Hoe blijf je gezond als je thuiswerkt? – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Hoe blijf je gezond als je thuiswerkt?

We hebben een handige gids samengesteld die iedereen kan volgen om het welzijn tijdens deze ongekende periode van thuiswerken onmiddellijk te verbeteren.

Thuiswerken is voor miljoenen mensen over de hele wereld de nieuwe norm geworden. De weinige gelukkigen hebben een speciaal thuiskantoor, maar voor velen was de keuze voor een werkruimte tussen de bank, het bed, de keuken of de keukentafel. Thuisblijven heeft ook invloed op hoeveel we overdag bewegen. Dit kan ons lichaam ernstig beschadigen en onze houding, spieren en algemeen welzijn aantasten.

Hoe blijf je gezond als je thuiswerkt?
Ga weg van de bank


Deskundigen zijn het er allemaal over eens dat je bank de slechtste plek is om langdurig te werken, wat vrijwel onmiddellijk invloed heeft op je houding. Het gevoel van comfort dat ze bieden, ontmoedigt je ook om te bewegen, waardoor het nog erger wordt. Als je andere opties hebt voor werkplekken, zoals de keukentafel, kies die dan.


Gebruik van de juiste apparatuur


De eerste prognoses van een periode van één tot twee weken thuiswerken worden verlengd, sommigen voorspellen enkele maanden of zelfs meer voordat mensen weer naar kantoor kunnen. Wat dit voor werkgevers betekent, is dat ze de juiste risicobeoordelingen van de werkomgeving van hun werknemers moeten uitvoeren om ervoor te zorgen dat er rekening wordt gehouden met hun gezondheid en welzijn. Zonder fundamentele uitrusting zou er een sterke toename kunnen zijn van claims van werknemers die vinden dat hun gezondheid in gevaar is gebracht.DEZE APPARATUUR OMVAT:


Een toetsenbord en muis


Gebogen over een laptop kan ernstige houdingsproblemen veroorzaken, dus het aanschaffen van een toetsenbord en muis is een directe manier om uw werkruimte te verbeteren. Als u nog steeds uw kantoor kunt bezoeken, kijk dan of u ze kunt pakken, of leen ze van uw thuiscomputer als u die heeft.


Een verstelbare stoel


Na muis en toetsenbord is een verstelbare stoel het belangrijkste hulpmiddel om gezondheidsrisico's te verminderen. Een goede bureaustoel geeft uw lichaam de juiste houding, stimuleert beweging en verbetert de focus en productiviteit.

Hoe blijf je gezond als je thuiswerkt?

Blijf in beweging – in ieder geval elk half uur


Je lichaam snakt naar beweging en sedentair gedrag is ongelooflijk schadelijk voor onze houding en algeheel welzijn. Bij thuiswerken ben je veel meer geïsoleerd en heb je minder reden om te bewegen, zorg er dus voor dat je jezelf disciplineert om in ieder geval elk half uur in beweging te blijven. U hoeft geen volledige training te doen, slechts een paar rekoefeningen om uw lichaam in beweging te houden, vooral uw ruggengraat. Als je een alarm moet instellen, doe het dan - en probeer een routine te creëren.

Zorg regelmatig voor frisse lucht


Zorg voor frisse lucht in je bewegingspauzes wanneer je maar kunt. Stap je tuin of je balkon in, of je voordeur, of neem gewoon even de tijd om op je vensterbank te leunen en de frisse lucht in te ademen - het zal je wonderen doen.


Lunch in het zonlicht


Gebrek aan zonlicht verhongert je lichaam van de broodnodige vitamines, wat resulteert in veel problemen, van slechte botten tot depressie. Het is maar al te gemakkelijk om elke minuut die je wakker bent binnen door te brengen als je op slot bent, dus als je een van je pauzes in direct zonlicht kunt nemen, zoals in de tuin of bij een groot raam.


Blijf in contact


Thuiswerken kan een eenzame ervaring zijn, dus zorg ervoor dat u regelmatig met uw collega's praat, vooral degenen van wie u denkt dat ze het moeilijker hebben dan anderen. Er zijn tal van online tools om spraak- of videogesprekken te voeren - maak er gebruik van.

Hoe blijf je gezond als je thuiswerkt?
Oefening


Als de werkdag voorbij is, is het nog steeds belangrijk om je lichaam gezond en gelukkig te houden. Verminderde beweging betekent nu meer dan ooit dat we aandacht moeten besteden aan regelmatige lichaamsbeweging. Als je kunt, maak dan een lange wandeling na of voordat je aan het werk gaat. U kunt ook profiteren van een groot aantal online trainingslessen die over de hele wereld opduiken, aangezien fitnessprofessionals hun diensten aanbieden om mensen te helpen actief te blijven.

 

Samenvatting - Gezond thuiswerken


Als je vanuit huis werkt, is het belangrijker dan ooit om voor je lichaam te zorgen, aangezien je huis niet vaak is ontworpen om te werken. Volg deze snelle stappen om je welzijn te verbeteren als je vanuit huis werkt:

  • Ga aan een tafel of bureau zitten
  • Gebruik een toetsenbord en muis
  • Gebruik een verstelbare bureaustoel
  • Beweeg je lichaam elke 30 minuten
  • Zorg regelmatig voor frisse lucht en zonlicht
  • Blijf in contact met collega's
  • Dagelijks oefenen

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?