Het creëren van een professioneel kantoor – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Het creëren van een professioneel kantoor

Als je denkt aan een professionele kantoorinrichting, denk je waarschijnlijk aan mahoniehouten bureaus, houten deuren en grote, afgesloten vergaderruimtes. Dit kan de traditionele professionele kantoorinrichting zijn, maar de moderne trends en veranderingen in de werkomgeving en -stroom betekenen dat een professionele ruimte niet traditioneel hoeft te zijn.

Enkele van de meest professionele kantoren ter wereld, zoals Google, AirBNB, Etsy en Facebook, zijn ook toonaangevend op het gebied van modern design. Ze nemen traditionele kantoorelementen en passen deze aan voor moderne medewerkers en klanten, zodat iedereen efficiënt, doelgericht en met stijl kan werken. Bekijk hier de mooiste kantoren van Nederland.

Professioneel mengen met modern design

Het feit dat u uw kantoorruimte professioneel wilt hebben, betekent niet dat het ook niet modern en uniek kan zijn. Met een paar dingen in gedachten kunt u gemakkelijk een professioneel en modern ontwerp combineren.

Bij het inrichten van het kantoor is het belangrijk om direct aan vijf elementen van je kantoor te denken, en dat zijn:

  1. Toegang tot kantoor
  2. Artwork in het kantoor
  3. Coworkingruimtes
  4. Neat en Tidy
  5. Verlichting in het kantoor

Wij leggen graag uit waarom dit essentieel is om een professioneel kantoor te creëren. 

1. Toegang tot kantoor

Een deel van wat een bedrijf succesvol maakt, is hoe goed het zijn verhaal vertelt. De beste kantoorruimtes zijn niet alleen functioneel, ze werken ook om de geest van een bedrijf vast te leggen. Door een paar accenten te leggen in uw ontwerp, laat u de creativiteit en de vonk van uw bedrijf zien.

Een accentmuur met het bedrijfslogo is een route die u moet afleggen. U kunt ook vergaderruimtes of coworkingruimtes hebben met felgekleurde bureaustoelen om de ruimte op te vrolijken. Accentstoelen kunnen overal in het kantoor worden gebruikt om de esthetiek te veranderen en bij te dragen aan het totale ontwerp.

Veel kantoren beginnen ook poefs te gebruiken in gemeenschappelijke ruimtes. Omdat deze dubbelwerkend werken als zit- en tafelruimte, kunnen ze grote mogelijkheden bieden voor uw medewerkers om in een nieuwe omgeving te werken. Met wat heldere materialen en op de juiste plaatsen kunnen deze ook als accenten dienen voor uw kantoorinrichting.

2. Artwork in het kantoor

Als mensen de term 'bedrijfswerk' horen, komt er een behoorlijk saai beeld naar boven. Motiverende posters en oude landschapsfoto's die aan je muren hangen, kunnen een verouderd en onprofessioneel bedrijf aanspreken. Het vinden van een of twee grote, gedurfde kunstwerken voor uw muren kan uw creativiteit, moderniteit en uniciteit laten zien aan iedereen die uw kantoor bezoekt.

U kunt uw eigen goedkope kunstwerk maken door online een afbeelding met de juiste licentie te vinden, deze groot te maken en te bewerken of aan te passen aan het ontwerp van uw kantoor. Dit toont aan dat u om uw kantoorruimte geeft en dat u moeite hebt gedaan om deze te ontwerpen. Hoe professioneel!

3. Coworkingruimtes

Een van de pijlers van het moderne kantoorontwerp is de coworking van ruimtes. Iets anders dan vergaderruimtes zijn dit open ruimtes met verschillende ruimtes voor medewerkers om te brainstormen, te discussiëren en relaties te bevorderen. De meeste coworkingruimtes hebben verschillende bureaus en zitjes, zodat medewerkers kunnen kiezen wat het beste bij hen past. Het implementeren van coworkingruimtes in uw kantoorinrichting is een van de belangrijkste onderdelen voor een professionele uitstraling.

Het gebruik van hoge balies met barkrukken, lage tafels en bureaus met stoelen, loungestoelen en poefs zijn slechts enkele van de meubelstukken die in coworkingruimtes worden gebruikt. Het bieden van zitgelegenheid los van de traditionele bureaustoelen is een geweldige manier om de creativiteit te bevorderen en een omgeving te creëren waarin medewerkers op hun best kunnen werken. Wat is er professioneler dan dat?

4. Neat en Tidy

Zorg ervoor dat je voldoende opslagruimte hebt (en dat je het gebruikt!) doet wonderen om je kantoor er professioneler uit te laten zien. Door een kantoor netjes en opgeruimd te houden, verbetert u drastisch het uiterlijk van uw kantoor en de motivatie van uw medewerkers.

Kasten, dressoirs, rekken en de juiste bureaus spelen allemaal een rol in het minimaliseren van rommel en het schoonhouden van uw kantoor. Als medewerkers ruimte hebben om spullen op te bergen, is dat veel beter dan ze op palen op tafels of op hun bureau te zetten. Een andere veel voorkomende praktijk is om vuilnis- en recyclingbakken in één gemeenschappelijke ruimte te plaatsen in tegenstelling tot bij individuele bureaus, omdat dit gemakkelijk rommel kan elimineren en zich kan ophopen.

Schoonheid en netheid moeten deel uitmaken van elke professionele kantoorinrichting. Het maakt een goede indruk op klanten en uw medewerkers. 

5. Verlichting in het kantoor

Fel verlichte kantoren behoren tot de modernste en productiefste. Het hebben van meerdere natuurlijke lichtbronnen is altijd het beste, maar dat is vaak buiten uw controle. Als uw kantoorruimte geen grote ramen of dakramen heeft, is het belangrijk om te kiezen voor moderne verlichting die voldoende licht biedt.

U kunt moderne armaturen gebruiken om bij te dragen aan uw ontwerp en het juiste type licht voor uw ruimte te leveren. Werk aan het minimaliseren van verblinding op de computerschermen van uw medewerkers en gebruik LED-lampen die ononderbroken licht produceren. U kunt meerdere soorten armaturen gebruiken om licht over uw hele ruimte te werpen. Niets zegt dat uw kantoor verouderd en onprofessioneel is, zoals uitgebrande TL-lampen!

Kantoor inspiratie

Voor meer kantoor inspiratie en tips hebben wij verschillende kantoor inspiratie blogs geschreven. Ben je al op de hoogte van het verschil tussen een kantoorruimte en een thuiswerkplek? Of heb je al nagedacht over hoe jij jouw kantoor ergonomisch kunt inrichten? Wij willen je graag helpen zodat jij het beste uit jouw kantoor kan halen.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?