Kantoormeubilair voor werknemers die wat ’groter’ zijn – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Kantoormeubilair voor werknemers die wat "groter" zijn dan gemiddeld. Waar moet je op letten?

Nederlanders zijn groter dan ooit tevoren en worden nog groter. Het CBS voorspelt dat 14 procent van de Nederlanders in 2030 zwaarlijvig zal zijn. En hoewel we kunnen discussiëren over de gezondheidsimplicaties van deze statistiek en nadenken over wat we moeten doen om zo fit mogelijk te zijn, is één ding zeker: om tegemoet te komen aan de nieuwe, grotere Nederlander, we zullen moeten heroverwegen hoe we zo ongeveer alles ontwerpen, van stoelen in het openbaar vervoer tot kantoormeubilair.

Er zijn zelfs al enkele bedrijven die kantoormeubilair maken met grote maten werknemers in gedachten. Soms is dit zelfs verplicht geworden bij NEN testen of voor de NPR waarbij vaak 160kg de minimum is voor kantoormeubels. Maar in deze blog gaat het vooral om de collega's die misschien zelfs nog daarboven zitten.

Waar moet je op letten bij het bestellen van kantoormeubels voor de "grotere" collega's?

1. Bureaustoelen waar moet je aan denken?

Bij bureaustoelen is de zoektocht makkelijker dan ooit tevoren. Er zijn speciale modellen voor collega's tot 200kg waarbij met productie getest word tot 200kg. Dat betekend dat je collega met een gerust hart hierop kan zitten.

Voorbeelden van deze bureaustoelen zijn de volgende modellen: 

Managerxl
De Manager XL is bijvoorbeeld geschrikt voor mensen tot 200kg.

 

Doe jezelf een lol en bekijk de bureaustoel goed is het een goedkoop model van 199,- euro dan kunnen we je garanderen dat dit een nachtmerrie word. Reden waarom veel gasliften worden getest tot 120kg. Dit betekend dat als je collega van 180kg erop gaat zitten dat de gaslift eronderuit kan klappen. Dit gaat met veel geweld weten we uit ervaringen helaas en is een enorm risico voor de veiligheid van je collega's.

Bekijk dus goed wat voor mechaniek er onder de bureaustoel zit die je wilt aanschaffen. Vaak kan je online vinden tot hoeveel kg deze getest is. Mocht dit tot 120kg zijn en is je collega 140kg dan is het zeker aan te raden dit niet te doen. Maar dit laten we natuurlijk aan jou over.

Mocht je makkelijk alle modellen voor zwaardere collega's wensen dan adviseren we te zoeken op 24-uurs bureaustoelen of bureaustoel 200kg. Dan vind je al snel de modellen die goed zijn voor je collega's.

2. Bureaus voor "grotere" collega's

Op zichzelf hoeft een bureau niet snel een probleem te zijn maar wel is het advies dat deze verstelbaar is ook al is het een zit-zit bureau.

We raden aan de het bureau verstelbaar is tot een hoogte van 83cm minstens. Daarbij is het wijsheid om te kijken naar een bureau van minimaal 140 breed. Voor de rest is het vrijheid blijheid zolang je collega niet op het bureau leunt komt het allemaal goed. Mocht je collega dit willen doen kijk dan naar de draagkracht van het bureau of deze dat aankan. 

 

 

 

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?