Waar moet je op letten bij een ergonomische bureaustoel – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Waar moet je op letten bij een ergonomische bureaustoel 2dehands bestellen?

Als u op zoek bent naar een goedkopere ergonomische bureaustoel, is het overwegen waard om een tweedehands exemplaar te kopen. Hier zijn enkele tips om u te helpen bij het vinden en kopen van een geschikte tweedehands ergonomische bureaustoel.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een tweedehands bureaustoel

Bepaal uw specificaties

Betekent dat u duidelijk moet vaststellen welke eigenschappen en functies u belangrijk vindt in een ergonomische bureaustoel. Dit helpt u om gericht te zoeken en om te bepalen of een bepaalde stoel aan uw wensen voldoet.

Een aantal belangrijke specificaties om op te letten bij het kiezen van een ergonomische bureaustoel zijn:

 1. Verstelbare armsteunen: Armsteunen kunnen helpen om de druk op de schouders en de nek te verminderen.

 2. Verstelbare rugleuning: Een verstelbare rugleuning is belangrijk voor het ondersteunen van de wervelkolom en het verminderen van rugpijn.

 3. Verstelbare zithoogte: De zithoogte moet verstelbaar zijn, zodat u uw benen gemakkelijk onder het bureau kunt plaatsen.

 4. Verstelbare zitdiepte: Een verstelbare zitdiepte zorgt ervoor dat u comfortabel kunt zitten, ongeacht uw lichaamslengte.

 5. Verstelbare lendensteun: Een verstelbare lendensteun kan helpen om rugpijn te voorkomen en de wervelkolom te ondersteunen.

 6. Zitvlakken: Ergonomische bureaustoelen moeten een gevormd zitvlak hebben voor comfort en ondersteuning van de zitbeenderen.

Door uw specificaties vast te stellen, kunt u gericht zoeken naar een ergonomische bureaustoel die aan uw behoeften voldoet, en kunt u het risico verminderen van het kopen van een stoel die niet comfortabel is of niet aan uw verwachtingen voldoet.

Zoek op bekende marktplaatsen

u op zoek kunt gaan naar tweedehands ergonomische bureaustoelen op bekende en gerenommeerde online marktplaatsen.

Er zijn verschillende marktplaatsen beschikbaar, waaronder:

 1. Marktplaats: Marktplaats is een van de grootste Nederlandse marktplaatsen en biedt een breed scala aan producten, waaronder tweedehands ergonomische bureaustoelen.

 2. Tweedehands.nl: Tweedehands.nl is een andere populaire marktplaats in Nederland waar u kunt zoeken naar tweedehands ergonomische bureaustoelen.

 3. Facebook Marketplace: Facebook Marketplace is een platform waar u producten kunt vinden en kopen van personen en bedrijven in uw omgeving.

 4. Ook is het mogelijk bij webshops te bestellen die tweedehands aanbieden. Hierbij heeft u vaak ook nog eens garantie op u aankoop 

Door op deze marktplaatsen te zoeken, kunt u de kans vergroten om een ergonomische bureaustoel te vinden die aan uw specificaties voldoet en bovendien besparingen realiseren door te kopen van particulieren of bedrijven.

Let wel op: voordat u een tweedehands product koopt, is het altijd aan te bevelen om goed te onderzoeken of de verkoper betrouwbaar is en of de productomschrijving en de foto's overeenkomen met de werkelijkheid.

Waar moet je op letten bij een ergonomische bureaustoel

Controleer de staat van de ergonomische bureaustoel 2dehands

Dit is belangrijk omdat u wilt weten of de stoel in goede staat is en of er geen problemen zijn die de comfort en de prestaties van de stoel kunnen beïnvloeden.

Een aantal factoren om op te letten bij het controleren van de staat van een bureaustoel zijn:

 1. Slijtage en vervorming: Controleer of er tekenen van slijtage of vervorming aanwezig zijn, zoals scheuren in het leer of beschadigingen aan de metalen onderdelen.

 2. Verstelbare onderdelen: Controleer of alle verstelbare onderdelen soepel bewegen en of er geen vastzittende onderdelen zijn.

 3. Scharnieren en gasveer: Controleer of de scharnieren en gasveer in goede staat zijn en of ze niet vastzitten of geen tekenen van slijtage vertonen.

 4. Bekleding: Controleer of de bekleding van de stoel in goede staat is en of er geen gaten of scheuren in zitten.

Door de staat van de stoel grondig te controleren, kunt u er zeker van zijn dat u een ergonomische bureaustoel koopt die comfortabel is en in staat is om uw behoeften op het gebied van ergonomie te vervullen.

 

Waar moet je nog meer op letten?

 • Ontmoet de verkoper: Het is altijd aanbevolen om de verkoper te ontmoeten om de stoel te inspecteren en om eventuele vragen te stellen voordat u hem koopt.
 • Overweeg de garantie: Bij het kopen van een tweedehands ergonomische bureaustoel, is het belangrijk om te overwegen of er een garantie of terugbetalingsbeleid is.

Houd er rekening mee dat het kopen van een tweedehands ergonomische bureaustoel meer risico's met zich meebrengt dan het kopen van een nieuwe. Maar als u deze tips volgt, kunt u wellicht een goedkopere en comfortabele stoel vinden die aan uw behoeften voldoet.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?