Waar moet je op letten bij het kiezen van een zit sta – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zit sta bureau tweedehands?

Zit sta bureau kunnen vrij duur zijn.. Vooral omdat ze erg lang meegaan en vaak van de juiste materialen worden gemaakt. Maar hier kunnen ook voordelen voor je bij zitten. Dit omdat als je hem tweedehands koopt je vaak kan genieten van de kwaliteit nog voor een langere periode. Alleen zijn er een hele hoop "rommel" zit sta bureaus in de markt die tweedehands geen waarde meer hebben omdat ze heel vaak stuk gaan. Daarom willen we jou met behulp van deze blog informeren over alle punten waar je op moet letten bij het kiezen van een zit sta bureau tweedehands.

 Waar moet je op letten bij het kiezen van een zit sta bureau tweedehands?

Controleer de staat

Voordat u een tweedehands zit-sta bureau aanschaft, is het belangrijk om de staat van het bureau te inspecteren. Zorg ervoor dat alle onderdelen intact zijn en goed functioneren. Let ook op eventuele beschadigingen of slijtage. Waar moet je op letten? 

 1. Functioneren: Zorg ervoor dat alle verstelbare delen van het bureau soepel bewegen en goed vastzitten, zoals de hefboom, de scharnieren, de gasveer en de poten.

 2. Stabiliteit: Het bureau moet stevig op zijn plaats staan en niet wankelen of kantelen.

 3. Beschadigingen: Kijk of er beschadigingen aan het bureau zijn, zoals krassen, deuken of breuken.

 4. Slijtage: Controleer op slijtage aan het bureau, zoals afgebladderd verf, verbogen metalen onderdelen en gescheurde bekleding.

Door deze punten te controleren, kunt u zeker zijn dat het tweedehands zit-sta bureau dat u aanschaft in goede staat is en dat alle onderdelen goed functioneren. Hierdoor kunt u het maximale uit uw investering halen en een veilig en comfortabel bureau hebben voor jarenlang gebruik.

 

Meet op:

Zorg ervoor dat het bureau de juiste afmetingen heeft voor uw ruimte en voldoet aan uw specifieke hoogte- en afmetingseisen. Hier zijn enkele punten om op te letten:

 1. Ruimteafmetingen: Meet de beschikbare ruimte op waarin u het bureau wilt plaatsen, zodat u zeker weet of het bureau past en voldoende bewegingsruimte biedt.

 2. Bureauhoogte: Meet de hoogte van het bureau op en zorg ervoor dat het comfortabel is voor uw lichaamslengte en werkhouding.

 3. Bureauafmetingen: Meet de lengte, breedte en diepte van het bureau op om te zien of het past binnen uw ruimte en of er voldoende werkruimte is.

 4. Opbergruimte: Als u opbergruimte nodig heeft, meet dan de afmetingen van eventuele lades en opbergvakken op en bepaal of ze aan uw eisen voldoen.

Door deze punten op te meten, kunt u ervoor zorgen dat het tweedehands zit-sta bureau de juiste afmetingen heeft en past in uw ruimte, zodat u een comfortabele en productieve werkomgeving kunt creëren.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een zit sta bureau tweedehands?,2

Let op de specificaties

Er is een hele hoop verschil tussen zit sta bureaus. Het is wel van belang als je tweedehands koopt dat hij aan de volgende specificaties voldoet: 

 1. 2 motoren. Het liefst van een bekend merk als Bosch die worden vaker gebruikt en zijn erg betrouwbaar! 1 motors begeven het vaak na een aantal jaar omdat de motor ermee ophoud
 2. Draag kracht. Draag kracht zegt veel over het zit sta bureau is dit onder de 50kg? Doe het dan liever niet want dan is hij vaak op hoogte onstabiel. Wat kan zorgen voor ongemakkelijk 
 3. Slinger bureau kopen? Slingers kunnen erg lang mee en zijn betrouwbaar let alleen op dat het mechaniek nog in takt is deze kunnen stuk gaan.
 4. Voldoet die aan professionele eisen zoals NEN of NPR? Dan is een bureau vaak goed. Let wel op vaak word NEN gezegd terwijl dit nooit gekeurd is daarom is NPR vaker de juiste keuze. Dan is er een verstelbaarheid van 65cm tot 130cm hoogte.

Overige punten waar je op moet letten:

 1. Controleer de prijs: Zorg ervoor dat u een redelijke prijs betaalt voor het tweedehands zit-sta bureau. Dit betekent niet altijd dat u de goedkoopste optie moet kiezen, maar wel dat u een evenwicht moet vinden tussen kwaliteit en prijs.

 2. Vraag de verkoper om informatie: Stel de verkoper vragen over het gebruik van het bureau, hoe vaak het is verplaatst en of er problemen zijn geweest met het bureau.

 3. Probeer het uit: Als het mogelijk is, probeer het bureau uit voordat u het koopt. Dit geeft u een goed beeld van de staat en comfort van het bureau.

Door deze stappen te volgen, kunt u een tweedehands zit-sta bureau kiezen dat aan al uw eisen voldoet en een goede investering is voor de toekomst.

  Laat een reactie achter

  Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

  Waar ben je naar op zoek?