Welke bureaustoel past bij mij? – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Welke bureaustoel past bij mij?

Het blijft lastig! De perfect bureaustoel voor jezelf vinden kan soms een lange zoektocht zijn waarbij een hoop zaken op je af komen. Daarom willen we je graag doormiddel van dit artikel helpen met de vraag: Welke bureaustoel past bij mij?

Wist je dat we een quiz hebben waarbij je direct antwoord krijgt op deze vraag?

Er zijn honderden bureaustoel om uit te kiezen maar voordat je online gaat rondkijken zijn er een paar vragen die je van te voren aan jezelf moet stellen. Om de zoektocht een stuk makkelijk te maken.

Welke bureaustoel past bij mij?

1.Hoelang ben ik?

Natuurlijk weet je het antwoord op deze vraag maar het is belangrijk omdat er bij verschillende lengtes nogal wat aspecten komen kijken.

Tot 165cm

Veel bureaustoelen kunnen te groot voor je zijn. Zo is het belangrijk om te kijken naar de zithoogte van de stoel zo moet deze lager kunnen dan 45cm. Je zou ook kunnen kijken naar een verlaagde gaslift om dit direct op te lossen. Ook kan je kijken naar een NPR stoel deze zijn geschrikt voor mensen van 150cm tot 200cm+ 

LET VOORAL OP DE ARMLEUNINGEN DEZE MOETEN VERSTELBAAR ZIJN. Anders zal het lastig zijn om aansluiting te vinden met de bureaustoel als deze niet 4D zijn.

Van 170cm tot 185cm

Het klinkt misschien gek om te zeggen maar gefeliciteerd! Je hebt de perfecte lengte voor 90% van de bureaustoelen. Zo is het belangrijk om te kijken naar de rug. Dit omdat deze niet te groot moet zijn maar perfect moet aansluiten en het liefst ook verstelbaar is. De ideale lengtes voor jouw bureaustoel zijn als volgt:

Welke bureaustoel past bij mij

Vanaf 185cm tot 198cm

Gelukkig hebben we in Nederland veel lange mensen waardoor de Nederlandse fabrikanten al vaak rekening houden met deze lengtes. De ideale lengtes voor jouw bureaustoel zijn als volgt:

Welke bureaustoel past bij mij?.2

Boven de 198cm

Het is hier belangrijk om hier te kijken naar de rug en zitdiepte. Vooral omdat als je lange benen hebt je niet wilt dat je benen zweven en je daar vervolgens last van krijgt. Vaak is een NPR Bureaustoel aan te raden. Dit omdat deze geschrikt zijn tot een lengte van ongeveer 2.05m. Daarboven gaat het helaas maatwerk worden.

Welke bureaustoel past bij 

2.Wat is mijn gewicht?

Ja daar is die hoor. De Pijnlijke vraag over gewicht. Maar voor bureaustoelen enorm van belang. Want de mechanieken en base van een bureaustoel worden altijd gemaakt met een gewicht in gedachten. Daarom is het belangrijk om te benomen.

Tot 80KG

Eigenlijk zullen alle bureaustoelen je gewicht aankunnen zonder enig probleem. Zo zou je zelfs kunnen kijken naar Chinese bureaustoelen aangezien deze standaard gemaakt worden met max 80kg in gedachten. Wel even kijken of je het een ergonomische bureaustoel kan noemen.

Tot 125KG

Veel bureaustoelen sluiten bij je aan. De meeste bureaustoelen in de Nederlandse markt hebben tot 125KG als standaard. Wel is het van belang om dit altijd bij de bureaustoel te controleren aangezien het soms niet van zelf sprekend meer is.

Tot 160KG

Hier bevinden we ons al meer op gladijs. Veel stoelen worden getest tot 160kg maar word voor veiligheid tot 140KG aangegeven. Dit verschilt echt per stoel wel is het wijsheid om naar NEN1335 & NPR1833 stoelen te zoeken. Dit omdat deze vaak getest worden op dit gewicht. Daarom je kans op succes het grootst is!

160KG+

Bij een gewicht boven de 160kg komen we bij wat meer speciaal werk. Zo zijn er genoeg bureaustoelen die tot 200kg kunnen zoals bijvoorbeeld de ManagerXL. Maar ook 24 uurs bureaustoelen voldoen vaak aan dit criterium. Google maar eens op bureaustoelen voor gewicht 200kg dan komen er ook best wat opties naar boven!

Welke bureaustoel

3.Wat is mijn budget?

Er zijn heel veel opties en mogelijkheden. Maar we helpen graag met het maximaliseren van je budget als je een bureaustoel gaat kiezen. Zo zijn er genoeg opties die kunnen aansluiten bij je budget waar je alsnog veel aan hebt!

Tot 150

Nieuwe bureaustoelen in deze categorie vinden kan nogal een uitdaging zijn.  Tenzij je genoeg neemt met mindere kwaliteit. Soms kan er ook een topper tussen zitten dus de beste koop vinden kan lastig zijn. Wel is het handig om bij Refubished bureaustoelen te kijken. Vaak kan je hier A-merken met veel ergonomische opties en betrouwbaarheid vinden! Waardoor je het maximale opties. Daarbij help je ook nog eens mee aan het milieu win win dus.

Van 150 tot 300

Gelukkig zijn hier veel opties beschikbaar momenteel waardoor de keuze nogal overweldigend kan zijn. Veel NEN1335 instap modellen zitten tussen de 200 tot 250. Waardoor je al veel ergonomie krijgt voor je geld. Tussen de 250 tot 300 komen de modellen met al veel opties die meer dan geschrikt zijn voor zakelijk & thuiswerk gebruik. Onze tip kijk vooral naar de opties die jij belangrijk vind. Wil je bijvoorbeeld dat de armleuningen 360 graden kunnen draaien?  

Boven de 300

Hier zit je al in het luxere segment en zijn er opties genoeg. Vooral veel zakelijke modellen zal je vinden voor boven de 300 euro. Het is hier dus een kwestie van de opties bekijken die het beste bij jou passen.

Wist je dat we een quiz hebben waarbij je direct antwoord krijgt op deze vraag?

Het zal lastig blijven de juiste bureaustoel te vinden. We vinden het belangrijk om aan te geven vooral te kijken naar de service. Is het bijvoorbeeld mogelijk om de stoel gratis retour te sturen? Binnen ze een fatsoenlijk garantie aan? Laat je vooral adviseren veel bureaustoel bedrijven kijken er zelfs naar uit om je te mogen helpen in de zoektocht naar welke bureaustoel bij jou past.

Bij Workliving helpen we je natuurlijk ook graag aan een ergonomische bureaustoel we staan dagelijks voor je klaar om je te adviseren en gezamenlijk de juiste keuze voor jou wensen te vinden. 

 

 

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?