Ergonomisch thuiswerken? Dit heb je nodig! – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Ergonomisch thuiswerken? Dit heb je nodig!

Thuiswerken is praktisch maar een goede ergonomische werkplek is dan echt onmisbaar. Een fijne werkplek zorgt dat je lichaam fysiek en mentaal sterk blijft.. Dus wat heb je minimaal nodig om fijn en ergonomisch thuis te kunnen werken?

Ergonomische verantwoorde werkplek: neem een verstelbaar bureau.
Er zijn 5 belangrijke punten waar je op moet letten als je mentaal en fysiek gezond wil blijven thuiswerken en een ergonomische werkplek wil inrichten. Het eerst punt is een goed bureau. Wanneer je op je bureaustoel zit moet je je armen in een hoek van 90 graden kunnen laten rusten op je bureau en de armleuningen van je bureaustoel.

Een ergonomisch bureau is in hoogte verstelbaar en heeft ruimte om je armen in de juiste houding te laten rusten. Je kan een elektrisch verstelbaar zit /sta bureau nemen of een bureau met een slinger. Een zit /sta bureau is ook nog ergonomisch verantwoord omdat je dan van houding kan wisselen.

Koop een verstelbare bureaustoel

Niet alleen je bureau moet ergonomisch zijn als je thuis wil werken, maar ook je bureaustoel moet je goed kunnen aanpassen aan jouw lichaam. Ergonomische bureaustoelen kun je op veel verschillende manieren verstellen: denk aan de armleuningen, de rugleuning en de hoogte van de stoel. Maar ook de lendensteun (voor je rug) en het zitvlak kan je vaak aanpassen. Er zijn ook bureaustoelen die zorgen voor een actieve houding. Gebruik als het nodig is ook een voetensteun onder je bureau. Een voetensteun zorgt ervoor dat je voeten ondersteuning op de juiste hoogte hebben en dat je ergonomisch verantwoord blijft zitten. Een voetensteun kan ook rugklachten helpen voorkomen.

Verander van houding

Ergonomisch werken heeft niet alleen te maken met de aanschaf van een goede bureaustoel en bureau voor het thuiswerken. Het is ook erg belangrijk om vaak van houding te wisselen. Ga af en toe even lopen bijvoorbeeld naar de printer, wissel zittend werken af met staand (wanneer je een zit / sta bureau hebt) en lunch niet achter je laptop maar ga lekker wandelen in de buurt. Zet je printer ook niet op je bureau maar ergens anders, zo heb je steeds een kleine wandeling.

Neem een laptopstandaard

Laptops zijn handig maar het scherm is vaak te laag, waardoor je eigenlijk steeds naar beneden kijkt. Zorg dat je je laptop daarom op een ergonomisch verantwoord laptopstandaard komt te staan. Zo verhoog je de positie van het scherm en krijg je minder snel klachten aan je nek en schouders. Gebruik je een laptop of monitorstandaard, zorg dan ook voor een losse (ergonomische) muis en toetsenbord.

Notebooksteun Ergonomische Toolbox Zwart Dataflex Bento

Zorg voor een goede planning

Thuiswerken is nu eenmaal anders als op kantoor dus is het belangrijk om een goede planning te maken. Plan allereerst niet je gehele dag vol maar laat ook ruimte om even na te denken of om er even uit te gaan. Kies ook een vaste tijd waarop je begint en waarop je stopt met werken want het grootste risico van thuiswerken is wel dat je altijd kan werken en nooit meer vrij bent. Zorg dus dat je werkplek goed is ingericht en je kan de komende tijd fijn vanuit huis aan de slag!

Wil je meer weten over hoe jij jouw thuiswerkplek kan inrichten? Lees hier ons gehele aanbod aan kantoor inspiratie blogs over; hoe je je kantoor kan inrichten of thuiswerken. Bekijk eens de 4 tips tegen stress bij thuiswerken.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?