Opbergruimte nodig? Zo kies je de juiste kast voor op kantoor – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Opbergruimte nodig? Zo kies je de juiste kast voor op kantoor

Een thuiskantoor kan niet zonder opbergruimte. Aan het einde van de werkdag wil je niet het gevoel hebben in je ‘kantoor’ te blijven zitten, zeker niet als je in de woonkamer werkt. Daarom is een goede kast onmisbaar. En hoe meer je thuis werkt, hoe meer ruimte de spullen die je ervoor gebruikt in gaan nemen. Maar hoe kies je een kast die past bij jouw wensen? En waar moet je op letten als je een kast of opberger koopt voor je thuiskantoor?

Jouw thuiskantoor, jouw stijl

Je thuiskantoor is er allereerst om je te concentreren en je werk gedaan te krijgen, maar dat betekent niet dat je in een grijze kamer zonder stijl of uiterlijk vertoon hoeft te zitten.

Thuiswerken is onder andere fijn en effectief omdat je jouw omgeving persoonlijk kan maken en het aan kunt passen aan jouw wensen, zeker met grote items zoals kasten, boekenkasten, schappenkasten of een bureau met opbergruimte. Richt jouw thuiskantoor zo in dat je er tijd in wil doorbrengen en omring je met mooie spullen die je een fijn gevoel geven. Stijl jouw thuiskantoor dus zoals jij het wil en zorgt dat je fijn en geconcentreerd aan de slag kunt.

Opbergruimte Woonliving

Thuiskantoor inrichten: zo kies je de juiste kast

Wanneer je een thuiskantoor aan het inrichten bent, en je hiervoor opbergruimte of kasten wilt aanschaffen zijn er een aantal dingen waar je op kan letten..

Zorg ervoor dat de kast past bij wat je er in wil opbergen. Heb je elke dag veel papier, dossiers en mappen, dan is een kast die gesloten is de beste keus. Alle ‘rommel’ van een dag thuiswerken berg je dan makkelijk op in de kast en achter een deurtje. Zo kun je ‘s avonds gewoon in de woonkamer zitten zonder tegen je thuiskantoor aan te kijken. Hiermee voorkom je ook dat je misschien ‘s avonds toch nog even snel dat ene rapport gaat schrijven of die ene klant gaat beantwoorden. Je kantoor is gewoon even uit het zicht.

Ben je dus aan het kijken naar een kast, let er dan gelijk ook op dat kasten met een deurtje diep genoeg zijn om een multomap in kwijt te kunnen. Je wil voorkomen dat alle deurtjes op een kier staan omdat de kast eigenlijk niet diep genoeg is voor de spullen die je erin wil zetten.

Extra ruimte nodig? Neem een schappenkast

Heb je niet veel losse spullen maar wil je wel wat extra opbergruimte? Dan is een schappenkast ideaal. Je kan er bijvoorbeeld een printer in kwijt maar ook naslagwerken of boeken. Een schappenkast in je thuiskantoor kan ook zorgen voor een stijlvolle scheidingswand. Zo zorg je dat jouw werkruimte niet vol in het zicht staat en is het voor jou makkelijker om je te concentreren omdat eventuele afleidingen worden afgeschermd.

Ladekast voor je thuiskantoor

Wil je enkel wat papier opbergen en ‘s avonds je laptop uit het zicht kunnen leggen? Dan zijn lades een fijne en gemakkelijke oplossing. Ga voor een stijlvolle ladekast die past bij jouw interieur! De mooiste ladekasten vind je in ons overzicht.

Ben je opzoek naar een kast voor jouw thuiswerkplek? Lees hier hoe je jouw thuiswerkplek gemakkelijk kan inrichten.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?