Duurzaamheid – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Duurzaamheid

Duurzaamheid op #1!

Jaarlijks verdwijnen er bijna 10 miljard bomen. De gevolgen hiervan zijn enorm voor mensen, dieren en het klimaat. Als jong bedrijf vinden wij het belangrijk om te investeren in het milieu en daarmee ook de toekomst 🌍. Wist je dat er in Europa jaarlijks 12 miljoen kasten, 21 miljoen stoelen, 3 miljoen keukens, 7,2 miljoen tafels en maar liefst 18,4 miljoen matrassen worden weggegooid? 

Bomen planten
Samen met onze partner Eden Reforestation Projects planten wij bomen om CO2 uitstoot te reduceren. Eden Reforestation Projects heeft 241.150+ hectare in beheer.

Duurzame(re) producten
Voor veel van onze producten zijn alternatieven beschikbaar met duurzaamheidsvoordelen. Denk bijvoorbeeld bij nieuwe bureaustoelen aan Regain stoffering, gemaakt van 100% gerecyclede petflessen, of de Facet stoffering van 100% gerecycled wol.

Nog duurzamer is de aanschaf van een refurbished bureaustoel in plaats van een nieuwe bureaustoel.
Kies voor nog een extra schepje duurzaamheid en laat je oude bureaustoel door ons repareren. Zo verlengen we samen de levensduur en voorkomen we onnodige aanschaf van nieuwe producten.

Retouren en duurzaamheid
Het is goed om er bewust van te zijn dat elke transportbeweging CO2 uitstoot genereert. Samen met onze klanten werken we aan het verminderen van het aantal retouren door de klant vooraf zo goed en compleet mogelijk te informeren en adviseren. 

Wat gebeurt er met een retour?
Producten welke retour komen worden door ons zeer uitgebreid gecontroleerd. Alleen als het product 100% nieuw, ongebruikt en onbeschadigd is kan deze opnieuw als nieuw product worden aangeboden. Alle andere producten worden aangeboden in onze sample sale met een duidelijke omschrijving van eventuele gebruikerssporen. Er worden geen retouren verbrand of weggegooid.

Duurzaam shoppen: Hoe je zelf kunt bijdragen:
Laat je goed adviseren bij het selecteren van jouw product. Retourneren of omruilen kan altijd, maar nog beter is het om in 1 keer de juiste keuze te maken. We helpen je daarom graag met advies en tips om een bewuste keuze te maken.

Bezorging en duurzaamheid
Het grootste deel van ons assortiment bezorgen we zelf met ons eigen moderne wagenpark en eigen chauffeurs. In 2024 hebben we een proef gedaan met het bezorgen met elektrisch aangedreven bestelbusjes. Helaas bleek uit deze test dat de huidige techniek nog geen passende oplossing is op het gebied van laadvermogen, rijbereik, laadtijd, rijtijden en welzijn voor onze chauffeurs. Onze planners zorgen ervoor dat de wagens vol en efficiënt hun routes rijden. We informeren je over de bezorgdag en het tijdstip dat onze chauffeur langs komt. Help onnodige kilometers te verkleinen door tijdig contact op te nemen als het bezorgmoment niet goed uit komt of als we bijvoorbeeld bij de buren mogen bezorgen.

Duurzaamheidscertificering Thuiswinkel (in aanvraag)
Op 11 april 2024 introduceerde Thuiswinkel de nieuwe duurzaamheidscertificering voor webwinkels. Met deze certificering worden webwinkels onafhankelijk gecertificeerd op 6 essentiële duurzaamheidsthema’s: Duurzaamheidsstrategie, Circulaire economie, Productaanbod, Verpakken, Bezorgen en Retouren. Binnen een uur na deze introductie hebben wij ons aangemeld voor het acceleratieprogramma. De komende maanden gaan we met een groep van 20 webwinkels aan de slag met e-learnings, workshops en strategiesessies met als doel om in oktober 2024 het certificaat binnen te slepen.

Waar ben je naar op zoek?