Welk stoelmateriaal is het beste voor jou? – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Welk stoelmateriaal is het beste voor jou?

Uw werknemers brengen meer dan 40 uur per week op kantoor door - en het grootste deel van deze tijd wordt zittend in stoelen doorgebracht. Daarom is het van vitaal belang om rekening te houden met factoren als stijl, duurzaamheid, betaalbaarheid en comfort bij het kiezen van het beste materiaal voor bureaustoelen voor uw bedrijf. In deze gids bespreken we de vele voor- en nadelen van materialen voor bureaustoelen.

1. Gaas

Mesh is een zeer ademend materiaal dat de luchtstroom vergemakkelijkt en gebruikers urenlang fris, koel comfort biedt. Deze stof heeft ook een flexibele structuur, waardoor de stoel zich aanpast aan uw lichaamsvorm voor maximaal comfort en een gezonde wervelkolom. Mesh stoelen hebben ook een stijlvol en ergonomisch ontwerp dat elk kantoor verbetert. Het is belangrijk op te merken dat sommige stoelen met gaas niet altijd het lichaamsgewicht effectief verdelen, wat het comfort van de werknemer kan beïnvloeden.

2. Leer

U kunt een luxe en verfijnde uitstraling bereiken wanneer u leren stoelen voor uw kantoor beveiligt. Naast het weelderige uiterlijk is dit materiaal duurzaam en gemakkelijk te onderhouden, zodat het verwijderen van gemorste vloeistoffen en vlekken van eten of drinken naadloos verloopt. Lederen stoelen bieden ook stevige ondersteuning en comfort. Nadeel is dat leer niet het meest ademende materiaal is, wat betekent dat lange uren zitten kan leiden tot zweten en ongemak. Zonder de juiste zorg en onderhoud kan het materiaal na verloop van tijd barsten. Leer is ook duurder dan de meeste materialen voor bureaustoelen.

3. Stof

Stoffen bureaustoelen zijn comfortabel en goedkoop, waardoor ze een populaire keuze zijn voor computerstoelen. Stof van commerciële kwaliteit biedt de duurzaamheid die nodig is voor verschillende werkomgevingen en is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, patronen en stijlen. Een nadeel van stoffen stoelen is hun slechte luchtstroom, waardoor ze gevoelig zijn voor het absorberen van zweet, stof, vocht en geuren. Stoffen stoelen zijn ook een uitdaging om te reinigen en te desinfecteren zonder de juiste middelen.

4. Kunststof

Kunststof is een duurzaam(Wanneer dit fatsoenlijk word gedaan), gemakkelijk schoon te maken materiaal dat lang meegaat. Kunststof bureaustoelen zijn opgevuld met bekleding voor extra comfort en zijn verkrijgbaar in vele ontwerpopties, waaronder stapelbare, opvouwbare, ducky- en tekenstoelen. Een van de grootste voordelen van plastic stoelen is hun betaalbaarheid, waardoor ze tot de goedkoopste materiaalopties behoren. Kunststof is niet de meest comfortabele bureaustoeloptie, dus plastic stoelen zijn niet geschikt voor langdurig gebruik.

5. Vinyl

Vinyl is een stijlvolle en stevige stoeloptie die verkrijgbaar is in vele aantrekkelijke ontwerpen. Deze stoelen gaan lang mee, zijn betaalbaar en gemakkelijk schoon te maken. Het grootste nadeel van vinylstoelen is dat ze niet goed ventileren, wat betekent dat ze niet zo ademend zijn als andere opties.

 

Hopelijk helpt dit met de juiste keuze maken van uw bureaustoelen. We hebben een grote selectie om uit te kiezen als het gaat om bureaustoelen. Komt u er toch niet uit kunt u altijd onze quiz raadplegen om te kijken welke bureaustoel het beste bij u past. Maar onze collega's staan natuurlijk ook dagelijks voor u klaar om u te adviseren met de juiste keuze maken.

 

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?