Waarom een bureaustoel met armleuningen? – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Waarom zou je kiezen voor een bureaustoel met armleuningen?

Online zie je niets anders dan bureaustoelen met armleuningen. Het lijkt bijna alsof er geen andere keuze is dan te kiezen voor een bureaustoel met armleuningen maar waarom is dat? 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van bureaustoelen met armleuningen?

Armleuningen op stoelen maken een groot verschil als het om comfort gaat. Ze bieden ondersteuning voor je armen en schouders. Ze helpen je ook om een goede houding aan te nemen terwijl je werkt. je kan de armleuningen gebruiken om uw ellebogen te laten rusten en vaker pauzeren zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het opstaan om de paar minuten.

De voordelen van het gebruik van een bureaustoel met armleuningen zijn talrijk,  Daarom is het belangrijk dat u wat onderzoek doet voordat je er een koopt, zodat je weet welke functies belangrijk zijn voor je behoeften.

Met armleuningen sta je makkelijker op uit de stoel. Ze helpen ook bij je houding door je armen te ondersteunen, zodat ze niet bungelen of rusten op een deel van het bureau. Vaak ontstaan hier nek en schouderklachten wanneer dit niet op de juiste hoogte gebeurd. 

 

Maar ik gebruik nu armleuningen maar krijg toch last van mijn nek hoe kan dat? 

De regel bij armleuningen is dat ze precies moeten aansluiten op uw elleboog hoogte dit zodat je in totale rust zit en niks onnodig aanspant of verstijft. Vaak wanneer je armleuningen hebt en deze te hoog instelt kunnen er klachten ontstaan.

Even zien hoe het wel moet? Bekijk even de video en zie hoe onze collega de armleuningen afstelt op basis van zijn lichaam.

Of bekijk hoe je op de juiste manier je bureaustoel moet instellen

Wanneer moet ik kiezen voor geen armleuningen:

  • Je gebruikt de bureaustoel minder dan 2 uur per dag
  • Je hebt te weinig ruimte (Controle kamers, naaimachine dergelijke)
  • Fabriekswerk (Hier kunnen armleuningen meer een belemmering zijn)
  • Kassastoelen (Hier zijn armleuningen vaak een belemmering)

Wanneer moet ik kiezen voor een bureaustoel met armleuningen?

  • Je gebruikt de bureaustoel meer dan 2 uur per dag
  • Je moet aan de arbo richtlijnen voldoen (NPR of NEN
  • Je lichamelijke klachten hebt (Dit om meer ondersteuning te bieden)

 

Welke eisen moeten de armleuningen minimaal aan voldoen om ergonomisch te zijn? 

NPR 1813:2016 moeten armleggers minimaal 150 millimeter lang en 20 millimeter breed zijn. Zowel de onderarm als de elleboog moeten hierdoor voldoende ondersteuning krijgen. Ook wordt er met deze norm voor gezorgd dat de bureaustoel goed aangeschoven kan worden aan het bureau. De afstand tussen de voorkant van de armlegger en de voorkant van de zitting moet hiervoor minimaal 200 millimeter zijn. Het is daarnaast belangrijk dat de armlegger in hoogte verstelbaar is tussen de 200 en 300 millimeter en in de breedte tussen de 360 en 510 millimeter. Oftewel, er zitten vrij veel eisen aan een goede bureaustoel met armleuningen. 

Dit is maar goed ook! Zo is een armleuning die alleen omhoog en omlaag kan alles behalve de oplossing. Je armleuning moet minimaal in breedte, hoogte, diepte verstelbaar zijn om als ergonomisch gezien te worden. Houd hier dus rekening mee als je een bureaustoel gaat kiezen!

 

Toch liever even contact met een specialist?

Dagelijks staat ons team voor je klaar om te helpen met al je vragen! Zo helpen we je graag de juiste keuze te maken. We zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00-17:30 voor alle vragen. 

+31 (0) 8 50 04 14 12

Verstuur een bericht naar

support@workliving.nl

Chat direct

via onze Live chat

Liever geen contact? We hebben ook een mini quiz om je te helpen met het kiezen van de juiste bureaustoel! Bekijk de quiz 

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?