Bureaustoel normen: de NEN 1335 en de NPR 1813 – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Bureaustoel normen: de NEN 1335 en de NPR 1813

Bij het inrichten van een werkplek komt veel kijken: het kiezen van de meubels, een passende stijl en de juiste afstemming tussen bureaus en bureaustoelen. Een ergonomische kantoorinrichting is hierin van groot belang voor de gezondheid van jouw medewerkers. Dit begint al bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel die voldoet aan de normen.

Maar wat is ergonomisch werken precies en waarom is het zo belangrijk? Hoe zorg je ervoor dat iedereen binnen jouw organisatie een ergonomische werkplek heeft? Wat zijn de verschillende NEN normen voor bureaustoelen? En hoe kies je de perfecte inrichting voor jouw kantoor? Zeker wanneer het gaat om een heel kantoor, dan is het logisch dat je veel vragen hebt. Workliving kan je verder helpen!

Wat is ergonomisch werken?

Ergonomisch werken betekent simpelweg dat je zorgt voor een kantoorinrichting die af te stellen is op jouw werknemers. Hierdoor gaat de productiviteit omhoog, ervaren mensen minder lichamelijke klachten en ontstaat een prettige werksituatie. De juiste werkhouding heeft veel voordelen en hierin speelt een ergonomische bureaustoel een belangrijke rol. Zeker voor thuiswerkplekken is het niet vanzelfsprekend dat deze ergonomisch is ingericht. Ook daar kun je met een paar aanpassingen zorgen voor een geschikte, gezonde werkplek.

Ergonomische bureaustoelen: de voordelen

Wanneer je veel zittend werk doet is het van groot belang dat je een geschikte bureaustoel hebt. Een stoel die je goed kunt afstemmen op jouw lichaam voorkomt dat je rugklachten ontwikkeld. Daarnaast zorgt een goede houding ook dat je handen, armen en schouders niet overbelast raken. Een ergonomische bureaustoel voldoet aan specifieke eisen en zorgt voor voldoende steun. Zulke stoelen zijn verstelbaar, hebben armsteunen, een instelbaar zitvlak en bieden steun aan je onderrug.

NEN 1335 en NPR 1813: wat betekenen deze bureaustoel normen?

De NEN 1335 (Europese norm) en de NPR 1813 (Nederlandse norm) geven aan dat een bureaustoel een bepaalde maatvoering en instelbaarheid heeft. De NPR 1813 geeft eigenlijk aan hoe de NEN 1335 in Nederland wordt toegepast. Dit betekent dat het overgrote deel van de Nederlandse beroepsbevolking een NPR 1813 stoel goed voor zichzelf kan afstemmen. Naast deze normen is het belangrijk dat je zorgt voor de juiste werkhouding: armen en benen in een hoek van 90 graden, je beeldscherm op de juiste hoogte en gebruik eventueel een voetensteun. Wil je meer lezen over ergonomisch werken en rugklachten voorkomen? Lees dan de blog: Voorkom rugklachten bij thuiswerken.

Bekijk hier alle (N)EN bureaustoelen
Bekijk hier alle NPR bureaustoelen

Met een ergonomische bureaustoel zorg je dat jouw werknemers en de hele organisatie gezond kan blijven werken. De NEN 1335 en NPR 1813 normen geven aan dat een bureaustoel voldoet aan de richtlijnen. Deze stoelen zijn verstelbaar en dragen zo bij aan een goede en veilige ondersteuning. Bij Woonliving kun je terecht voor ergonomische bureaustoelen en alle overige kantoormeubelen. Wij kunnen zelfs de gehele kantoorinrichting voor je verzorgen: van een logische indeling van de kantoorvloer tot een lounge hoek of een kantine inrichting. Wil jij samen met ons, jouw medewerkers gezond en ergonomische laten werken in een inspirerende omgeving? Neem dan contact op met Workliving.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?