De kantoor trends voor de komende jaren – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

De kantoor trends voor de komende jaren

De bedrijfscultuur van uw bedrijf wordt weerspiegeld in uw kantoorinrichting. Als u oud, oncomfortabel meubilair heeft en een gebrek aan zonlicht in uw ruimte, kunnen uw werknemers zich ontevreden, niet betrokken en zelfs minder productief voelen. Tegenwoordig is het belangrijker dan ooit dat werknemers zich prettig, ontspannen en gemotiveerd voelen in hun werkomgeving.

Of u nu een volledig persoonlijk personeel heeft of meerdere werknemers die op afstand werken, het is van cruciaal belang om te overwegen hoe uw kantoorontwerp van invloed kan zijn op uw werknemers en het zakelijke moreel. Kantoorontwerp is direct gecorreleerd met bedrijfsinkomsten, wat aantoont hoe essentieel het is om uw huidige kantoormeubilair te vernieuwen tot iets dat efficiënter, aanpasbaarder en betrouwbaarder is.

Blijf lezen om meer te weten te komen over opkomende trends op het gebied van kantoorontwerp en hoe deze uw bedrijf kunnen helpen.


Gevolgen van een verouderd kantoorontwerp

De kantoor trends voor de komende jaren
U en uw werknemers brengen wekelijks tientallen uren door op uw kantoor, en een vermoeide werkomgeving of verouderde ontwerpen kunnen uw bedrijf op de lange termijn schaden. Laten we eens kijken naar enkele veelvoorkomende problemen en slechte ergonomie die zich voordoen in verouderde kantoren.

Verminderde productiviteit van werknemers
Medewerkers zijn uw grootste kapitaal. Werken in een kantoor dat hun motivatie vermindert en stress veroorzaakt, kan leiden tot een algehele afname van de productiviteit. Onderzoek toont aan dat kwaliteit en opzettelijk ontwerp de productiviteit, samenwerking en welzijn kunnen verbeteren. De concentratie en houding van uw werknemer kan ook worden beïnvloed door een slecht kantoorontwerp, dat uw workflow kan onderbreken en creativiteit kan verstikken.

Een kantoor zonder functionaliteit kan ook een belemmering zijn voor de productiviteit. Bedenk hoe frustrerend het voor uw medewerkers kan zijn om van kamer naar kamer te navigeren wanneer uw lay-out ongeorganiseerd is en niet aan hun behoeften voldoet.

Gebrek aan open ruimte en opslag
Geen enkele werknemer voelt zich op zijn gemak bij het werken in een krappe omgeving omringd door rommel. Naarmate de technologie is veranderd en verbeterd om computers en apparaten te voorzien van minder draden en minder omvangrijke componenten, moet het kantoorontwerp volgen. Werknemers moeten voldoende ruimte tussen hun bureaus hebben om zich vrij te kunnen bewegen en hun spullen te ordenen.

Gemeenschappelijke ruimtes, zoals de lounge, vergaderruimte of receptie, moeten ook voldoende opslagruimte en open lucht bieden zodat werknemers efficiënt kunnen werken. Als uw werknemers op elkaar staan, kunnen belangrijke bestanden gemakkelijk kwijtraken of stof op stapels dozen verzamelen, wat een negatieve invloed heeft op het uiterlijk van uw kantoor.

Gebrek aan natuurlijk licht
Zonlicht heeft veel voordelen voor alle mensen. Werken in een afgesloten kantoorruimte met weinig ramen of toegang tot natuurlijk licht kan echter de mentale gezondheid van uw medewerkers verminderen en uw kantoor onaantrekkelijk maken. Onderzoek wijst uit dat natuurlijke verlichting een van de belangrijkste dingen is die werknemers op elke werkplek waarderen.

Of u nu naar een nieuw kantoor verhuist of uw huidige kantoor opknapt, het toevoegen van zowel natuurlijk als kunstmatig fel licht kan het slaappatroon, emotionele stabiliteit, productiviteit en depressie aanzienlijk verbeteren.

Potentiële klanten afschrikken
Wanneer u uw kantoor ontwerpt met werknemers in gedachten, moet u er rekening mee houden hoe uw ruimte eruitziet voor potentiële klanten, partners, investeerders en nieuwe medewerkers die uw kantoor bezoeken. Een slecht kantoorontwerp kan een slechte eerste indruk maken op degenen die u wilt imponeren.

Oude verf, krappe ruimtes, saaie verlichting en een rommelige lay-out kunnen klanten gemakkelijk afschrikken en hen aanmoedigen om ergens anders heen te gaan. Het maakt niet uit wat voor soort bedrijf u doet, het maken van een positieve eerste indruk is van cruciaal belang voor het opbouwen en behouden van een reputatie en relatie in deze partnerschappen.

 

De 5 kantoor trends voor de komende jaren


Enkele van de belangrijkste trends op het gebied van kantoorontwerp voor 2022 laten zien wat de meeste mensen in hun huis willen zien. Bij het kopen van een huis betaal je misschien meer voor een beter uitzicht of om dichter bij het water of een park te zijn.

In uw kantoor willen medewerkers diezelfde elementen zien die hen op een gastvrije, ontspannende manier met de natuur verbinden. Hier zijn de vijf grootste commerciële interieurtrends voor kantoorinrichtingen voor 2022 die u het komende jaar in uw kantoorontwerp kunt opnemen.1. Biofiel ontwerp

De kantoortrends van 2022

Biofilie heeft betrekking op liefde voor de natuur, levende organismen en natuurlijke systemen. Biofiel kantoorontwerp richt zich op het incorporeren van natuurlijke hulpbronnen om een ​​balans te creëren tussen moderne architectuur en de natuurlijke wereld. Zelfs als uw kantoor zich in een hoog gebouw bevindt met beperkte toegang tot een buitenruimte, kunt u nog steeds manieren vinden om door een doordacht ontwerp een nauwere band met de natuur te creëren.

Terwijl we doorgaan tot 2022 en daarna, is het tijd om af te dwalen van saaie kleuren en eentonige rijen bureaus. De natuur naar binnen halen is de beste manier om een ​​modern biofiel kantoorontwerp te creëren. Voeg waterfonteinen, planten, bloemen, aquaria en natuurlijke houtelementen toe om de natuurelementen na te bootsen die de natuurlijke wereld nabootsen.

Het geluid van water zal de oceaan nabootsen, en aquaria kunnen op een opvallende manier meer leven in uw kantoor brengen. Zelfs als uw kantoor geen toegang heeft tot natuurlijk licht, kunt u planten toevoegen die goed gedijen in ruimtes met weinig licht, zoals cactussen, om kleur aan uw ruimte toe te voegen en uw luchtkwaliteit te verbeteren.

Er zijn eindeloze voordelen aan het opnemen van de natuur in uw kantoorontwerp, waaronder:

 • Verminderde stress en mentale vermoeidheid
 • Verbeterde stemming
 • Verbeterde cognitieve prestaties
 • Verbeterde sociale betrokkenheid
 • Beter slapen
 • Verbeterde ademhalingssymptomen

Andere biofiele ontwerpprincipes die u in uw kantoor kunt opnemen, zijn:

 • Ramen die open kunnen voor frisse lucht.
 • Voldoende toegang tot daglicht.
 • Buitenruimtes, zoals een tuin of terras, voor tijdens de pauzes.
 • Natuurlijke texturen en materialen, zoals houten tafels of stenen vloeren.

 

2. Een gevoel van 'thuis' op het werk

De kantoor trends voor de komende jaren
Comfort staat bij de meeste mensen hoog in het vaandel. Door het comfort van thuis te combineren met uw kantoor, kunnen werknemers een gevoel van vrede en rust ervaren en kunnen ze zich meer geïnspireerd voelen in hun werk. Aangezien een deel van het personeelsbestand weer fulltime op kantoor gaat werken, is het belangrijk om het gevoel van thuis op het werk op te nemen in populaire kantoortrends, waaronder:

 • Comfortabel zitten
 • Gordijnen
 • Warme verlichting
 • Pluche vloerbedekking
 • Kamerplanten
 • Buiten zitplaatsen en meubels


Denk aan de gewoonten van uw medewerkers die voorheen vanuit huis werkten. Stelt u zich eens voor dat u van werken in casual, comfortabele kleding vanuit uw luie stoel naar het dragen van een pak en zittend in een krappe ruimte op het werk gaat. Deze verandering kan voor werknemers moeilijk zijn geweest om zich aan te passen, vooral als het kantoor waarnaar ze terugkeren niet is geoptimaliseerd voor hun comfort.

Om aan deze verandering tegemoet te komen, kunt u proberen comfortabele stoelen in uw hele kantoor te plaatsen of een zachte bank in de lounge of kantine, zodat uw werknemers even kunnen pauzeren van de hele dag aan hun bureau te zitten.

Ontwerptrends van kantoren zijn sterk veranderd na COVID-19. Het belangrijkste doel is om op elk niveau veiligheid en comfort te bieden zodat medewerkers zich thuis voelen. Naast comfortabel zitten, kunt u ook andere woonelementen opnemen, zoals rustgevende kunstwerken en doordachte verlichting door het hele kantoor.

Zelfs houten vloeren kunnen een gevoel van warmte in de ruimte brengen. Door tapijten toe te voegen in werkruimtes in uw hele kantoor, kunt u ook een huiselijke sfeer creëren.

 

3. Flexibele werkruimte

De kantoor trends voor de komende jaren
Flexibele werkruimte
Hoewel het belangrijk is om van uw kantoor een comfortabele, uitnodigende ruimte te maken om werknemers te motiveren meer tijd op kantoor door te brengen dan thuis te werken, moet u ook prioriteit geven aan een flexibele werkruimte die een open concept, innovatieve kantoorontwerpen combineert met besloten, afgesloten werkruimten.

Lay-outs in pod-stijl omvatten kleine enclaves waar werknemers veilig kunnen werken, onderzoeken, videoconferenties kunnen houden of kunnen telefoneren met veel privacy, terwijl ze toch kunnen deelnemen aan de werkruimte en gemeenschappelijke ruimtes.

Deze ruimtes bieden ook plaats aan werknemers die slechts één tot drie dagen op kantoor zijn en de rest van de week thuiswerken. In wezen willen werknemers opties als het gaat om hun werkruimte. Het gevoel hebben dat je de hele dag in één kamer opgesloten zit, kan vermoeiend worden en creativiteit verstikken.

Met een flexibele werkruimte kunt u de sfeer en het gevoel van uw kantoor veranderen om tal van opties te bieden die passen bij de behoeften van alle werknemers. De ene medewerker kan bijvoorbeeld efficiënter presteren in een coffeeshop of lounge-achtige omgeving, terwijl een andere medewerker beter kan werken met een stil, speciaal bureau.

Enkele manieren waarop u veelzijdigheid en samenwerking in uw flexibele werkruimte kunt opnemen, zijn:

 • Open ontwerpen en het verwijderen van fysieke muren.
 • Stille ruimtes, zoals geluidsgeïsoleerde kamers.
 • Gedeelde voorzieningen, zoals informele gemeenschappelijke ruimtes.
 • Aanpasbare werkplekken, inclusief sta-bureaus en comfortabele stoelen
 • Het toevoegen van deze elementen aan uw kantoorruimte kan een vlotte samenwerking zeker aanmoedigen en uw werknemers motiveren om niet-traditionele werkstijlen uit te proberen om een ​​creatieve omgeving in stand te houden.

 

4. Gemakkelijk te transformeren kantoren

De kantoor trends voor de komende jaren
Een transformeerbaar kantoor is een ruimte waar medewerkers kunnen werken waar en wanneer ze maar willen. Net als flexibele werkplekken, moeten transformeerbare kantoren plaats bieden aan externe of hybride kantoormedewerkers die gemakkelijk de hele week kunnen komen en gaan en werken op een niveau dat voor hen het beste voelt. Met een transformeerbaar kantoor kunt u uw ruimte ombouwen tot een open vergaderruimte of deze sluiten om plaats te bieden aan een paar medewerkers tegelijk.

Op een dag zou bijvoorbeeld elke medewerker op kantoor kunnen verschijnen en een plek nodig hebben waar iedereen comfortabel kan werken. Op sommige dagen heb je echter misschien maar vier of vijf werknemers die persoonlijk op kantoor werken. Een transformeerbaar kantoor is een uitstekende optie voor hybride werknemers, omdat het geschikt is voor een willekeurig aantal werknemers, zelfs als dat aantal dagelijks verandert.

Een transformeerbaar kantoor kan de volgende elementen bevatten:

 • Meubilair dat uitzet en krimpt om tegemoet te komen aan de dagelijkse bevolking
 • Bureaus die kunnen worden geconfigureerd om aan de verschillende behoeften van de dag te voldoen
 • Geen toegewezen bureaus of kantoren
 • Flexibele wanden die naar binnen en naar buiten kunnen worden getrokken om scheiding te creëren wanneer dat nodig is
 • Lange tafels met meerdere laadstations
 • Samenwerkingszones


Deze elementen zijn slechts enkele algemene ideeën over hoe u een transformeerbare, modulaire kantoorruimte kunt creëren voor uw medewerkers en collega's. Het maximaliseren van uw werkruimte kan de productiviteit helpen verhogen en werknemers aanmoedigen om samen te werken en zich meer betrokken te voelen bij de bedrijfscultuur. Als iedereen zijn eigen toegewezen werkruimte heeft, voelt uw kantoor misschien niet zo flexibel of meegaand aan.

Werknemers voelen zich misschien niet op hun gemak om de hele dag van de ene naar de andere kamer te gaan en willen hun werk voortzetten in een omgeving die past bij hun energieniveau en werkstijl. In een transformeerbaar kantoor kunnen werknemers binnenkomen en samenwerken aan verschillende projecten of van een sta-bureau naar een kantoorcabine gaan om geconcentreerd te blijven en hun best te doen.

 

5. Duurzaamheid en groene opties

De kantoor trends voor de komende jaren
Milieu-impact en duurzaamheidsopties worden steeds belangrijker voor veel mensen, ook voor werknemers. Door te kiezen voor duurzame opties in uw kantoor kunt u doordachte keuzes maken die een negatieve impact op het milieu voorkomen. Tegenwoordig hoef je niet te kiezen tussen het ontwerpen van een mooie, functionele werkruimte en het onderhouden van een gezonde planeet met duurzame materialen.

U kunt in uw hele kantoor milieuvriendelijke opties opnemen die werknemers, klanten en nieuwe medewerkers laten zien dat het verminderen van de impact op het milieu een topprioriteit is voor uw bedrijf. Hier zijn enkele ideeën voor duurzame kantoren:

 • LED verlichting
 • Toegang tot natuurlijk licht
 • Energiezuinige apparaten
 • Levende muren - of groene muren - die plantendisplays op het kantoorinterieur creëren
 • Maximaliseer de verwarmings- en koeltemperaturen
 • Geef prioriteit aan recycling van voedselafval, plastic en oude apparaten
 • Houd het energieverbruik van uw kantoor bij
 • Creëer een composteerstation
 • Gebruik herbruikbare producten
 • Papierverbruik verminderen


Veel moderne kantoren leggen tegenwoordig de nadruk op het opnemen van planten of groen om de natuur van buiten naar binnen te halen. Als uw kantoorruimte niet veel ramen of een buitenruimte heeft waar werknemers tijdens hun pauze van de zon kunnen genieten, kan het toevoegen van een beetje natuur aan uw algehele ontwerp bijdragen aan uw algehele ontwerp en een meer ontspannen sfeer creëren.Hoewel u kunt kiezen uit veel verschillende gekleurde planten die een geruststellende, huiselijke sfeer kunnen creëren, zullen planten ook zorgen voor een betere luchtkwaliteit, zuurstofstroom en meer efficiëntie in uw ruimte. Als je een kleine buitenruimte hebt of veel natuurlijk zonlicht in de buurt van een groot raam, kun je zelfs een kleine werktuin creëren waar werknemers tijdens hun pauze kunnen zorgen voor bloemen of vegetatie. Dit soort kalmerende activiteiten kan werknemers helpen hun geest te resetten en meer te leren over hoe ze duurzaamheid en algehele gezondheid in hun eigen levensstijl kunnen integreren.


Aanvullende kantoor trends voor de komende jaren


Terwijl commerciële kantoorontwerptrends voor 2022 en daarna gericht zijn op comfort, veiligheid en het integreren van elementen van de natuur, zijn er veel andere manieren om een ​​gelukkige en gezonde werkomgeving te creëren om de productiviteit te verbeteren. Hier zijn enkele aanvullende huisstijltrends die passen bij de missie en waarden van uw bedrijf.

Neutrale kleuren
Neutrale kleuren kunnen elk kantoor onmiddellijk comfortabeler maken en vormen gemakkelijk een aanvulling op kleuraccenten voor een goed uitgebalanceerde, verhelderende ruimte. Bruine, witte, bruine, beige en grijze tinten zullen ook het perfecte accent vormen voor de merkkleuren van uw bedrijf en zelfs voor het landschap om u heen.

Met neutrale, lichtere kleuren kunt u bepalen wat de sfeer in uw kantoorruimte is en waar u de meeste aandacht trekt. Met neutrale kleuren kunt u ook voorkomen dat uw kantoor te luidruchtig, overweldigend of irritant aanvoelt voor werknemers die het grootste deel van hun week in de ruimte doorbrengen.

Ruisonderdrukking
In open, flexibele of transformeerbare kantoren is lawaai onvermijdelijk. Er zijn echter veel verschillende manieren om dit geluid te beheersen en het voor werknemers gemakkelijker te maken zich te concentreren en productief te zijn. U kunt geluidsabsorberende materialen gebruiken om een ​​kamer rustiger te maken, waaronder:

 • Tapijten over vloeren
 • Planten
 • Akoestische scheidingswanden
 • Andere zachte materialen die geluidsgolven absorberen en omgevingsgeluid verminderen
 • Tussen rinkelende telefoons, klikken op toetsenborden en babbelende gesprekken, kan het voor uw kantoor gemakkelijk te luid zijn. De nadruk op geluidsreductie kan afleidende of stressvolle neveneffecten voor werknemers helpen verminderen.

De kantoor trends voor de komende jaren


Veilige werkplekken
Met de effecten van de COVID-19-pandemie zijn veel bedrijven en organisaties begonnen hun interieurontwerp en kantoorindelingen te heroverwegen om een ​​veiligere, gezondere werkruimte te bieden en te voldoen aan de OSHA- en CDC-richtlijnen. Dit betekent dat veel werkgevers zich richten op het verminderen van contactpunten, zoals deurknoppen, handgrepen en knoppen, en het opnemen van meer harde oppervlakken die gemakkelijk kunnen worden gereinigd en ontsmet.

U kunt zelfs een maximale capaciteit voor bepaalde kamers in uw kantoor opnemen en handdesinfectiestations in de hele ruimte plaatsen om het beoefenen van gezonde gewoonten aan te moedigen. 

Muurbedekkingen


Het toevoegen van wandbekleding - vergelijkbaar met behangpanelen - aan uw kantoorruimte kan veel creatieve opties openen voor verschillende patronen, texturen en kleuren die dimensie en warmte aan uw ruimte toevoegen. Deze oppervlakken zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden en stellen u in staat uw ruimte volledig te transformeren, zodat werknemers en bezoekers zich meteen welkom en comfortabel voelen.

Een strategisch geplaatste achtergrond of accentmuur in uw koffielounge, receptie of samenwerkingsruimte voor teamwork kan de algehele sfeer verbeteren en persoonlijkheid toevoegen aan elk kantoor. Deze ontwerpen kunnen ook gemakkelijk bestaande kleurenpaletten of neutrale materialen aanvullen en een productievere, creatievere omgeving creëren.

Oude en nieuwe ontwerpelementen mengen
Een andere trend in kantoorontwerp is het combineren van oude en nieuwe elementen om een ​​fusie van verleden en heden te creëren. Van retro tot geometrische patronen en kleuraccenten tot gedempte tonen van ivoor en beige, je kunt verschillende elementen combineren die goed bij elkaar passen en een unieke ruimte creëren.

Of u nu nieuwe kunstwerken wilt toevoegen, de vloer wilt veranderen of de muren in verschillende kleuren wilt schilderen, door te kijken naar trends uit het verleden en de huidige tijd, kunt u bepalen hoe u uw kantoor kunt laten opvallen en tegelijkertijd in balans kunt houden. U kunt bijvoorbeeld verschillende metalen afwerkingen combineren, een tapijt met een patroon toevoegen op een massieve betonnen vloer of een antiek bureau combineren met een lichte, moderne stoel voor een alternatieve designdraai.

Ruimtes toevoegen voor vrije tijd
Het hebben van een ruimte voor werknemers om te ontspannen is net zo noodzakelijk als een doordacht ontwerp in hun werkruimte. Of u nu voornamelijk persoonlijk personeel of een hybride personeelsbestand heeft, het is belangrijk dat uw gemeenschappelijke ruimtes manieren bevatten waarop werknemers kunnen ontspannen en af ​​en toe een pauze kunnen nemen van het werk.

U kunt ook een vrijetijdsruimte ontwerpen zodat werknemers niet aan hun bureau kunnen werken, maar het is een goed idee om deze ruimten werkvrij te houden, zodat uw personeel zich gerust kan stellen. Enkele creatieve manieren waarop u vrijetijdsruimtes in uw kantoor kunt opnemen, zijn:

 • Spelkamers
 • Koffiebars
 • Comfortabel zitten, zoals zitzakken of hangmatten
 • Recreatieve ruimtes om rustgevende activiteiten te doen, zoals yoga of films kijken
 • Fitnesscentra om beweging te bevorderen
 • Ontbijtgranen of snackbar
 • Bibliotheekkamers om te lezen
 • Geluidssystemen waarmee medewerkers hun favoriete muziek kunnen kiezen en afspelen

 

Trends in kantoordesign die aan het uitsterven zijn


Nu je wat ideeën hebt over populaire, moderne trends voor kantoorontwerp, laten we eens kijken naar enkele verouderde trends in bedrijfsontwerp in 2022 die mogelijk een negatievere invloed hebben op je ruimte dan je denkt.

 • Grote, verplaatsbare bureaus
 • Fysieke archiefsystemen of omvangrijke, extra grote kasten
 • Generieke, zakelijke ruimtes
 • Niet-ergonomische stoelen
 • Hoekbureaus
 • Donkere verlichting
 • Rommel die visuele overbelasting creëert
 • Verouderde cabines
 • Bureautelefoons of desktopcomputers die mobiliteit belemmeren
 • Typografie of abstracte kunst

 

 

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?