4 tips tegen stress bij thuiswerken! – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

4 tips tegen stress bij thuiswerken!

Je hebt het ons al vaker horen zeggen. Thuiswerken is here to stay! Mede door onze blogs zit jij samen met je perfect afgestelde werkplek (inclusief nieuwe bureaustoel) er dit seizoen helemaal warmpjes bij! Ondanks deze fantastische ergonomische oplossingen, is er helaas nog een probleem bij thuiswerken waar we het nog niet over hebben gehad. Namelijk: stress! Uit een onderzoek via LinkedIn blijkt dat 40% van de thuiswerkers langer en harder doorwerkt dan op kantoor. Dit is natuurlijk niet zonder gevaar en daarom geven we je hieronder 4 tips om de komende tijd stressvrij thuis te kunnen werken!

Thuiswerken tip 1: Beweeg!

Wissel zittend werken af met staand werken en wandel minstens een half uur per dag. Geen motivatie? Misschien wordt het dan toch tijd voor die puppy🥰! Het is namelijk uit onderzoek van LinkedIn gebleken dat 50% van de ondervraagden minder beweegt door het thuiswerken. Voldoende beweging en van houding veranderen stimuleren de doorbloeding. Een zit/sta bureau is hier de ideale oplossing voor. Dat zorgt er niet alleen voor dat je je weer goed voelt en dus minder stress ervaart, maar het zorgt er ook voor dat je werkdag een stuk productiever wordt! Een win-win situatie dus!

Thuiswerken tip 2: Bewaak de balans tussen werk en privé

Door het vele thuiswerken kan de balans tussen werk en privé verstoord raken. Uit onderzoek blijkt dat 40% thuis langer doorwerkt. Sluit duidelijk je werkdag af door je werkplek op te ruimen en je laptop op te bergen. Heb je veel video-calls op de agenda staan? Neem tussen het videobellen door even de tijd om te ontspannen of ga tijdens het bellen naar buiten om een rondje te lopen. Die nieuwe puppy maakt het een stuk aantrekkelijker om een lekker stukje te gaan wandelen!

Thuiswerken tip 3: Creëer een eigen plek

Deze tip sluit perfect aan op tip 2. Want veel van ons krijgen het toch niet voor elkaar om niet dat ene mailtje te beantwoorden terwijl de pasta aan het overlopen is. Daarom adviseren we écht om een eigen werkplek te maken en dit niet aan de eetkamertafel te creëren! Door een eigen plek te maken geef jij jezelf de ruimte om je dagen net zo af te sluiten zoals je op kantoor doet. Als de deur dicht gaat is het namelijk tijd voor andere dingen! Misschien is het handig om toch de zolder onder handen te nemen of creëer een eigen hoekje die echt puur en alleen bedoeld is voor werken! Om deze manier houdt jij dingen gescheiden en wordt het makkelijker om je werk en privé gescheiden te houden.

Thuiswerkplek Woonliving

Thuiswerken tip 4: Neem (mini) breaks

In de zorg wordt momenteel extra veel inspanning van de zorgmedewerkers gevraagd. Die extra werkdruk kan ervoor zorgen dat medewerkers overprikkeld en daardoor vermoeid raken. Door af en toe een rustmoment in te bouwen, al is het maar 5 minuten, zorg je ervoor dat je fitter de dag doorkomt. De powernap bank kan hiervoor uitkomst bieden. Ontdek wat de powernap voor jouw werkomgeving kan betekenen en bespreek de mogelijkheden met je werkgever.

Bekijk hier alle kantoor inspiratie blogs van Woonliving om alles te weten te komen over thuiswerken of het inrichten van je kantoor.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?