Waar moet je op letten bij het kiezen van een kinderbureau? – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kinderbureau?

Waarom een ​​kinderbureau kopen? Thuiswerken is tegenwoordig eerder regel dan uitzondering. Niet alleen voor ouders, maar ook voor kinderen. Kinderen kunnen ook profiteren van een geweldige plek om huiswerk te maken, te knutselen of in te kleuren. Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een bureau voor je kind? Mooie kinderbureaus zijn makkelijk te vinden, maar zijn ze ook echt de slimste keuze? We hebben op een rijtje gezet waar je op moet letten bij het kopen van een bureau. Zo voorkom je miskopen! 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kinderbureau?

Bij het bestellen van een kinderbureau zijn er enkele belangrijke factoren om op te letten:

Formaat

Het bureau moet de juiste grootte hebben voor het kind, zodat het comfortabel kan zitten en werken. Het bureau moet ook passen in de beschikbare ruimte in de kinderkamer.  Het kiezen van het juiste formaat van een kinderbureau is erg belangrijk voor de comfort en ergonomie van het kind. Hier zijn enkele factoren waar je op moet letten bij het kiezen van het juiste formaat:
 1. Leeftijd: Het formaat van het bureau zou afgestemd moeten zijn op de leeftijd van het kind. Voor jonge kinderen is een kleiner bureau geschikter, terwijl oudere kinderen een groter bureau nodig hebben.

 2. Hoogte: Zorg ervoor dat het bureau op de juiste hoogte is voor het kind, zodat de ellebogen 90 graden zijn wanneer het kind op de stoel zit en de voeten plat op de grond staan.

 3. Ruimte: Meet de beschikbare ruimte in de kinderkamer en kijk of er voldoende ruimte is voor het bureau. Het bureau moet niet te groot zijn voor de ruimte en het moet gemakkelijk toegankelijk zijn voor het kind.

 4. Opslag: Zorg ervoor dat het bureau voldoende opbergruimte biedt voor boeken, schriften en andere schoolbenodigdheden. Dit kan in de vorm zijn van laden, planken of opbergvakken.

 5. Multifunctionaliteit: Overweeg of het bureau multifunctioneel is, bijvoorbeeld of het een opklapbaar of uittrekbare werkblad heeft, of het bureau kan worden omgebouwd tot een bed.

Hoogte:

Zorg ervoor dat het bureau op de juiste hoogte is voor het kind, zodat het comfortabel en ergonomisch kan zitten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het bureau op de juiste hoogte is voor het kind, zodat de houding van het kind comfortabel en ergonomisch is. Hier zijn enkele richtlijnen over de juiste hoogte van het bureau:

 1. Ellebogen: Wanneer het kind op de stoel zit, moeten de ellebogen op 90 graden zijn wanneer het kind op het werkblad leunt. Dit voorkomt dat het kind te ver naar voren leunt, wat kan leiden tot rug- en nekklachten.

 2. Schouders: De schouders moeten ontspannen zijn wanneer het kind op het bureau werkt. Als het bureau te hoog is, kan het kind geforceerd zijn om de schouders te verhogen, wat kan leiden tot spanning en vermoeidheid.

 3. Voeten: De voeten moeten plat op de grond staan wanneer het kind zit. Als het bureau te laag is, kan het kind geforceerd zijn om de voeten te verhogen, wat kan leiden tot spanning in de benen en voeten.

 4. Verstelling: Het is belangrijk om een bureau te kiezen met verstelbare tafelpoten, zodat de hoogte van het bureau aangepast kan worden naarmate het kind groeit.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat het formaat van de stoel ook van belang is. De stoel moet comfortabel zijn en de juiste ondersteuning bieden voor de rug en de benen. Een verstelbare rugleuning en verstelbare zitting kunnen ook helpen bij het verkrijgen van een comfortabele en ergonomische zithouding

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kinderbureau?,2

Opslag:

Kijk of het bureau voldoende opbergruimte biedt voor boeken, schriften en andere schoolbenodigdheden.Opslagruimte is een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van een kinderbureau. Hier zijn enkele factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een bureau met voldoende opbergruimte:

 1. Laden: Een bureau met laden is een goede optie voor opbergruimte. Laden kunnen worden gebruikt voor het opbergen van boeken, schriften, pennen en andere schoolbenodigdheden.

 2. planken: Planken kunnen worden gebruikt voor het opbergen van boeken en andere items die het kind vaak nodig heeft.

 3. Opbergvakken: Sommige bureaus hebben opbergvakken, zoals een opbergvak voor een computer of een opbergvak voor een telefoon of tablet.

 4. onder het bureau: sommige bureaus hebben opbergruimte onder het bureau, zoals een opberglade of een plank.

 5. Kast: Als er geen opbergruimte op het bureau zelf is, overweeg dan om een kast of boekenkast te kopen die bij het bureau past.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat een kind vaak veranderingen in zijn of haar schoolbenodigdheden heeft, dus het is belangrijk om een bureau te kiezen met voldoende opbergruimte en flexibiliteit om aan deze veranderingen aan te passen.

Duurzaamheid: 

Bij Workliving zetten duurzaamheid altijd in de spotlight! Ook bij een kinderbureau kan het van belang zijn om met duurzaamheid rekening te houden aangezien je wenst de je kind er lang van gaat genieten. 

Hier zijn enkele factoren waar je op moet letten bij het kiezen van een bureau gemaakt van duurzame materialen:

 1. Materialen: Kies een bureau gemaakt van duurzame materialen zoals massief hout, MDF of multiplex. Deze materialen zijn stevig en kunnen tegen een stootje, zoals dagelijks gebruik en het dragen van zware boeken.

 2. Afwerking: Kies een bureau met een duurzame afwerking, zoals een lak of verf die beschermt tegen vocht, krassen en stoten.

 3. Garantie: Kijk of het bureau een garantie heeft, zodat je weet dat het bureau van goede kwaliteit is en dat er een oplossing is als er iets misgaat.

 4. Merk: Overweeg een bureau van een merk dat bekend staat om de kwaliteit en de duurzaamheid van hun producten.

 5. Recyclen of gebruikte bureau: Overweeg om een gebruikt bureau te kopen of een bureau gemaakt van gerecyclede materialen. Dit kan helpen bij het besparen van grondstoffen en het verminderen van afval.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kinderbureau?

Design:

Kies een bureau dat past bij de stijl en de smaak van het kind, zodat het enthousiast is om er te werken. Waar je op moet letten bij het kiezen van een kinderbureau dat past bij de stijl en smaak van het kind:

 1. Kleur: Kies een bureau in een kleur die het kind aanspreekt, zoals roze, blauw of groen. Dit kan helpen bij het creëren van een inspirerende en enthousiaste werkomgeving.

 2. Stijl: Kies een bureau die past bij de stijl van de kinderkamer, zoals modern, landelijk of vintage. Dit kan helpen bij het creëren van een harmonieus en esthetisch aantrekkelijk geheel.

 3. Personlijke touch: Laat het kind zijn of haar eigen persoonlijke touch toevoegen aan het bureau, bijvoorbeeld door het toevoegen van een persoonlijke foto of een gepersonaliseerde naamplaatje. Dit kan helpen bij het verhogen van het gevoel van eigenaarschap en verantwoordelijkheid voor het bureau.

 4. Accessoires: Overweeg om accessoires, zoals een bureaulamp, een muismat of een kalender, aan te schaffen die passen bij de stijl en smaak van het kind. Dit kan helpen bij het creëren van een inspirerende en enthousiaste werkomgeving.

Prijs:

Bepaal een budget voor het bureau en kijk of er opties beschikbaar zijn die aan je wensen voldoen binnen dat budget. Hier zijn de zaken waar je op moet letten bij het bepalen van een budget voor het bureau en het vinden van opties die aan je wensen voldoen binnen dat budget:

 1. Bepaal je budget: Bepaal een budget voor het bureau en houd rekening met de kosten van het bureau zelf, eventuele accessoires en eventuele verzendkosten of installatiekosten.

 2. Vergelijk prijzen: Vergelijk prijzen van verschillende bureaus en zoek naar opties die aan je wensen voldoen binnen je budget.

 3. Kijk voor aanbiedingen: Houd de aanbiedingen in de gaten en zoek naar bureaus die in de aanbieding zijn of bureaus die een korting bieden voor grootverbruik of aanbetaling.

 4. Overweeg gebruikt of gerecycled: Overweeg om een gebruikt bureau te kopen of een bureau gemaakt van gerecyclede materialen. Dit kan helpen bij het besparen van geld en het verminderen van afval.

 5. Investeer in kwaliteit: Onthoud dat een bureau vaak intensief wordt gebruikt, dus het is belangrijk om te investeren in een bureau van goede kwaliteit die lang meegaat en dat kan worden gebruikt voor een lange tijd.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat een bureau niet alleen een aankoop is voor nu, maar ook een investering voor de toekomst, dus het is belangrijk om een bureau te kiezen dat voldoet aan je wensen en eisen, maar ook dat binnen je budget past.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een kinderbureau?

Hopelijk kan jij hiermee het perfecte kinderbureau vinden om elke huiswerk uitdaging aan te gaan. Natuurlijk is lekker knutselen of kleuren aan dit kinderbureau ook niet uitgesloten. 

Meer vragen? Ons team staat altijd voor je klaar om je te helpen met het kiezen van het juiste bureau 

  Laat een reactie achter

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  Waar ben je naar op zoek?