De voordelen van een sta bureau - Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

De voordelen van een sta bureau

De beste manier om vol energie je werkdag door te komen is door te wisselen van werkhouding. Hele dagen zittend doorbrengen komt de productiviteit niet ten goede, zelfs als je probeert om regelmatig even op te staan. Voor je het weet zit je toch weer ruim twee uur achter je bureau om toch nog even die ene opdracht af te ronden.

Gelukkig is er een simpele en zeer effectieve oplossing waarmee je gemakkelijk zorgt voor verschillende werkhoudingen gedurende de dag: een sta bureau!

Verschillende types sta bureaus

Sta bureaus, ook wel zit/sta bureaus genoemd, zijn bureaus die in hoogte verstelbaar zijn. Zo wordt het mogelijk om zowel zittend als staand te werken en kun je regelmatig wisselen van werkhouding. Er zijn twee types sta bureaus en dit heeft te maken met hoe je het bureau versteld: elektrisch of handmatig. Een handmatig verstelbaar bureau verstel je met een slinger. Het verstellen van een bureau met een slinger duurt net iets langer dan een elektrische variant. Daarnaast zijn bureaus met een slinger vaak wat goedkoper. Beide types kunnen zowel laag als hoog ingesteld worden en kunnen ook voldoende hoogte bereiken om er ergonomisch staand aan te werken.

Voordelen van een zit/sta bureau

Er zijn veel voordelen op te noemen van verstelbare zit/sta-bureaus. Allereerst verbrand je staand meer calorieën. Op basis van een fulltime werkweek kan dit oplopen tot ruim 800 calorieën per week. Dat staat gelijk aan een uur hardlopen! Daarnaast ervaren mensen met een zit/sta bureau minder klachten aan nek, rug en schouders. Er komt namelijk minder druk te staan op de betreffende spieren en wervels. En dit zijn niet de enige lichamelijke voordelen, want een zit/sta bureau is ook goed voor het balanceren van je bloedsuikerniveau én zorgt mogelijk voor een lagere bloeddruk.

Veel zitten is ongezond

Iedereen weet dat veel tijd zittend doorbrengen niet goed is voor de gezondheid. Met een verstelbaar bureau is het niet meer nodig om de hele dag te zitten, je kan immers makkelijk even gaan staan werken. Op de lange termijn verlaagd dit de kans op chronische ziektes en diabetes. Je kunt zelfs zeggen dat er een kan is dat je gezonder oud wordt.

Vanuit een werkgeversperspectief is investeren in zit/sta bureaus dan ook een goede investering waardoor zelfs het ziekteverzuim omlaag kan gaan. Bureaus die in hoogte verstelbaar zijn hebben dus allerlei positieve effecten voor zowel werknemers als werkgevers.

Is een sta bureau ergonomisch?

Ergonomisch werken gaat over allerlei factoren die van belang zijn om mentaal en fysiek gezond te blijven tijdens het werk. Zo is het belangrijk om te zorgen dat er geen schitteringen op je beeldscherm ontstaan door verkeerde lichtinval.

Ook goede verlichting en voldoende loopruimte zijn onderdeel van een ergonomische werkomgeving. Maar het allerbelangrijkste is misschien wel een goede, ontspannen werkhouding. Bij zittend werk horen jouw armen en benen allebei een hoek van 90 te graden te maken. Wisselen tussen zitten en staan tijdens bureauwerk heeft heel veel voordelen. Hierdoor is een zit/sta bureau een ergonomische keuze: volledig in hoogte verstelbaar en het voorkomt lichamelijke klachten.

Overweeg jij om een bureau aan te schaffen? Kijk dan eens bij ons zit/sta bureau aanbod. Om jouw werkplek helemaal ergonomisch te maken heb je ook een bureaustoel nodig. Bekijk hier alle bureaustoelen van Workliving.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?