Kantoorruimte versus thuiswerkplek – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Kantoorruimte versus thuiswerkplek

Na het treurige nieuws van afgelopen week, zijn de meesten van ons (weer) op hun eigen stekje aangewezen als het om werken gaat. Je zit in een luxe positie als je jouw werk kunt voortzetten in het kantoor dat je thuis hebt. Maar veel mensen hebben thuis geen bureau of laat staan een kantoor. Jouw bureau op kantoor moet ineens ingewisseld worden voor de eettafel waar je ’s ochtends je ontbijt en ’s avonds met het gezin aan de winterkost zit. Maar hoe maak je van die eettafel nou een inspirerende werkplek? Ik ga je helpen met wat eenvoudige styling tips!

Sfeervolle verlichting

Heb je op de werkvloer inmiddels een bloedhekel gekregen aan die felle TL-lamp die de hele dag op je voorhoofd staat te schijnen? Dan is ook nu het moment om daar wat aan te doen! Thuis kun je het gezellig maken met eventueel kaarsjes. Daarnaast biedt Woonliving op de webshop hele mooie rotan hanglampen aan voor boven de eettafel. Veel lampen hebben een mooi lijnenspel door het materiaal waardoor er een fraai schaduweffect ontstaat. Sfeervolle verlichting zorgt voor een fijne ambiance en het is ook aangenamer voor je ogen. Daarnaast moet je er ook niet voor zorgen dat het té gezellig wordt natuurlijk. Dan wordt het wel heel lastig om die kleine lettertjes te lezen, waardoor je ook sneller vermoeid raakt.

Details

Details kunnen ook wonderen doen! Een paar mooie tafelboeken op de eettafel zorgen ervoor dat je af en toe misschien getriggerd wordt om een boek open te slaan en inspiratie op te doen. Af en toe een kleine pauze inlassen moet je thuis ook zeker niet vergeten. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook hele mooie kamerschermen te koop in prachtige natuurlijke materialen van bijvoorbeeld bamboe of riet. Zo’n kamerscherm kun je naast de eettafel zetten om op die manier jouw werkplek af te schermen van de speelhoek van de kinderen of de televisie. Op deze manier creëer je toch je eigen plekje en raak je minder snel afgeleid.

Speel met kleurvlakken

Nu je de kans hebt om je uit te leven op je eigen werkplek, zou ik die kans ook zeker aangrijpen. Probeer na te gaan wat je achter je bureau op je werk mist. Sfeervolle verlichting misschien? Of is het kleur dat je mist? Je maakt van jouw thuiswerkplek al een inspirerend en ook positief geheel als je er kleur aan toevoegt. Hier wordt iedereen al meteen een stuk vrolijker van. Nu hoef je niet meteen uit enthousiasme een hele muur te verven, maar je kan het ook bij een klein kleurvlak houden. Een cirkel op de muur met een vintage kapstok ertegenaan bijvoorbeeld. Probeer out of the box te denken, dan komen vaak de meest creatieve ideeën tot stand! We mogen voorlopig toch geen visite ontvangen, dus stel het pakt verkeerd uit...

Kamerplanten

De verwarming staat nu de hele dag aan en dat zorgt al snel voor een droge lucht in huis. Wat weer kan zorgen voor een droge keel of ogen en dat willen we natuurlijk niet in tijden van Corona. Planten hebben een zuiverende werking. Ze geven namelijk zuurstof af, waardoor de lucht aangenamer en zuiverder wordt. Daarnaast heeft onderzoek uitgewezen dat planten de creativiteit van iemand kunnen verhogen. Eén plant kan al een verschil maken. Planten op jouw werkplek kunnen zorgen voor een rustgevend effect. Als je je rustig en gezond voelt, komt er meer ruimte in je hoofd vrij voor nieuwe ideeën. Indirect kunnen planten dus zorgen voor innovatie! Te gek, toch? Misschien heb je er op de grond geen plek voor, probeer dan eens wat leuke hangplanten uit! Er zijn genoeg soorten en maten te verkrijgen bij de bloemist. Als je nu niet overgehaald bent om een plant bij jouw thuiswerkplek neer te zetten...

Zo zie je maar dat hele kleine aanpassingen in huis al voor veel veranderingen kunnen zorgen. Niks fijners om van jouw thuiswerkplek een inspirerende plek te maken waar je je ook op je gemakt voelt én productief kunt zijn. Veel succes de komende weken!

Wil je meer inspiratie voor je kantoor of thuiswerkplek? Lees alle kantoor inspiratie blogs van Woonliving.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?