Zijn er nadelen bij het kopen van gebruikte bureaustoelen? – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Zijn er nadelen bij het kopen van gebruikte bureaustoelen?

Terwijl mensen uit het verleden afhankelijk waren van constante beweging en een levensstijl van jager-verzamelaars om te overleven, zit de kantoormedewerker van vandaag vaak meer dan acht uur per dag op dezelfde stoel. Traditionele bureaustoelen missen de lendensteun waardoor u zich pijnvrij en productief voelt. Het kiezen van de verkeerde bureaustoel kan gezondheidsproblemen veroorzaken, waaronder:

Zijn er nadelen bij het kopen van gebruikte bureaustoelen?

Pijn: Een nadeel van het kopen van gebruikte bureaustoelen is dat de meeste tweedehands stoelen het zitten met de juiste houding niet bevorderen, wat leidt tot verschillende pijntjes en kwalen. Zittend in de verkeerde bureaustoel kan polsaandoeningen veroorzaken zoals carpaal tunnel syndroom, tendinitis in de arm, nekpijn, slecht uitgelijnde spieren en gewrichten, rugpijn en chronische hoofdpijn.


Slechte bloedsomloop: langdurig zitten met een verkeerde houding kan de bloedsomloop belemmeren, wat uiteindelijk kan leiden tot spataderen. Een tragere spijsvertering is een ander gevolg van zowel een verminderde bloedstroom als de compressie van de lagere darmen door een slechte houding.


Depressie: Studies tonen aan dat een juiste houding correleert met een verhoogde stemming, terwijl slungelig negatief denken bevordert. De juiste stoel kan u helpen meer rechtop te zitten, waardoor u alerter en positiever bent.
In plaats van gebruikte of opgeknapte stoelen voor uw kantoor te kopen, kiest u voor moderne ergonomische stoelen. Deze stoelen bevorderen een goede houding en voorkomen de negatieve gezondheidseffecten van ouder, gebruikt kantoormeubilair.

Terwijl de generieke bureaustoelen uit het verleden uw rug niet goed ondersteunen, bevatten de ergonomische stoelen van vandaag functies zoals kantelinstellingen, verstelbare armleuningen, hoofdsteunen en vergrendelingsmechanismen om uw aangepaste instellingen voor de volgende dag te behouden. Met een gebruikte bureaustoel moet je constant bijstellen om pijn en letsel te voorkomen. Dat is niet het geval met ergonomische bureaustoelen - ze passen zich aan uw behoeften aan zodat u de hele dag comfortabel kunt blijven.

Langetermijnkosten van het kopen van nieuwe vs. Gebruikt kantoormeubilair
Uw meubilair communiceert wie uw bedrijf is aan bezoekers en verhoogt de medewerkerstevredenheid. U wilt investeren in nieuw, duurzaam, ergonomisch kantoormeubilair dat lang meegaat. Denk er eens over na - je zou een ongemakkelijke gebruikte stoel kunnen kopen die waarschijnlijk snel kapot gaat voor 50, of je zou  300 kunnen investeren in een comfortabele ergonomische stoel die zeven tot tien jaar meegaat.

Als u nieuwe meubels koopt, investeert u ook in uw medewerkers. Werknemers brengen meer dan acht uur per dag door aan hetzelfde bureau. Niemand wil zo lang in een oncomfortabele stoel of een hokje zonder de juiste accessoires zitten. Uw medewerkers zullen u dankbaar zijn voor het investeren in hun comfort. Bovendien tonen onderzoeken aan dat gelukkige werknemers productiever zijn.

U moet ook rekening houden met de verborgen kosten vooraf voor het kopen van gebruikt kantoormeubilair. Als u tweedehands meubelen koopt, zult u deze waarschijnlijk zelf moeten vervoeren. Dealers hebben ook de neiging om te veel te rekenen voor gebruikte meubels die waarschijnlijk toch eerder dan later kapot gaan, dus het is het beste om er gewoon helemaal vanaf te blijven. Nieuw kantoormeubilair is over het algemeen de meest comfortabele, kosteneffectieve optie.

Wel is het mogelijk om risico te minimaliseren en te kiezen voor refubished aangezien hier wel vaak aan de voorwaardes word voldaan om een goede bureaustoel te kopen

Waar moet u op letten wanneer u een refubished bureaustoel wenst te bestellen? 

  • Heeft u garantie op uw bestelling? 

Dit laat vaak zien of er fatsoenlijk te werk is gegaan bij het gebruikte bureaustoel. Wanneer er garantie op gegeven word dan laat dit op z'n minst zien dat de aanbieder vertrouwen heeft in het product.

  • In welke staat is het product?

Besteld u een gebruikt bureaustoel is het altijd wijsheid om te kijken of de staat wel nog acceptabel 

  • Pas op voor hogere kosten op lange termijn!

Het lijkt altijd fijner om het gebruikte te kopen door de prijs. Maar in veel gevallen kunt u duurder uit zijn als het product niet binnen boven genoemde voorwaardes valt!

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?