Wat zijn de beste kantoorplanten? En het integreren van de – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Wat zijn de beste kantoorplanten? en het integreren van de natuur in uw kantoor

Of je nu een nieuwe kantoorruimte ontwerpt of op zoek bent naar manieren om je bestaande ruimte te vernieuwen, kantoorplanten zijn een geweldige manier om unieke designelementen toe te voegen. Bovendien zijn planten buitengewoon nuttig op de werkplek.

Blijf lezen om erachter te komen hoe u de beste plant voor uw kantoor kiest en welke planten u moet vermijden.

Wat zijn de beste kantoorplanten? en het integreren van de natuur in uw kantoor
Voordelen van kantoorplanten


Er zijn veel redenen om van kamerplanten te houden, waardoor ze populair zijn in huizen, kantoren en andere bedrijven. Kamerplanten zijn zeker mooi om naar te kijken en ze bieden tal van voordelen. Kantoorplanten kunnen een zeer nuttige aanvulling zijn op elke kantoorruimte.

Voordelen van kantoorplanten
Verbeter de luchtkwaliteit
Volgens onderzoek naar hoe planten het binnenmilieu kunnen zuiveren, zijn er veel soorten kamerplanten die de luchtkwaliteit helpen verbeteren. Een studie analyseerde verschillende planten om hun vermogen om verontreinigende stoffen uit de binnenlucht te verwijderen, te evalueren. Uit de studie bleek dat er verschillende planten zijn die schadelijke gifstoffen zoals benzeen en formaldehyde kunnen opnemen. Deze planten omvatten:

  • Aloë vera
  • Vrede lelies
  • Orchideeën
  • Rubberplanten
  • Engelse klimop
  • Areca-palm

De slangenplant kan bijvoorbeeld stikstofoxide, benzeen, xyleen en trichloorethyleen verwijderen. Bij het bestuderen van deze planten ontdekten onderzoekers dat de zuurstofconcentratie in de kamer gedurende een bepaalde periode toenam en kooldioxide afnam. Door deze planten aan uw werkruimte toe te voegen, kan uw kantoor schonere lucht krijgen, waardoor de kans op ziek worden kleiner wordt.

Positiviteit verhogen
Kantoorplanten kunnen ook het humeur van uw medewerkers verbeteren. Als u weet hoe u de natuur kunt integreren in kantoorontwerpen, kunnen mensen in uw kantoor zich meer verbonden voelen met de natuur, wat rustgevend en ontspannend is. Tijd buitenshuis doorbrengen helpt depressie en angst te verminderen, dus planten naar binnen brengen kan positieve effecten hebben.

Planten kunnen ook je gevoel verbeteren, omdat ze zaken als de vochtigheid in de lucht reguleren. Iets eenvoudigs als dit kan helpen de positiviteit te vergroten en de stemming te verbeteren, wat leidt tot een positievere en plezierigere werkomgeving.

Productiviteit verhogen
Onderzoek heeft aangetoond dat kantoorplanten de tevredenheid van werknemers met hun werkruimte aanzienlijk kunnen verhogen, het concentratieniveau kunnen verbeteren en de betrokkenheid bij hun werk kunnen vergroten. Wanneer werknemers tevreden zijn op hun kantoor, kunnen ze zich beter concentreren en productiever zijn. Als u op zoek bent naar manieren om uw werknemers aan te moedigen productiever te zijn of op zoek bent naar manieren om de efficiëntie te verhogen, kunnen fabrieken de oplossing zijn.

Voegt decoratie toe
Als er niets anders is, dienen planten als een manier om interieurruimten te accessoriseren. Er zijn veel manieren om planten op een visueel esthetische manier te integreren. Planten kunnen er zelfs als kunst uitzien, afhankelijk van hoe ze zijn gerangschikt. Ze kunnen dienen als een centraal punt of mensen gewoon iets geven om naar te kijken. Het vullen van uw kantoor of werkruimte met planten kan de ruimte stijlvoller en aangenamer maken om in te vertoeven.

Wat zijn de beste kantoorplanten? en het integreren van de natuur in uw kantoor
4 beste kamerplanten voor kantoren


Gezien de voordelen van kamerplanten in kantoorruimtes, is het alleen maar logisch dat u er een paar in uw kantoorruimte wilt opnemen. Hoe weet je met zoveel verschillende soorten kamerplanten welke plant het beste is voor een kantoor? Sommige kamerplanten hebben meer onderhoud nodig dan andere, dus de beste kantoorplanten zijn gemakkelijk te verzorgen en overleven in veel omgevingen.

4 beste kamerplanten voor kantoren
1. Slangenplant
Wetenschappelijk bekend als Sansevieria, slangenplanten zijn een van de beste opties voor kantoorplanten. Ze zijn extreem onderhoudsarm en hun groene en gele zwaardachtige bladeren zullen een uniek natuurlijk element toevoegen aan elk kantoorontwerp terwijl ze gifstoffen uit de lucht filteren.

Kantooromgevingen zijn vaak moeilijk voor planten om in te groeien, hoewel slangenplanten bijna onverwoestbaar zijn en zelfs gedijen bij verwaarlozing. Voor het grootste deel groeien slangenplanten het beste als je ze negeert. Ze kunnen lange perioden zonder water te krijgen, en onregelmatig water geven helpt wortelrot te voorkomen. Slangenplanten zijn extreem veelzijdig, dus ze kunnen op bijna elke grondsoort groeien.

Slangenplanten kunnen verschillende temperaturen en vochtigheidsgraden verdragen, dus ze zullen het goed doen in elke kantooromgeving. Dit type plant gedijt in bijna elke lichtsituatie, dus of hij nu voor een raam wordt geplaatst of in een donkere hoek wordt weggestopt, je slangenplant zal werken met wat hij krijgt. Zorg er wel voor dat je hem niet in direct zonlicht plaatst, omdat de directe zon de bladeren zal uitdrogen en de plant zal doden.

Over het algemeen zijn slangenplanten een uitstekende keuze voor de meeste kantoorruimtes, omdat ze weinig onderhoud nodig hebben en gemakkelijk te plezieren zijn.

2. ZZ-fabriek
Zamioculcas zamiifolia, of kortweg ZZ-plant, is een andere extreem onderhoudsarme plant die het goed doet om vergeten te worden. Hoewel ze langzaam groeien, kunnen ZZ-planten wel 60 cm hoog worden en hebben ze mooie brede, donkergroene bladeren. Deze planten, afkomstig uit Afrika, zijn droogtetolerant en kunnen een paar gemiste gietbeurten aan.

Net als slangenplanten verdragen ZZ-planten verschillende soorten licht, grond en temperaturen. ZZ-planten staan ​​bekend als low-light-planten, waardoor ze een ideale keuze zijn voor kantoren met weinig natuurlijk licht. Fleur een donkere kamer op met een ZZ-plant en profiteer tegelijkertijd van zijn luchtfilterende eigenschappen.

ZZ planten zijn mooie planten die zeker een aanwinst zijn voor elke ruimte. Een ding om in gedachten te houden is echter dat ZZ-planten giftig zijn voor huisdieren en mensen als ze worden ingeslikt. Hoewel dit geen probleem zou moeten zijn als je kantoor alleen voor volwassenen is, is het misschien geen geweldige plant voor werkruimten met kinderen of huisdieren.

3. Pothos
Als uw kantoor weinig tot geen natuurlijk licht heeft en u kantoorplanten wilt opnemen, is geen licht geen probleem voor pothos. Potho's staan ​​erom bekend dat ze goed groeien onder tl-verlichting, omdat ze eigenlijk geen zonlicht nodig hebben om te groeien. Zonlicht helpt ze om grotere en vollere bladeren te krijgen, maar ze groeien prima bij weinig licht.

Pothos zijn ook op veel andere manieren behoorlijk onderhoudsarm. Ze zijn geschikt voor de meeste grondsoorten en doen het goed met intermitterend water geven. Pothos houdt ook van vochtigheid, hoewel droge lucht geen probleem is.

Pothos zijn hangende planten, wat betekent dat hun glanzende, bonte blad over de pot waarin het is geplant valt. Deze planten kunnen met indrukwekkende snelheden groeien en zouden er geweldig uitzien in een hangende pot of ergens hoog worden geplaatst, zodat de bladeren naar beneden kunnen lopen. Bovendien zijn pothos-planten uiterst eenvoudig te vermeerderen, zodat u nieuwe planten uit één pothos kunt laten groeien.

4. Vetplanten
Als u op zoek bent naar de beste planten voor vensterbanken in kantoren, kijk dan naar vetplanten. Terwijl de meeste kamerplanten uitdrogen als ze in direct zonlicht worden geplaatst, geven vetplanten de voorkeur aan een heldere, warme omgeving. Heldere vensterbanken in kamers op het zuiden krijgen veel direct zonlicht, waardoor ze ideaal zijn voor vetplanten. Als je kantoor over het algemeen veel ramen heeft, plaats dan wat vetplanten waar ze het natuurlijke licht kunnen opnemen.

Vetplanten zijn over het algemeen een geweldige kantoorplant omdat ze weinig onderhoud vergen en slechts af en toe kleine hoeveelheden water nodig hebben. U zult ook merken dat er tal van verschillende soorten vetplanten zijn, zodat u variatie kunt toevoegen aan uw plantendisplays.

Wat zijn de beste kantoorplanten? en het integreren van de natuur in uw kantoor

4 kantoorplanten om te vermijden


De beste planten voor kantoorruimtes zijn doorgaans onderhoudsarm. Als zodanig hebben de slechtste kantoorplanten vaak veel onderhoud nodig, waardoor het moeilijker wordt om voor ze te zorgen en ze in leven te houden in een kantooromgeving. Probeer deze vier planten te vermijden, tenzij je de tijd en moeite hebt die nodig zijn om planten te verzorgen.

1. Varens
Varens zijn bekende en gemakkelijk herkenbare planten in zowel binnen- als buitenruimtes. Hoewel ze door hun schoonheid een gewilde plant zijn voor binnenruimtes, vergen ze behoorlijk veel onderhoud en zijn ze moeilijk tevreden te houden. Varens kunnen behoorlijk dramatisch zijn en zullen je snel laten weten wanneer ze ongelukkig zijn. Vochtigheid is een must voor deze planten - zonder voldoende vochtigheid zullen hun bladeren snel uitdrogen en afbrokkelen. Zodra een varen begint uit te drogen, is het moeilijk om hem nieuw leven in te blazen.

Omdat varens veel vocht nodig hebben en moeilijk te behagen zijn, zijn ze meestal niet ideaal voor een kantoor.

2. Vioolbladboom
Fiddle leaf-bomen kunnen uitgroeien tot mooie, grote kamerplanten als ze goed worden verzorgd. Helaas behoren ze tot de moeilijkste kamerplanten om gelukkig te houden. Ze vergen extreem veel onderhoud en vereisen de perfecte bodem, vochtigheidsniveaus, zonneschijn en vochtigheid. Vioolbladbomen hebben een zeer vochtige omgeving nodig, dus tenzij uw kantoor vochtig is, zou u deze plant waarschijnlijk een eigen luchtbevochtiger moeten geven.

Omdat deze plant specifieke behoeften heeft en moeilijk te behagen kan zijn, probeer hem dan in kantooromgevingen te vermijden.

3. Orchideeën
Orchideeën zijn prachtige bloeiende planten die in elke ruimte een statement kunnen maken. Er zijn echter enkele nadelen aan deze planten waardoor ze niet ideaal zijn voor een kantoor. Orchideeën zijn vrij onderhoudsvriendelijk, waardoor ze zeer moeilijk in leven te houden zijn. Je hebt echt groene vingers en een talent voor deze planten nodig om ze in bloei en bloeiend te houden.

Ze zijn erg kieskeurig als het gaat om indirect zonlicht en hebben een onbetrouwbaar bewateringsschema, waardoor ze gemakkelijk te veel water geven of per ongeluk vergeten water te geven. Terwijl andere planten droogte kunnen verdragen, doen orchideeën dat niet. Bovendien kunnen orchideeën aan de duurdere kant zijn, waardoor ze een gok worden als je ze niet in leven houdt.

4. Bloemen
Hoewel veel soorten bloemen relatief gemakkelijk buiten te kweken zijn, zijn ze niet ideaal voor een kantoorruimte. Bloemen kunnen een leuke verrassing zijn op kantoor, maar vaak binnen hebben kan slecht zijn voor collega's met allergieën. Bloemen zoals madeliefjes en zonnebloemen worden het vaakst gevonden in buitentuinen, en wanneer ze naar binnen worden gebracht, brengen ze grote hoeveelheden stuifmeel met zich mee.

Stuifmeel is een van de meest voorkomende oorzaken van seizoensgebonden allergieën en veel van uw collega's kunnen buiten kantoor al genoeg met hun allergieën worstelen. Om hoffelijk te zijn, is het het beste om bloemen buiten te kweken in plaats van op kantoor.

Wat zijn de beste kantoorplanten? en het integreren van de natuur in uw kantoor

Hoe u de beste plant voor uw kantoor kiest?


Weten hoe je kantoorplanten moet kiezen, is essentieel om planten te kiezen die zullen gedijen. Er zijn veel factoren die van invloed zijn op hoe goed planten groeien of in uw kantoor passen. Hier zijn drie overwegingen die u zullen helpen bij het bepalen van de beste plant voor uw kantoor:

Verlichting in uw kantoor: Een groot aspect van uw kantoor waar u rekening mee moet houden, is de verlichting. Ontvangt u veel natuurlijk licht, helemaal geen of ergens daar tussenin? De hoeveelheid natuurlijk licht zal uw zoektocht naar planten beperken, omdat sommige planten specifieke zonlichtbehoeften hebben. De beste plant voor uw kantoor heeft lichtbehoeften die weerspiegelen wat uw kantoor te bieden heeft.


Onderhoudsvereisten: Zoals we eerder vermeldden, hebben verschillende fabrieken verschillende onderhoudsvereisten. Bedenk hoeveel tijd u kunt of wilt besteden aan het onderhoud van uw planten, naast het voltooien van uw werk. Mogelijk moet u teamleden aanwijzen om voor bepaalde planten te zorgen om verwaarlozing of te veel water te voorkomen.


Kinderen en huisdieren: Een andere overweging die vaak over het hoofd wordt gezien bij het kiezen van planten, zijn de mensen en dieren die regelmatig om hen heen zullen zijn. Sommige planten zijn giftig als ze worden ingenomen door mensen of huisdieren. Kies daarom voor huisdier- en kindvriendelijke planten als je met deze groepen werkt.

Hoe u kantoorplanten kunt integreren in kantoorontwerp?
Met een idee van welke planten je in je kantoor moet opnemen, vraag je je misschien nog steeds af hoe je je kantoorplanten moet rangschikken. Het antwoord op die vraag hangt af van welke planten je kiest en wat voor soort kantoorruimte je hebt. Hier zijn echter enkele ideeën om u op weg te helpen.

Voeg hoge planten toe aan lege hoeken
Hoeken kunnen een uitdaging zijn om in kantoren te decoreren, vooral als de ruimte beperkt is. Gelukkig kunnen planten een geweldige manier zijn om wat decor toe te voegen aan die lege hoeken. Hoge planten zoals palmen of dracaenas kunnen worden gepot in een grote pot die direct op de grond staat in plaats van op een tafel, bureau of hokje. Dit soort planten voegt met minimale inspanning hoogte en afwisseling toe aan uw werkruimte.

Bouw levende muren
Als je op zoek bent naar een extravagante manier om planten en de natuur in je kantoor te integreren, overweeg dan om een ​​levende muur toe te voegen. Levende muren nemen een verscheidenheid aan planten, variërend van mos tot klimop, en planten ze in een muur, zodat ze op een verticaal oppervlak kunnen groeien in plaats van horizontaal. Levende muren zijn echt een lust voor het oog en zouden een indrukwekkende toevoeging zijn aan elke ruimte.

Gebruik een verscheidenheid aan planten
Weten hoeveel planten je in je kantoor zou moeten hebben, kan moeilijk zijn. Velen zouden zeggen hoe meer hoe beter, maar u wilt niet dat planten de productiviteit van uw werknemer verminderen. Zolang ze de bedrijfsvoering niet in de weg staan, is het gunstig om meerdere planten te hebben, en een verscheidenheid aan verschillende planten zorgt voor meer visuele aantrekkingskracht.


Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?