Een thuiskantoor inrichten? Kies het juiste bureau! – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Een bureau kiezen? Dat doe je zo!

Een goede werkplek bij jou thuis is natuurlijk onmisbaar als je vanuit huis werkt, maar hoe zorg je dat je gezond kan blijven werken? En wat moet je daarvoor allemaal regelen? Een ergonomische bureaustoel of ergonomisch toetsenbord kent eigenlijk iedereen wel maar vergeet niet dat je alles ergens kwijt moet kunnen: op een bureau! Waar zet je deze dan neer? Hoe kies je een goed bureau dat past bij je werkzaamheden? En in welke kamer ga je thuiswerken? Je leest het in deze blog!

Waar zet je je bureau neer?

Als je net een thuiswerkplek gaat inrichten is het verstandig om even na te denken over de plek van je bureau. Is er een kamer ‘over’ of moet je jouw thuiskantoor inrichten in de woonkamer, keuken of slaapkamer?
De keuze voor een bepaalde kamer kun je laten afhangen van een aantal punten. Wil je bijvoorbeeld echt ongestoord aan je bureau kunnen zitten? Dan is de keuken of woonkamer geen goede keus. Ook als je snel afgeleid bent zijn er betere plekken om je bureau neer te zetten, zoals je slaapkamer of op zolder.

Zorg ook dat je niet met je rug naar het raam zit wanneer je aan je bureau werkt. Je wil immers niet dat iedereen die voorbij loopt op je scherm mee kan kijken en in een Zoom vergadering leidt het enorm af als er steeds mensen langs lopen. Bovendien is het heel vervelend als je steeds last hebt van de weerspiegeling in je computerscherm. 

Let als laatste op de ruimte of muur achter je bureaustoel als je veel Zoom of videovergaderingen doet: die K3 poster van je dochtertje is leuk voor een keertje maar je wilt wel professioneel blijven over komen.

Zit sta bureau van Woonliving

Welk bureau past bij jou?

Zorg allereerst dat het bureau past bij je werkzaamheden: ga je thuiswerken, huiswerk maken of iets anders? Het moet dan passen bij jouw wensen. Dus heb je veel ruimte nodig om al je werkspullen kwijt te kunnen? Neem er dan één die iets groter is als gemiddeld zodat je voldoende werkruimte hebt. Een gemiddeld bureau is 120 cm breed. Heb je weinig ruimte voor je werkplek omdat je in de woonkamer werkt en wil je toch een bureau? Neem dan een design variant. Daar kan je fijn aan werken en het staat ook nog mooi in je woonkamer!

Verstelbaar bureau

Ben je klein van stuk, breng je veel uren achter je bureau door, of heb je last van je rug? Dan kan het fijn zijn om een zit / sta bureau te nemen. Deze kan je dan instellen op de juiste werkhoogte. Wil je meer weten over ergonomisch werken? Lees dan de blog: Ergonomisch thuiswerken? Dit heb je nodig!

Een bureau met opbergruimte

Is het noodzakelijk dat je elke dag je bureau weer opruimt als je klaar bent met werken? Dan is een bureau met opbergruimte een fijne oplossing. Dit kan in de vorm van open planken of lades in je bureau. Daarnaast kan je natuurlijk ook kiezen voor een extra kast!

Een goed bureau zorgt er dus voor dat jij, de komende tijd, fijn en comfortabel thuis kan blijven werken!

Bureau met opbergruimte

Het ideale bureau

Wij van Woonliving adviseren een verstelbaar bureau. Hierdoor kun je achter je werkplek zitten en staan. Dit zorgt ervoor dat je geen rugklachten krijgt en productief blijft tijdens het werk. Verstelbaar zit/sta bureau ergonomisch elektrisch zuidas van €499 is het ideale bureau voor jou. Woonliving heeft naast deze ook nog meerdere bureau. Een slinger zit sta bureau of één die niet verstelbaar is. Bekijk hier alle bureaus van Woonliving.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?