Tips om je werkkamer in te richten - Woonliving – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Tips om je werkkamer in te richten

Als er één woonruimte is die onlangs erg belangrijk is geworden, dan is het wel de werkkamer. Kun jij wel wat hulp gebruiken met je werkkamer inrichting? Hieronder vind je de beste tips die ervoor zorgen dat jij optimaal kunt thuiswerken, nu en in de toekomst.

De beste werkkamer inrichting

Ben jij een van de gelukkigen met een aparte kamer waarin je kunt werken? Dan kun je deze helemaal inrichten naar jouw wensen en passend bij jouw interieur.

Een fijne werkplek is belangrijk voor het bevorderen van jouw concentratie en productiviteit. Met een aantal simpele aanpassingen zorg je ervoor dat je comfortabel kunt thuiswerken. Een belangrijk onderdeel voor iedere werkplek is de plaatsing van jouw beeldscherm. Zorg dat deze niet voor het raam staat zodat je geen vervelende schitteringen krijgt. Dit is de eerste stap naar een fijne werkkamer inrichting.

Ergonomische meubels

Heb je besloten waar je jouw werkplek wilt creëren? Dan kun je op zoek gaan naar passende, ergonomische meubels zodat je zonder problemen kunt werken. Dit houdt in dat je een ontspannen werkhouding aan kunt nemen en zo minder kans hebt om lichamelijke klachten te ontwikkelen. Door middel van 90 graden hoeken bij boven- en onderarmen en tussen boven- en onderbenen is dit te bereiken. Voor meer tips over de beste houding op een bureaustoel kun je even de blog lezen: hoe stel ik mijn bureaustoel in?

Ergonomisch bureau en bureaustoel

Het is belangrijk dat je jouw bureau kunt afstellen op jouw lichaamslengte. Een verstelbaar bureau is dus essentieel voor een goede werkplek, zoals een zit/sta bureau. In combinatie met een verstelbare bureaustoel kun je zo de optimale werkhouding aannemen. Een stoel dient ook voldoende ondersteuning te bieden door bijvoorbeeld armleuningen, een verstelbaar zitvlak of extra steun bij je onderrug.

Bureaustoel Projectas             Bureaustoel zwart comforto 77

   Bureaustoel Projectas v2 NEN 1335          Bureaustoel refurbished comforto 77

Praktische hulpmiddelen, decoratie en verlichting

Een werkplek moet vooral praktisch zijn zodat je ongestoord aan de slag kunt. Naast een passende ergonomische kantoorinrichting kunnen andere hulpmiddelen ook een uitkomst bieden.

Denk hierbij aan een laptopstandaard zodat het beeld op ooghoogte komt, een ergonomische muis en toetsenbord of bijvoorbeeld een voetensteun. Maar naast praktisch nut kun je een werkplek ook inrichten als inspiratieplek.

Welke sfeer wil je creëren? Wat voor interieurstijl vind je mooi? Met leuke woondecoratie maak je jouw werkplek meer dan een kantoor met een simpele inrichting.

Hang wat leuke foto’s aan de muur of inspirerende kunst. Voeg planten toe voor wat extra groen en zorg voor kleur zodat je creativiteit wordt gestimuleerd. Onderschat ook vooral niet de rol van verlichting. Zorg voor voldoende daglicht, of als dat niet mogelijk is kun je een goede bureaulamp of vloerlamp neerzetten.

Belastingvoordelen van een werkplekinrichting

Omdat we steeds meer thuiswerken ben je misschien wel bekend met een thuiswerk vergoeding vanuit je werkgever. Er zijn diverse fiscale voordelen waardoor het voor jouw werkgever interessant kan zijn om jou te ondersteunen met het inrichten van een thuiskantoor. Zo kun je eens per vijf jaar belastingvrij een bepaald bedrag ontvangen om bijvoorbeeld een goed ergonomisch bureau of bureaustoel aan te schaffen. Ook wanneer bepaalde dingen noodzakelijk zijn voor jouw werkzaamheden, zoals een laptop, dan kunnen deze belastingvrij worden verstrekt. Vraag vooral naar de mogelijkheden bij jouw werkgever.

Bij Woonliving kun je terecht voor de beste kantoorinrichting, interieuradvies en hulp bij kantoorinrichting. Voor kantoor inspiratie of tips om je kantoor in te richten kun je ook de verschillende blogs lezen. Je kunt ook altijd even contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?