Hoe u uw kantoor milieuvriendelijker kunt maken – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Hoe u uw kantoor milieuvriendelijker kunt maken

Tegenwoordig is een kantoor dat niet milieuvriendelijk is, achterhaald en uit de mode. Om de snel veranderende industrie en omgeving bij te houden, hebben bedrijven kantoren nodig die milieuvriendelijk zijn en prioriteit geven aan duurzaamheid. Behalve dat het goed is voor het milieu, biedt een milieuvriendelijk kantoor uw bedrijf vele andere voordelen.

In dit artikel bekijken we waarom het essentieel is om groen te gaan, de voordelen van groen gaan en enkele specifieke manieren voor bedrijven om groen te gaan. Dus als u op zoek bent naar manieren om uw kantoor milieuvriendelijker en maatschappelijk verantwoorder te maken, lees dan verder!

 

Het belang van groen gaan


Om te begrijpen hoe belangrijk het voor uw kantoor is om milieu-initiatieven te nemen, moeten we het hebben over wat "groen gaan" betekent. Groen gaan omvat het aanleren van een milieubewuste levensstijl om onze natuurlijke omgeving te beschermen door natuurlijke hulpbronnen, habitats en biodiversiteit te behouden en te behouden. Op praktisch niveau betekent groen gaan een manier van leven omarmen die helpt het milieu te beschermen door milieuvriendelijke gewoonten aan te nemen, zoals het verminderen, hergebruiken en recyclen van artikelen.

Uiteindelijk zijn de belangrijkste doelen van groen gaan:

  • Vervuiling verminderen
  • Verlaag het verbruik van hulpbronnen
  • Elimineer afval
  • Behoud bossen en natuurlijke hulpbronnen
  • Behoud het natuurlijke ecologische evenwicht van de aarde, zodat alle levende wezens kunnen overleven en gedijen in hun natuurlijke habitat

Hoe u uw kantoor milieuvriendelijker kunt maken
Dus waarom zijn deze groene doelen essentieel? Natuurlijk hebben we allemaal de burgerplicht om de planeet waarop we leven te beschermen en ervoor te zorgen, maar bedrijven krijgen een extra maatschappelijke verantwoordelijkheid. Omdat bedrijven elk jaar zoveel materialen verwerken, kunnen ze de grootste bijdrage leveren aan het verminderen van afval en het besparen van onze hulpbronnen.


Groen gaan heeft ook extra voordelen voor bedrijven. Bekijk hieronder de drie belangrijkste redenen waarom uw bedrijf groen zou moeten worden.

 

1. Duurzaamheid
In het algemeen gaat groen gaan over het behoud van de gezondheid van het milieu. Uw bedrijf kan een positieve invloed hebben op de wereld door een duurzamere benadering van zaken te hanteren en milieuvriendelijke werkwijzen op te nemen in de dagelijkse activiteiten. Hoewel u meer grote stappen kunt zetten in de richting van duurzaamheid, zoals het ombouwen van het gebouw naar een alternatieve vorm van energie zoals zon of wind, kan het uitschakelen van alle lichten in ongebruikte kamers uw bedrijf helpen om verspilling van elektriciteit te voorkomen.

Ongeacht wat uw kantoor besluit te doen om groener te worden, door maatregelen te nemen om de grondstoffen die uw bedrijf regelmatig verbruikt te verminderen, blijven natuurlijke hulpbronnen behouden. Duurzaamheid helpt de gezondheid van ons milieu te beschermen en bevordert de economische en sociale ontwikkeling. Uw bedrijf kan de wereld voor iedereen een betere plek maken door duurzame methoden toe te passen.

2. Financiële besparingen
Omdat groen gaan ook het verminderen van afval inhoudt, kan het de algehele efficiëntie van een bedrijf aanzienlijk verbeteren en tegelijkertijd de totale bedrijfskosten verlagen. Door materialen te verminderen, hergebruiken en recyclen, kunnen bedrijfsleiders de verspilling van geld en natuurlijke hulpbronnen voorkomen.

Als u bijvoorbeeld de verwarming of airconditioning van het gebouw 's nachts uitschakelt, bespaart u energie, verlaagt u de energiekosten en verbetert u de bedrijfsresultaten. Evenzo zal het overschakelen op digitaal bestandsbeheer en minder afdrukken het papierverbruik verminderen en de hoeveelheid geld die wordt besteed aan het kopen van afdrukmateriaal verminderen. Overweeg om hervulbare inktcartridges te kopen in plaats van wegwerpcartridges om geld te besparen en de hoeveelheid plastic die uw bedrijf weggooit te verminderen.

3. Gezondere werkomgeving
Naast het beschermen van het milieu op aarde, zorgt groen gaan voor een betere kantooromgeving. De milieuvriendelijke veranderingen die uw bedrijf doorvoert, kunnen een positieve invloed hebben op de algehele gezondheid en het humeur van uw werknemers. Werken in een milieubewuste omgeving kan hen zelfs gemotiveerder en productiever maken.

Met name het inruilen van uw gebruikelijke schoonmaakspullen voor groene schoonmaakspullen die minder agressieve chemicaliën bevatten, kan werknemers helpen die leven met aandoeningen aan de luchtwegen of andere gezondheidsproblemen. Sommige veelgebruikte reinigingschemicaliën, zoals natriumhypochloriet, hebben een hoge mate van toxiciteit. Het ruilen van deze schoonmaakproducten voor groene schoonmaakproducten, die voornamelijk natuurlijke stoffen gebruiken, zoals zuiveringszout of citroenen, kan gezondheidscomplicaties helpen voorkomen die vaak worden veroorzaakt door agressieve chemicaliën.

Groen kantoor

De top 3 voordelen van een groen kantoor


Hoewel groen zijn cruciaal is voor de gezondheid van onze planeet, bieden milieubewuste kantoren extra voordelen. Hoewel er vooraf enkele kosten verbonden zijn aan groen, tonen de volgende voordelen van milieuvriendelijke kantoren aan dat de inspanning de moeite waard zal zijn.

1. Juridische en fiscale voordelen
Nu gemeenten steeds vaker beginnen met het aanscherpen van emissierechten, kan groen gaan uw bedrijf enkele juridische voordelen opleveren. Door groene technologie in de activiteiten van uw bedrijf op te nemen, kunt u de uitstoot aanzienlijk verminderen en kunt u voldoen aan de normen van uw gemeente. U kunt ook profiteren van vele andere belastingverminderingen en stimulansen om groen te worden.

Afhankelijk van waar u uw bedrijf heeft gevestigd, komt u mogelijk in aanmerking voor vrijstelling van omzetbelasting als u zonne-energiesystemen, machines, apparatuur en andere technologieën voor hernieuwbare energie gebruikt. Samen met enkele staatsvoordelen, kan groen gaan u meer groen opleveren van de federale overheid. Maakt uw bedrijf gebruik van zonne- of windenergie, dan kunt u een heffingskorting krijgen.

 

2. Gelukkigere werknemers en hogere productiviteit
Werken in een groen kantoor zal natuurlijk de stemming van uw werknemers verbeteren en het kantoor aangenamer maken. Doorgaans heeft een groen, energiezuinig kantoor meer ramen, meer natuurlijk licht en een betere luchtstroom, die allemaal bijdragen aan een aangenamere omgeving om in te werken en de gezondheid van werknemers te bevorderen. Kantoren met natuurlijke verlichting, planten, voldoende ventilatie en niet-toxische schoonmaakproducten meldden een significante daling van het aantal ziektedagen van werknemers en een lager personeelsverloop.

Studies hebben ook aangetoond dat kantoormedewerkers met ramen elke werkdag 173% meer worden blootgesteld aan wit licht en gemiddeld 46 minuten meer slapen per nacht dan mensen zonder ramen. Deze extra slaap kan werknemers helpen zich tijdens de werkdag beter te concentreren en hun productiviteit te verhogen. Onderzoek heeft ook aangetoond dat groene kantoren een toename van 26% kunnen opleveren in het cognitief denken van werknemers, met opmerkelijke verbeteringen in strategie, gebruik en crisisrespons.

Het toevoegen van groene accenten aan het kantoor kan ook de efficiëntie verhogen. Een studie toonde aan dat het plaatsen van planten rond een kantoor kan leiden tot een toename van de productiviteit van werknemers met 15%. Deze resultaten kunnen zijn omdat planten helpen bij het reguleren van de luchtvochtigheid en luchtkwaliteit, terwijl ze ons kalmer en ontspannender maken.

Omdat hogere niveaus van werknemersgeluk correleren met efficiëntere werknemers, kan een groenere werkruimte de concentratie en tevredenheid op de werkplek verbeteren. Door de cognitie en fysieke en mentale gezondheid van werknemers te stimuleren, zal investeren in groenere praktijken lonend zijn voor zowel uw werknemers als uw bedrijf in het algemeen.

 

3. Positieve reacties van het publiek
Groen gaan is ook een belangrijke overwinning op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voor een bedrijf. Groene bedrijven en merken zijn over het algemeen aantrekkelijker voor consumenten en sollicitanten, wat betekent dat groen gaan kan leiden tot meer nieuwe klanten en meer verkopen. Omdat 86% van de Nederlandse consumenten aangaf dat ze verwachten dat bedrijven betrokken zijn bij een of andere vorm van MVO of activisme, kunnen bedrijven een positieve reputatie verdienen door groen te worden.

Vooral millennials geven de voorkeur aan milieuvriendelijkere bedrijven. In één enquête zei 75% van de millennial-respondenten dat ze bereid zouden zijn om een ​​loonsverlaging te accepteren als dat betekende dat ze ergens moesten werken waar milieu- en sociale verantwoordelijkheid wordt betracht. Nu zowel werknemers als consumenten meer waarde hechten aan milieuvriendelijke bedrijven en producten dan ooit, is het zakelijk gezien verstandig voor bedrijven om hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid te verdubbelen.

Het positieve publieke imago van groene projecten betekent dat naast het besparen van uw bedrijf geld door het verminderen van verspilling, het omarmen van milieuvriendelijke bedrijfsbrede praktijken uw merkperceptie kan stimuleren, een loyale klantenkring kan inspireren en meer inkomsten kan genereren voor de komende jaren. Hoewel hogere winsten en een positieve publieke reactie niet de enige motivatie van uw bedrijf zouden moeten zijn om groen te worden, zijn het wenselijke neveneffecten van duurzaamheid en MVO.

Hoe u uw kantoor milieuvriendelijker kunt maken

6 tips om uw kantoor milieuvriendelijk te maken


Nu u weet waarom bedrijven groen moeten worden, vraagt ​​u zich misschien af ​​hoe u uw kantoor milieuvriendelijker kunt maken. Als je op zoek bent naar succesvolle initiatieven op het gebied van duurzaamheid op kantoor, bekijk dan deze groene tips voor kantoren.

1. Hergebruik en recyclen
Je kunt genoeg kantoorartikelen ruilen voor duurzamere opties. Vraag werknemers bijvoorbeeld om herbruikbare bekers van thuis mee te nemen in plaats van de kantine te vullen met papieren wegwerpbekers. U kunt zelfs iedereen op maat gemaakte mokken met het bedrijfslogo erop laten maken om het moreel van het team te stimuleren. Overweeg naast mokken wegwerpartikelen te vervangen door echte borden, glazen en bestek.

Ook de koffiemachine biedt volop mogelijkheden om duurzaam bezig te zijn. Schakel over op koffiefilters van gerecycled papier of vervang zelfs het huidige koffiezetapparaat door een apparaat dat geen papieren filter nodig heeft. Composteer het koffiedik om net dat beetje extra te doen.

Zorg er naast hergebruik voor dat uw bedrijf aan recycling doet. Iedereen in uw kantoor eraan herinneren om regelmatig te recyclen, is een van de gemakkelijkste manieren om duurzaamheid te stimuleren. Zet prullenbakken naast elke prullenbak op kantoor en plaats borden boven de prullenbakken die duidelijk de acceptabele recyclingitems voor uw land aangeven.

2. Ga digitaal
Nog beter dan gerecycled papier is helemaal geen papier. Werk waar mogelijk papierloos door medewerkers aan te moedigen documenten digitaal te bewaren in plaats van ze af te drukken.

Omdat revisies, correcties en updates van gedrukte documenten 90% van het totale kantoorafval van het land uitmaken, zal het elektronisch opslaan van papieren in plaats van in archiefkasten een grote bijdrage leveren aan het verminderen van afval. Als de VS het gebruik van papier met slechts 10% zou verminderen, zou het de uitstoot van broeikasgassen met 1,45 miljoen ton verminderen, wat hetzelfde zou zijn als het een jaar lang 280.000 auto's van de weg halen.

Bedrijven kunnen papierloos werken door gebruik te maken van digitale opties zoals e-statements, digitale facturen, e-handtekeningtools en geautomatiseerde betalingssystemen. Door documenten elektronisch te ondertekenen, bespaart u papier doordat u overeenkomsten niet meer hoeft af te drukken voordat u ze ondertekent, waardoor uw bedrijf opslagruimte en inkt kan besparen. Hoewel een geautomatiseerd betalingsproces het papierwerk kan verminderen door fysieke controles overbodig te maken, kan het uw bedrijf ook efficiënter laten werken door het crediteurenproces te stroomlijnen.

3. Ondersteun inspanningen voor groen woon-werkverkeer
Werknemers stimuleren om te carpoolen, het openbaar vervoer te nemen, te voet of met de fiets naar kantoor te gaan, is een ideale strategie om hen aan te moedigen hun uitstoot van woon-werkverkeer te verminderen. Organiseer een bedrijfsbrede carpool door een aanmeldingsformulier in een gedeelde kantoorruimte te plaatsen en herinneringsmails naar werknemers te sturen. Samen met groen zijn, kan carpoolen een positieve ervaring zijn voor de band tussen werknemers en tegelijkertijd wat gasgeld besparen.

Terwijl u digitaal gaat, overweeg dan om werknemers thuiswerkmogelijkheden te bieden. Door werknemers op sommige dagen thuis te laten werken, kan het reizen van werknemers worden verminderd en de ecologische voetafdruk van uw bedrijf worden verkleind.

4. Optimaliseer uw natuurlijke verlichting
Vertrouwen op natuurlijke meer dan kunstmatige verlichting waar mogelijk is een effectieve manier om energie te besparen. Een milieuvriendelijk kantoorontwerp moet de natuurlijke lichtinval maximaliseren door meubels die ramen blokkeren te verplaatsen, grote tinten te verwijderen of zelfs dakramen toe te voegen. Door de hoeveelheid natuurlijk licht in uw kantoorgebouw te vergroten, vermindert u het energieverbruik en bespaart uw bedrijf geld op de energierekening.

Omdat natuurlijk licht op de werkplek meerdere fysiologische functies ondersteunt, zal het optimaliseren van het natuurlijke licht in uw kantoor ook ten goede komen aan uw werknemers. Studies hebben aangetoond dat werknemers die binnen 3 meter van een raam zitten 84% minder last hebben van hoofdpijn en minder vermoeide ogen en wazig zien dan werknemers die ver van natuurlijk licht verwijderd zijn. Terwijl 77% van de ondervraagde werknemers zei dat natuurlijke verlichting essentieel voor hen was, gaf slechts 58% aan tevreden te zijn met de huidige verlichtingssituatie op kantoor.

Afgezien van het maximaliseren van natuurlijk licht, zijn het uitrusten van elk werkstation met een slimme stekkerdoos, het vervangen van alle verlichtingsarmaturen door leds en het instellen van kantoorverlichting met sensoren of timers geweldige strategieën om energie te besparen op kantoor.

5. Adopteer enkele bureauplanten
De natuur in huis halen is een leuke manier om duurzaamheid in de praktijk te brengen. Het toevoegen van wat planten aan de indeling van uw kantoor is een andere eenvoudige manier om de luchtkwaliteit in het gebouw te verbeteren en tegelijkertijd de esthetiek ervan te verbeteren en de werkplek huiselijker te maken. Omdat planten zuurstof produceren, kunnen ze alle chemicaliën en gifstoffen in de lucht die door de binnenlucht van uw kantoor circuleren, compenseren, waardoor uw kantoor een schonere en prettigere plek wordt om te werken.

Als bonus zullen je nieuwe kantoorplanten het heerlijk vinden om al het natuurlijke licht op te nemen.

6. Koop modulair meubilair
Naarmate uw bedrijf groeit, kunt u geconfronteerd worden met de behoefte aan nieuwe kantoormeubelconfiguraties die geschikt zijn voor uw groeiende personeelsbestand. Omdat modulair kantoormeubilair kan worden gemengd en gecombineerd en opnieuw kan worden geconfigureerd wanneer uw bedrijf groeit, is het ideaal voor milieubewuste bedrijven.

In plaats van uw kantoormeubilair en werkruimtes te moeten vervangen telkens wanneer uw bedrijf groeit, kunt u met modulair kantoormeubilair uw huidige inrichting uitbreiden en verwijderen. Deze flexibiliteit geeft je tal van mogelijkheden om je huidige meubels te herschikken zonder ze weg te doen.

 

Hoe u uw kantoor milieuvriendelijker kunt maken
Een duurzaam kantoor is succesvoller als de medewerkers milieubewust zijn. Het toepassen van groene praktijken in hun werkleven helpt de algehele duurzaamheid in uw kantoor te verbeteren en kan zelfs worden overgenomen in hun persoonlijke leven. Er zijn veel manieren om uw werknemers aan te moedigen om meer eco-savvy te zijn, maar hier zijn enkele geweldige plekken om te beginnen:

Zet u in voor energiebesparing op kantoor: hoewel overstappen op hernieuwbare energiebronnen misschien nog geen optie voor u is, zijn er veel andere manieren waarop uw werknemers kunnen helpen energie te besparen op kantoor. Als uw personeel er bijvoorbeeld de gewoonte van maakt om elektronica uit het stopcontact te halen en lichten uit te doen wanneer ze niet in gebruik zijn, kan dit een groot verschil maken in uw energieverbruik.
Implementeer een recyclingprogramma: Beheer van kantoorafval met een recyclingprogramma kan uw kantoor milieuvriendelijker maken als uw afval op de juiste manier wordt behandeld. Zorg ervoor dat u uw werknemers traint in het recyclen van bepaalde materialen en voorwerpen, zodat alles op de juiste manier wordt afgevoerd. Het opzetten van een programma met lokale recyclingcentra helpt ervoor te zorgen dat uw inspanningen succesvol zijn.
Stimulansen aanbieden: Het kan moeilijk zijn om grote veranderingen in levensstijl door te voeren zonder motivatie. Overweeg stimulansen aan te bieden voor werknemers die zich aanpassen aan uw milieubewuste initiatieven op de werkplek, zoals het schenken van waterflessen aan motorrijders en wandelaars. U kunt het plezier vergroten door duurzaamheidsuitdagingen te creëren die werknemers moeten voltooien, zodat ze een doel hebben om naar toe te werken met beloningen voor milieubewust zijn.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?