6 Tips voor het inrichten en ontwerpen van je eigen – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

6 Tips voor het inrichten en ontwerpen van je eigen thuiswerkplek

Eens gezien als een luxe, wordt het hebben van een kantoorruimte thuis steeds gebruikelijker, waarbij werken op afstand een haalbare optie is voor een toenemend aantal werknemers. Of je nu een paar ochtenden of een 50-urige week thuis werkt, het creëren van de juiste omgeving is erg belangrijk om jezelf gezond, gelukkig en productief te houden.

Als je erover nadenkt om je eigen thuiskantoor te ontwerpen, of inspiratie zoekt voor het updaten van je huidige werkruimte, zijn hier 6 snelle tips voor het ontwerpen van een thuiskantoor dat werkt.

6 Tips voor het inrichten en ontwerpen van je eigen thuiswerkplek

Laat je inspireren, maar blijf realistisch


Bladeren naar inspiratie is een geweldige manier om ideeën op te doen, maar verlies het einddoel niet uit het oog. Dat prachtige vintage bureau dat je op Pinterest zag, ziet er misschien fantastisch uit, maar biedt het ruimte voor je projectwerk? En die sierlijke kast past misschien bij die in je eetkamer, maar is hij echt praktisch voor regelmatig gebruik?

Zoek inspiratie, maar probeer meubels en accessoires te vinden die uw werk niet hinderen, of die met het ouder worden steeds ongemakkelijker worden. Zoek naar praktisch meubilair dat doet wat het moet doen - zodat jij comfortabel en productief kan werken in de juiste houding.

 

Zorg voor voldoende opslagruimte


Ondanks dat computers het geschreven werk domineren, zal je waarschijnlijk nog steeds veel papierwerk hebben, dus het is belangrijk om voldoende opslagruimte te bieden om te voorkomen dat je thuiskantoor rommelig wordt. Een standaard archiefkast kan lelijk aanvoelen, dus zoek naar alternatieven.Als je op visuele herinneringen vertrouwt om taken uit te voeren, kijk dan eens naar opties voor wandopbergers die dingen binnen het zicht houden, zoals spelden- of schoolborden of tijdschriftenrekken. Als boekenkasten iets zijn dat je nodig hebt, zorg er dan voor dat je er een hebt die groot genoeg is om overvol te voorkomen, en aantrekkelijk als je bezoekers hebt, of als achtergrond voor telefonische vergaderingen moet gebruiken.Wat je ook besluit, zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om alles netjes en opgeruimd te houden, en niet uitloopt in de rest van de kamer.

6 Tips voor het inrichten en ontwerpen van je eigen thuiswerkplek,2

Denk ergonomisch

Inzicht in de werking van het lichaam en het belang van correct zitten kan helpen om de meest voorkomende oorzaken van rugpijn en werkgerelateerde aandoeningen te voorkomen.

De kans is groot dat je meest gebruikte kantoortool je computer is, dus het creëren van een ruimte om dat te accommoderen, zou een belangrijke overweging moeten zijn. De bovenkant van je monitor moet op ooghoogte of iets lager zijn en je onderarmen moeten parallel aan de vloer zijn in de typpositie. Voeten moeten stevig op de vloer rusten, of de voetenbankjes van de stoelen.

Als je veel uren maakt, moet je ook op zoek naar een comfortabele en betrouwbare bureaustoel. Eentje die hoge ergonomische kwaliteiten, comfort en duurzaamheid biedt, liefst met een lange garantie. Er zijn veel stijlopties die passen bij je interieurontwerp.

6 Tips voor het inrichten en ontwerpen van je eigen thuiswerkplek,3

Zorg voor voldoende licht

Zorg voor voldoende toegang tot licht. Toegang hebben tot natuurlijk zonlicht is de beste optie, maar met slecht weer komt er ook slecht licht, dus denk na over je opties voor binnenverlichting. Het licht dat je nodig hebt, hangt af van de manier waarop je werkt. Als je vaak aan papier werkt of neerkijkt op een bureau, zal een traditionele bureaulamp waarschijnlijk het beste werken. Als je behoeften variëren, zoek dan naar meer veelzijdige opties, zoals een draaibare lamp.

 

 

Geef je kantoor wat leven met leuke planten!

Planten maken ons blij. Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat ze stress verminderen, het welzijn verhogen en de productiviteit verhogen. Het is gunstig om ze in een bewoonde ruimte te plaatsen, maar vooral op de werkplek. Denk erover na om een of twee potplanten in je thuiskantoor toe te voegen, zoals een kleine op je bureau en een grotere ergens in de kamer.

Terwijl levende planten ook helpen om de lucht te zuiveren, biedt de visuele stimulans van synthetische planten vergelijkbare voordelen, dus als je niet het gevoel hebt dat je voor echte planten kunt zorgen, kun je in plaats daarvan voor nepplanten gaan.

6 Tips voor het inrichten en ontwerpen van je eigen thuiswerkplek,4

Maak het eigen!

Een van de grootste voordelen van een thuiskantoor is dat je het naar wens kunt personaliseren, dus vergeet niet om je eigen persoonlijke touch aan de omgeving toe te voegen. Door elementen toe te voegen die je direct aanspreken, kan je creativiteit stimuleren en je gelukkiger maken, wat beide de productiviteit ten goede kan komen.


Hang een aantal van je favoriete kunstwerken aan de muren, plaats wat familiefoto's of hang een poster van je favoriete band op. Verf de muren in je favoriete kleuren of plaats ornamenten in een lege opbergruimte. Er zijn tal van opties die ervoor kunnen zorgen dat je uitkijkt naar de dag op je kantoor, dus profiteer optimaal van de controle over je eigen omgeving.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?