5 kantoor design tips om je productiviteit te verhogen – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

5 kantoor design tips om je productiviteit te verhogen

Of het nu thuis of op kantoor is, intelligent ontworpen werkruimten zijn een cruciaal onderdeel van productiviteit. Door deze vijf kantoor tips in uw kantoorontwerp op te nemen, kunt u uw bedrijf (of uw huiswerk) naar een hoger niveau tillen. 

Kantoor tip 1: Akoestiek

Het is geen geheim dat een open kantoorplan leidt tot meer samenwerking en cross-communicatie, maar het kan ook afleiding veroorzaken. Degenen die de telefoon veel moeten gebruiken, zorgen ervoor dat ze akoestisch van elkaar en van stillere werknemers zijn verdeeld. Gelukkig zijn er stijlvolle akoestische oplossingen op de markt. Flexibele, verplaatsbare wanden (zoals de "stille muur" van Vitra) in combinatie met permanente geluidsdempende plafond- en wandoppervlakken kunnen een productievere omgeving voor iedereen creëren.

5 kantoor design tips om je productiviteit te verhogen

Kantoor tip 2: Flexibiliteit

Zorg ervoor dat uw kantoor niet alleen geschikt is voor degenen die er nu werken, maar ook voor toekomstige werknemers met verschillende behoeften en voorkeuren. Sommige mensen gebruiken bestandladen, anderen geven de voorkeur aan kasten. Sommigen geven de voorkeur aan een bureauretour aan de linkerkant, anderen aan de rechterkant. Voeg een combinatie toe aan uw ontwerp zodat de lay-out zo lang mogelijk flexibel en levensvatbaar blijft. 

5 kantoor design tips om je productiviteit te verhogen

Kantoor tip 3: Ergonomie

Niets is erger voor productiviteit - of iemands gezondheid! - dan niet de juiste ergonomie de aandacht te geven die het verdient. Een slechte houding kan leiden tot vermoeidheid van de ogen, hoofdpijnen, nek en rugpijn. Maar een gezonde houding begint bij een goed ontwerp, dus het is van cruciaal belang om te voldoen aan ergonomische richtlijnen, geschetst door OSHA, om spanning en letsel te voorkomen. In hoogte verstelbare stoelen, toetsenbordladen en monitors zullen een lange weg banen om de gezondheid van uw personeel te behouden. Neem alvast een kijkje op de thuiswerk top 10 pagina, voor het inrichten van de ideale thuiswerkplek.

5 kantoor design tips om je productiviteit te verhogen

Kantoor tip 4: Verlichting

Nederlandse arbeiders brengen 90% van hun wakende uren binnenshuis door. Het is dus geen verrassing dat goede verlichting niet alleen een belangrijk onderdeel is van iemands welzijn, maar ook van prestaties en motivatie. Een combinatie van direct en indirect kunstlicht (plafondarmaturen, tafel- en staande lampen) en natuurlijk daglicht creëren een gelaagd lichteffect. Het is belangrijk om voldoende verlichting te bieden om elk type taak te ondersteunen en om ervoor te zorgen dat de verlichting controleerbaar en dimbaar is. Roep een verlichtingsdeskundige op om energiezuinige armaturen te kiezen met de juiste, aangename lichtkleur om de soorten taken te verbeteren die moeten worden uitgevoerd binnen uw bedrijf.

5 kantoor design tips om je productiviteit te verhogen

Kantoor tip 5: Kleur + rommel

Kleur en rommel kunnen beide de productiviteit aanzienlijk beïnvloeden. Terwijl felle kleuren zoals geel en oranje in korte uitbarstingen kunnen stimuleren, kunnen ze overmatig de ogen vermoeien en prikkelbaarheid veroorzaken. Op dezelfde manier kan een rommelig werkoppervlak elke taak overweldigender maken dan het is en leiden tot een algeheel gebrek aan focus. Een georganiseerde werkplek met veel opbergruimte en netjes opgeslagen tools binnen handbereik is de beste manier om efficiënt werken te stimuleren.

Wil jij meer tips ontvangen of alvast een kijkje nemen in de nieuwe thuiswerk collectie van Woonliving? Bekijk eens naar de verschillende bureaustoelen en bureaus. Of laat je inspireren door onze kantoor inspiratie blogs te lezen.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?