Thuiswerken – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Thuiswerken

Thuiswerken? In amper 6 maanden zijn we er allemaal aan gewend. We werken thuis. Voor sommige van ons betekent dat aan een mooi bureau in een goed ingerichte werkkamer; maar veel vaker kruipen we met onze werklaptop, extra scherm en notitieblokje aan de keukentafel of op de slaapkamer van de kinderen in een ongemakkelijke bureaustoel. Met alle lichamelijke gevolgen van dien. Thuiswerken is het nieuwe normaal dus beschikt jouw huis niet over een mooie ergonomische werkkamer, dan is het belangrijk snel een goede werkplek voor jezelf te creëren.

Maar hoe richt je een fijne thuiswerkplek in? Hoe kies je een goede bureaustoel, waar moet je opletten? 

Thuiswerken vraagt meer van je dan werken op je gewone kantoor. Er is meer afleiding zoals je kinderen, de kat of je thuiswerkende partner en is er vaak minder goed nagedacht over een gezonde ergonomische werkplek.

En dat terwijl je thuis vaak toch wat langer doorwerkt, snel een pauze minder neemt en ‘s avonds ook nog “even snel” aan de slag gaat. Een goede werkplek is essentieel om ook in de toekomst thuis te kunnen werken zonder klachten aan nek en schouders.

Thuiswerken: zo richt je een fijne werkplek in!

Een goede werkplek inrichten begint met een goed bureau. Kies een bureau dat past bij je werkzaamheden en wensen. Heb je een extra beeldscherm nodig en gebruik je naast je laptop ook een ergonomisch toetsenbord en een notitieblok? Ga dan voor een groter bureaublad van minimaal 120 cm lengte.

Sta je graag tijdens je werk of vind je het fijn om soms van positie te wisselen? Ga dan voor een zit / stabureau, dat is in hoogte verstelbaar en zorgt dat je zowel zittend als staand, fijn kan werken. Wil je meer lezen over een goed bureau om thuis aan te werken? Lees dan de blog: Een bureau kiezen? Dat doe je zo!

Zit/sta bureau van Woonliving

Een bureaustoel is het volgende item op je lijstje. Thuiswerken kan eigenlijk niet zonder een ergonomische bureaustoel om klachten aan je rug, schouders en nek te voorkomen. Ga dus in dit geval niet alleen af op prijs en uiterlijk. Een goede bureaustoel hoeft niet duur te zijn maar let wel op de volgende dingen. Goed zitten is immers heel belangrijk. 

Hoe kies je een goede bureaustoel?

Je bureaustoel moet aan een aantal eisen voldoen. De basis van deze eisen is de verstelbare gaslift. Het is belangrijk dat de gaslift zo is ingesteld dat je benen in een hoek zitten van 90 graden.

Bureaustoel van Woonliving

Let ook op dat je een bureaustoel met twee armleuningen selecteert: die ondersteunen je armen en zorgen dat je schouders en nek ontlast worden. Het is fijn als de armleuningen ook weer in hoogte verstelbaar zijn. Een goede bureaustoel heeft daarnaast een fijn zitvlak. Een houten keukenstoel zit na 2 uur echt niet meer lekker maar dat heb je wellicht al ervaren. Daarnaast is het, zeker als je snel last hebt van je rug, aan te raden om een bureaustoel te nemen waarbij de rugleuning een ‘s-vorm’ heeft. Dan heeft je rug steun en kun je gezond en ergonomisch werken. Als laatste heeft een fijne bureaustoel ook nog een stevige voet met 5 wieltjes.

Thuiswerken is here to stay en dus kun je maar beter zorgen dat jouw werkplek en zeker je bureaustoel up-to-date zijn!

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?