Voorkom rugklachten: neem een ergonomische bureaustoel – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Voorkom rugklachten: neem een ergonomische bureaustoel

Thuiswerken doen we inmiddels bijna allemaal en vaak niet op de meest ergonomische manier. We werken op de bank met een laptop op schoot en je voeten op de salontafel of aan een klein bureau op zolder met een krukje uit de kinderkamer. Het resultaat? Rugklachten. Thuiswerken met rugklachten is natuurlijk geen pretje en het is zeker niet de bedoeling dat jouw lijf gaat lijden onder de nieuwe norm van werken vanuit huis.

Natuurlijk kan je heel jouw thuiskantoor geschikt maken om ergonomisch thuis te werken, maar wat als je alles zelf moet betalen? Dan moet je allereerst op zoek naar betaalbare kantoormeubels om je kantoor mee in te richten. Om rugklachten tijdens thuiswerken te voorkomen is een goede bureaustoel essentieel.

Ergonomische bureaustoelen

Bureaustoelen zijn er in heel veel maten en soorten. Er is dus altijd wel een stoel die past bij je interieurstijl. Heb je al rugklachten of wil je ze voorkomen? Ga dan zeker voor een ergonomische bureaustoel. Deze stoelen voldoen aan een aantal specifieke eisen en geven je rug de steun die nodig is om klachten te voorkomen. Naast een goede rugleuning hebben ergonomische bureaustoelen armsteunen, zijn ze instelbaar op hoogte en zijn de stoelen voorzien van een voet met 5 zwenkwielen. Veel bureaustoelen hebben ook een instelbaar zitvlak dat je licht kan kantelen. Daarnaast is een lendesteun fijn als je lage rugklachten hebt.

Rugklachten voorkomen doe je niet alleen met een goede bureaustoel. Zeker als je wat kleiner bent is een voetensteun belangrijk. Het doel is namelijk om je bovenbeen en onderbeen samen in een hoek van 90 graden te plaatsen. Dat is de meest comfortabele positie en een voetensteun zorgt dan dat je voeten niet boven de grond hangen.

NEN 1335 norm bureaustoel

Maar hoe herken je een goede stoel? Daar is gelukkig een kenmerk voor: de NEN 1335. Deze Europese norm is de basis voor een goede bureaustoel. Stoelen die aan de NEN (Nederlandse Ergonomie Norm) voldoen hebben de juiste maatvoering en zijn uitvoerig getest. De NEN 1335 stoelen hebben uitgebreide mogelijkheden om de bureaustoel juist in te stellen en dat is precies wat rugklachten voorkomt.

Bureaustoel Ergonomisch Design Noordas (N)EN 1335Bureaustoel Ergonomisch Design Noordas (N)EN 1335 Bureaustoel Ergonomisch Design Noordas (N)EN 1335 voorkant

Bureaustoel Ergonomisch Design Noordas

Ben je op zoek naar een goede bureaustoel die je rugklachten kan helpen voorkomen? Dan is de Noordas bureaustoel de beste keuze. Deze stoel voldoet natuurlijk aan de NEN 1335 norm en is ontzettend comfortabel, ook als je lang moet zitten. De zitdiepte is instelbaar en er is een gewichtsregeling die zorgt voor tegendruk in je rug. Uiteraard is deze stoel ook in hoogte verstelbaar en is het zitvlak kantelbaar. Deze ergonomische bureaustoel heeft ook nog 5 jaar garantie en wordt gemonteerd geleverd.

Een goede afstelling van je bureaustoel is essentieel om rugklachten te voorkomen dus zorg voordat je aan het werk gaat, dat jouw stoel helemaal is ingesteld.

Lees meer kantoor inspiratie blogs van Woonliving en lees hier alle tips en trucks om productief thuis te werken of geen stress te ervaren tijdens het thuiswerken.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?