Ruilen & Retourneren – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Ruilen & Retourneren

Toch niet tevreden met je artikel? Tot 30 dagen na ontvangst mag je je artikel retourneren.

MELD ZELF JE RETOUR OF OMRUILING AAN

Bij Workliving geven wij om duurzaamheid. Retourneren heeft impact op het milieu daarom hanteren wij de volgende voorwaarden:

  • Ons volledige assortiment kan geretourneerd worden, we vragen je alleen de verzendkosten zelf te betalen*
  • Artikelen van de merken Workliving, Sit And Move en Refurbished kunnen kosteloos geretourneerd worden.
    *Uitgezonderd van het retourrecht zijn maatwerk producten.

Duurzaamheid
Het is goed om er bewust van te zijn dat elke transportbeweging CO2 uitstoot genereert en bijdraagt aan klimaatverandering. Samen met onze klanten werken we aan het verminderen van het aantal retouren door de klant vooraf zo goed en compleet mogelijk te informeren en adviseren. Mocht het toch nodig zijn om een product te retourneren, gebruik dan geen extra onnodig verpakkingsmateriaal of ducttape en breng het pakket, indien mogelijk, fietsend of lopend naar een pakketpunt.

Geretourneerde producten
Producten welke retour komen worden door ons zeer uitgebreid gecontroleerd. Alleen als het product 100% nieuw, ongebruikt en onbeschadigd is kan deze opnieuw als nieuw product worden aangeboden. Alle andere producten worden aangeboden in onze sample sale met een duidelijke omschrijving van eventuele gebruikerssporen. Er worden geen retouren verbrand of weggegooid.

Waarom maken wij hier verschil in?
Er worden wereldwijd miljoenen artikelen vernietigd omdat ze met slechte kwaliteit worden geretourneerd óf het artikel mag gewoonweg niet opnieuw verkocht worden. Zonde en schadelijk voor het milieu! Onze artikelen uit het (thuis)kantoor assortiment worden daarentegen teruggenomen door onze leveranciers, nagekeken, waar nodig opgeknapt en worden opnieuw aangeboden als “tweede kansjes”. Hierdoor gaan grondstoffen en daarmee artikelen niet onnodig verloren.

Je helpt ons door je retour vooraf aan te melden. Mail de gegevens; ordernummer, reden van retour en eventuele foto’s van product (bij schade) naar support@workliving.nl. Wij helpen je verder.


Een andere vraag? Je kan altijd terecht bij ons serviceteam, te bereiken via support@workliving.nl of bel  +31(0)85 00 41 412.

Bij technische mankementen of defecten raden we je altijd aan contact op te nemen met ons serviceteam.

MELD ZELF JE RETOUR OF OMRUILING AAN

Voorwaarden van het retourneren

U heeft het recht om binnen een termijn van 30 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen. U kunt hiervoor gebruikmaken van het modelformulier voor herroeping (download hier), maar bent hiertoe niet verplicht. Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping
Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van
uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien u slechts een deel van uw bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 30 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 30 dagen is verstreken. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening. Ons retouradres is Thomas Malthusweg 2, 1689ZP Zwaag.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Diensten

U heeft het recht om een dienst binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u de dienst heeft gekocht. Voor terugbetaling geldt hetzelfde als bij producten.

U bent alleen gehouden de eventuele kosten te betalen voor de dienst tot het moment van ontbinding.

Modelformulier voor herroeping (download hier)

Waar ben je naar op zoek?