Hoe creëer je privacy in een kantoortuin? – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Hoe creëer je privacy in een kantoortuin?

Het ontwerp van een open kantoor kan geweldig zijn voor samenwerking. Het maakt het gemakkelijk voor je collega's om samen te werken aan projecten en elkaar hun expertise te lenen. Helaas geeft een typische open kantoor plattegrond weinig privacy. Met sommige van onze kantoormeubels kan je dat wel verhelpen. Met de juiste meubels kan je het beste van twee werelden krijgen, met privacy en samenwerking in één nieuw kantoordesign. Wij helen je graag met het inrichten in jouw kantoor. Ontdek de voordelen van zakelijke oplossingen van Woonliving.

Rustige ruimtes inrichten met een open kantoor plattegrond

Volgens CNBC heeft 58% van de werknemers stille ruimtes nodig om hun dagelijkse taken op het werk uit te voeren. Af en toe zullen je collega's zich moeten onttrekken aan het lawaai. Het opzetten van een ruimte buiten je open kantoor waar werknemers zich kunnen ontspannen en hun koptelefoon kunnen opzetten, kan helpen om hun focus te vergroten. Het toevoegen van comfortabele stoelen met kleurschakeringen zorgt voor spanning en gezelligheid en zorgt ervoor dat je collega's zich thuis voelen. Je kunt dit deel van het kantoor afscheiden met boekenkasten of andere opbergoplossingen om het lawaai weg te houden van de rustige zone. Dit geeft je collega's een plek waar ze weg kunnen van hun bureau, en het geeft je meer opbergruimte. Het is een win-win situatie! Het creëren van een klein hoekje voor je collega's kan hen helpen zich te concentreren en dingen gedaan te krijgen, of zelfs een plek voor hen om te lunchen weg van hun bureau. Als anderen te veel afleiding krijgen, kan deze plek de ultieme concentratie- en zenzone worden.

Ruimtes instellen voor teamwerk

Kijk eens rond in je kantoor, heb je samenwerkingszones? Elk kantoor heeft een ruimte nodig waar medewerkers kunnen samenwerken zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over het storen van hun collega's. Een samenwerkingszone kan een comfortabele ruimte zijn voor teams of afdelingen die moeten samenwerken en elkaar nuttige feedback moeten geven. 

Samenwerkingsruimte is net als een rustige ruimte, maar dan met ruimte voor meer mensen. Je zult meer stoelen en bureaus nodig hebben, maar je zult ook andere meubels willen gebruiken die kunnen helpen om het ene team van het andere te scheiden. Werknemers in een samenwerkingsruimte kunnen geneigd zijn om afgeleid te worden door hun collega's in nabijgelegen werkruimtes, maar met het juiste kantoormeubilair en ruimteontwerp kan je de afleiding verminderen en die samenwerkingsruimte houding stimuleren die je altijd al wilde met de open kantoorindeling.

Hoe creëer je privacy in een kantoortuin?


Voeg wat groen toe in het kantoor

Naast kantoormeubilair kunnen sommige planten ook helpen bij het subtiel scheiden van werkplekken in je open kantoor plattegrond. Een plant kan dienen als scheidingswand als dat nodig is, maar zal niet in de weg zitten als de medewerkers moeten communiceren. Je kunt zelfs een aantal nepplanten toevoegen als je geen groene vingers heeft. Ze zullen het kantoor nog steeds verlevendigen en dienen als verdelers wanneer je ze nodig hebt.

Studies hebben aangetoond dat planten veel voordelen kunnen bieden in een kantoor. Ze zorgen voor 58% minder depressie en 38% minder vermoeidheid. Planten kunnen een enorme stress verlagende factor zijn op kantoor. Aangezien werknemers het grootste deel van de dag binnen zijn, kunnen ze niet veel tijd in de natuur doorbrengen. Als je de natuur binnenshuis naar je collega's brengt, kan dit hun energie stimuleren en stress verminderen. Bovendien kunnen ze als een geweldige verdeler fungeren voor verschillende delen van het kantoor!

Een kantoor met scheidingskleur wanden

Als je eenmaal meubels hebt toegevoegd voor de scheiding, denk dan aan het veranderen van de kleuren in je samenwerking of zen-werkruimte. Verschillende kleuren kunnen creativiteit of dieper denken uitlokken. Denk na over wat voor soort omgeving je probeert te creëren en kies je kleur overeenkomstig. Als je probeert een rustige omgeving te creëren waar je medewerkers een adempauze kunnen houden, ga dan met blues. Als je een ruimte wilt creëren waar je collega's een verandering van omgeving kunnen krijgen om creatief te worden, wil je misschien gaan voor geel. Kijk naar de psychologie van kleuren om de perfecte kleur te vinden voor je kantoor, of overleg met een van onze teamleden!

Hoe creëer je privacy in een kantoortuin?
Een open werkruimte is uitstekend geschikt voor samenwerking, maar iedereen heeft af en toe zijn of haar privacy nodig. Dit betekent niet dat je een nieuw kantoor nodig hebt.

Nu zullen we het aan je overlaten, wat zijn je ideeën over hoe je een zen-ruimte in je kantoortuin hebt gecreëerd? We horen graag je tips en ideeën!

Wil je meer kantoorinspiratie op doen? Bekijk hier alle kantoor inspiratie blogs. Lees bijvoorbeeld de blog hoe jij je kantoor ergonomisch kunt inrichten.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?