Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Wol VS Leer - Welke bekleding is voor mij de juiste keuze?

Wol VS Leer - Welke bekleding is voor mij de juiste keuze?

Het kiezen van de bekleding voor je moderne meubels komt veel meer bij kijken dan alleen het kiezen van een kleur! Er zijn verschillende opties beschikbaar bij het kiezen van meubels, elk met eigen voor- en nadelen.

Leer en wol behoren tot de meest populaire soorten bekleding voor modern meubilair in bedrijven, huizen en kantoren vanwege duurzaamheid, gevoel en uiterlijk. Bij Woonliving worden we altijd gevraagd naar de voordelen van verschillende bekledingsopties. Leer en wol hebben beide grote voordelen en zeer weinig nadelen, waardoor ze ideaal zijn voor de horeca, woningen, kantoren en meer.

Wol vs Leer

Wol stoffering voor modern meubilair

Wol is een duurzaam materiaal voor moderne meubelstoffering. Het wordt meestal gemengd met een synthetische vezel om zo het reinigen makkelijk te maken en de kans op scheuren in de bekleding te verminderen.

Het belangrijkste van wol is dat het regelmatig moet worden schoongemaakt.

Stofzuigen moet regelmatig worden gedaan, omdat de ophoping van stof en vuil op lange termijn wol kan beschadigen. Gemorste vloeistoffen kunnen worden opgeruimd zodra ze gebeuren met milde zeep en water daarna even laten drogen. Wol kan ook professioneel worden gereinigd in het geval van een vlek! Sommige wollen hoezen kunnen ook worden verwijderd en direct in de wasmachine worden gewassen, afhankelijk van de mix!

Wol heeft een ademend karakter is vocht afstotend en bestand tegen schimmel. Het is ook bestand tegen vervagen en kreuken. Zelfs wanneer de meubels in de zon staan of gewassen worden. Het kan jarenlang zijn vorm behouden zonder uit te rekken of door te zakken.

Afhankelijk van de mix kunnen wollen meubels bij sommige mensen soms ruw aanvoelen of allergieën veroorzaken.

Moderne meubels in leer

Leer is een taai materiaal dat comfortabel is, er geweldig uitziet en duurzaam kan zijn voor een aantal toepassingen. Het is vaak een investering, want lederen meubels kunnen een beetje een prijskaartje met zich meebrengen, maar je kunt erop vertrouwen dat het onder intensief gebruik zal meegaan. Volnerf leer heeft een geweldige textuur en duurzaamheid die bestand is tegen intensief gebruik.

Een groot voordeel van leer is dat het gemakkelijk te reinigen is. Met de stofzuiger krijg je de meubels gemakkelijk schoon. Indien nodig kan de stoel met een vochtige doek worden afgeveegd of grondiger worden gereinigd met leer conditioner. Een vlek kan worden weggeveegd met een droge doek en als het echt moet kan je ook zeep gebruiken. Leerreinigers zijn beschikbaar voor meerdere kleuren. Zodat je jouw lederen meubels er als nieuw kunt laten uitzien.

Qua kleur opties is donker leer zoals zwart en grijs het beste, omdat ze geen gebruikerssporen of kleine vlekken vertonen na verloop van tijd. leer kan ook een geweldige optie zijn voor langdurig gebruik, omdat vervaging en vlekken direct niet snel zichtbaar zijn indien de stoelen juist worden onderhouden

Leer kan gevoelig zijn voor barsten als het niet regelmatig wordt bevochtigd met leer conditioner. Als het in een gebied met zonlicht wordt achtergelaten, zal het leer na verloop van tijd vervagen.

Conclusie wol vs leer

Zowel wollen als meubels in leer zijn geweldige opties voor veel huizen of bedrijven. Restaurants, lounges, bars, hotels en kantoren. Het gebruiken vanwege hun duurzaamheid regelmatig meubels met beide soorten stoffering. Zolang je het materiaal schoon kunt houden door morsen en kruimels op te zuigen en op te ruimen, zullen beide soorten bekleding geweldig zijn voor modern meubilair in vrijwel elke omgeving.

Woonliving biedt moderne meubels met bekleding beschikbaar in wol, leer, PPM en meer om aan de behoeften van je huis of bedrijf te voldoen. Wil je meer wooninspiratie? Bekijk eens alle wooninspiratie blogs van Woonliving.

Waar ben je naar op zoek?

Winkelwagen