Wanneer is een bureaustoel ergonomisch? – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Wanneer is een bureaustoel ergonomisch?

Online ga je opzoek naar de perfecte bureaustoel die bij jouw wensen past. Maar overal staat het prachtige woord ergonomisch, NEN,Arbo en bijvoorbeeld NPR. Wat betekend dit nu allemaal en wanneer is een bureaustoel nu echt ergonomisch? Want de term ergonomische bureaustoel is tegenwoordig overal te zien terwijl dit niet altijd de waarheid is.

Want laten we eerlijk met elkaar zijn een ergonomische bureaustoel voor 99,- klinkt iets te mooi om waar te zijn toch? In het land van ergonomisch kantoormeubilair kom je een hoop termen tegen als NEN1335, NPR1813 wat deze termen betekenen kan je hier lezen. Maar een bureaustoel kan ook aan de basis ergonomische eisen voldoen om hem ergonomisch te noemen zonder dat deze het keurmerk heeft.

Wanneer is een bureaustoel ergonomisch?

 

Wanneer valt een bureaustoel binnen de basis eisen om hem ergonomisch te noemen?

  • De ergonomische bureaustoel moet op jouw lichaam aan te passen zijn!

Dat betekend dat de armleuningen in hoogte verstelbaar moeten zijn, De zitdiepte aan te passen is, de stoel omhoog en omlaag kan en dan het liefst ook nog de hoogte verstellen van de rugleuning (Maar dit is geen keiharde eis)

  • De ergonomische bureaustoel voldoet aan de juiste afmetingen

Ja dit lees je goed! Er bestaan nog steeds China maatvoeringen waardoor de gemiddelde Nederlander niet eens normaal op een stoel kan zitten omdat deze simpel weg te klein is om ergonomisch te zijn. 

Minimale afmetingen: 

    • Zowel de hoogte als de breedte van de rugsteun moeten volgens minimaal 36 cm zijn.
    • Hoogte van de zitting in te stellen zijn tussen 40 en 51cm
    • Lengte van de armsteunen is van invloed op de comfortabele zithouding. Er geldt een richtlijn van minimaal 20 cm. Het voorste punt van de armsteun moet daarnaast niet te ver naar voren zitten.

 

  • De bureaustoel moet minimaal een gewicht van 100kg aan kunnen

Waarom zetten we dit erbij? Heel simpel omdat behalve de ergonomie veiligheid ook belangrijk is. Je wilt immers niet dat je bureaustoel doorbreekt terwijl je aan het werk bent. Vaak is de minmum voor een bureaustoel 100kg!

 

Weten welke bureaustoel bij jou past? Doe de test

Zo is er dus een hoop om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste ergonomische bureaustoel. Maar met artikel willen we vooral benadrukken dat soms de beste deal niet zo goed is als die lijkt. Laat je vooral adviseren want een ergonomische bureaustoel bestel je maar eens in de vijf jaar! Dus de juiste aankoop doen is belangrijk!

 

Bij Workliving helpen we je natuurlijk ook graag aan een ergonomische bureaustoel we staan dagelijks voor je klaar om je te adviseren en gezamenlijk de juiste keuze voor jou wensen te vinden. 

 

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?