uiterst belangrijk voor het bereiken van een tijdloze, warme compositie.

 "In moderne omgevingen is architecturale verlichting belangrijk bij het afbakenen van de ruimte." Het creëren van schaduwen in binnenruimten creëert sfeer. "Maar om warmte en intimiteit te creëren, zijn decoratieve verlichting zoals tafellampen en vloerlampen even effectief. geef meer een warme gloed op zitniveau en accentueer het geselecteerde textiel voor de ruimte.

"Mijn favoriete vloerkleden zijn zijde, omdat ze er luxueus uitzien, terwijl ze warmte creëren en de ruimte afbakenen. Het is wat de ruimte-instelling verankert en een platform biedt voor het meubilair.

"Meubilair is misschien wel het belangrijkste element in het creëren van warmte. Grootte, schaal en verhouding is ook iets om te overwegen.

Tips van designers om een moderne kamer weer warm & aangenaam te maken,2
Ontworpen door Eric Dyer van Troy Dean Interiors, krijgt een moderne leefruimte een comfortabele sfeer met ARTHUR-meubels in neutrale tinten, open houten planken, bedrukte kussens en metalen verlichting.
Troy Dean Interiors

"Het comfort van elk stuk maakt een groot verschil, vaak is er in een bepaalde setting slechts één zitelement dat comfortabel zit, en meestal is dit het zitmeubel dat het meest gebruikt wordt, maar in een entertainmentomgeving zijn alle zitelementen moet net zo comfortabel zijn. De indeling en continuïteit van het meubilair kan de kamer warm en gezellig maken of als een galerijomgeving.

"Persoonlijke aanrakingen zoals boeken, verzamelobjecten en kunstwerken geven elke ruimte het gevoel dat iemand daadwerkelijk in de omgeving leeft en u vertelt wie zij zijn."

- Eric Dyer, Design Director bij Troy Dean in Troy Dean in Hallandale Beach, Florida

3. Mix en match met jouw moderne inrichting

"Organische materialen, zoals marmer of steen, kunnen worden gecombineerd met gelakt hout of glanzende of geverfde metalen.

"Niets verwarmt een kille ruimte beter dan een synergetische dialoog tussen meubels en architectuur, zowel qua vormen, materialen en kleuren.

"Voor een recent project concentreerden we ons voornamelijk op een kleurenpalet dat geïnspireerd was door het Florida-landschap en de Zuid-Amerikaanse levensstijl, twee concepten waarvan we dachten dat het perfect kon trouwen met dit soort projecten. We trokken uit specifieke sferen en kleuren, zoals de blauwe / groen van de kust, het turkoois van de zwembaden van de hotels, en de verbrande kleuren van de aarde tijdens warme zomeravonden doorgebracht in clubs die worden gekenmerkt door een koloniale stijl.

"Licht heeft de kracht om vormen en stoffen te verbeteren, zowel technische lichten die in staat zijn om volledige ruimtes te verbeteren, als swag lampen die specifieke hoeken definiëren, zijn even belangrijk." Tapijten helpen meubels hun plaats te vinden. "Ze houden een grafisch idee terwijl ze warmte geven aan de kamer. "

Tips van designers voor een moderne kamer

Bekijk de website van Woonliving voor meer interieur inspiratie of bekijk het Woonliving instagram account. Woonliving plaatst ook regelmatig nieuwe blogs over wooninspiratie en hoe jij een moderne inrichting kunt creëren.

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen