Tips voor het inrichten van je eigen thuiskantoor – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Tips voor het inrichten van je eigen thuiskantoor

Eens gezien als een luxe, wordt het hebben van een kantoorruimte aan huis steeds gebruikelijker, waarbij werken op afstand een haalbare optie is voor een toenemend aantal werknemers. Of je nu maar een paar ochtenden werkt of 50 uur per week vanuit huis werkt, het creëren van de juiste omgeving is erg belangrijk om jezelf gezond, gelukkig en productief te houden.

Als je erover nadenkt om je eigen thuiskantoor in te richten, of op zoek bent naar inspiratie voor het vernieuwen van je huidige werkruimte, dan zijn hier 6 snelle tips voor het ontwerpen van een thuiskantoor dat werkt.

Tips voor het inrichten van je eigen thuiskantoor

Laat je inspireren, maar blijf realistisch
Zoeken naar inspiratie is een geweldige manier om ideeën op te doen, maar verlies het einddoel niet uit het oog. Dat prachtige vintage bureau dat je op Pinterest zag, ziet er misschien fantastisch uit, maar biedt het ook ruimte voor je projectwerk? En die sierlijke kast past misschien wel bij die in jouw eetkamer, maar is hij ook echt praktisch voor regelmatig gebruik?

Zoek inspiratie, maar probeer meubels en accessoires te vinden die uw werk niet hinderen, of steeds ongemakkelijker worden naarmate de dag ouder wordt. Zoek naar praktisch meubilair dat doet wat het moet doen - zodat u zich comfortabel en productief voelt.

Tips voor het inrichten van je eigen thuiskantoor

Zorg voor voldoende opbergruimte
Ondanks dat computers het schriftelijke werk domineren, zult u hoogstwaarschijnlijk nog steeds veel papierwerk hebben, dus voldoende opslagruimte is belangrijk om te voorkomen dat uw thuiskantoor rommelig wordt. Een standaard archiefkast kan lelijk aanvoelen, dus zoek naar alternatieven.


Als je afhankelijk bent van visuele herinneringen om taken uit te voeren, kijk dan naar opties voor wandopslag die dingen in het zicht houden, zoals speld- of krijtborden of tijdschriftenrekken. Als je boekenkasten nodig hebt, zorg er dan voor dat ze groot genoeg zijn om te voorkomen dat ze te vol worden, en aantrekkelijk zijn als je bezoek hebt of als achtergrond voor conferentiegesprekken moet gebruiken.

Wat je ook besluit, zorg ervoor dat je genoeg ruimte hebt om alles netjes en opgeruimd te houden en niet over te lopen naar de rest van de kamer.


Tips voor het inrichten van je eigen thuiskantoor
Denk ergonomisch


Het begrijpen van de mechanica van het lichaam en het belang van correct zitten kan de meest voorkomende oorzaken van rugpijn en werkgerelateerde aandoeningen helpen voorkomen.

De kans is groot dat uw meest gebruikte kantoortool uw computer is, dus het creëren van een ruimte om daar ruimte voor te bieden zou een belangrijke overweging moeten zijn. De bovenkant van uw monitor moet zich op ooghoogte of iets lager bevinden en uw onderarmen moeten evenwijdig aan de vloer zijn in de typpositie. Voeten moeten stevig op de vloer rusten, of op de voetenbanken van de stoel.

Als u veel uren maakt, moet u ook op zoek gaan naar een comfortabele en betrouwbare bureaustoel. Een die hoge ergonomische kwaliteiten, comfort en duurzaamheid biedt, liefst met een lange garantie. Er zijn veel stijlopties die passen bij uw interieurontwerp.Provide enough light

Make sure you have enough access to light. Having access to natural sunlight is the best option, but with poor weather comes poor light, so think about your indoor lighting options. The light you need will depend on the way you work. If you’re are frequently working on papers, or looking down upon a desk, a traditional desk lamp will probably work best. If your needs vary, look for more versatile options, such as a swivel lamp.

Laat wat groen vallen

Planten maken ons blij. Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat ze stress verminderen, het welzijn verhogen en de productiviteit verhogen. Het is gunstig om ze in elke bewoonde ruimte te plaatsen, maar vooral op de werkplek. Denk erover na om een ​​of twee potplanten toe te voegen aan je thuiskantoor, zoals een kleine op je bureau en een grotere ergens in de kamer.

Terwijl levende planten ook helpen om de lucht te zuiveren, biedt de visuele stimulans van synthetische planten vergelijkbare voordelen, dus als je niet het gevoel hebt dat je voor echte planten kunt zorgen, kun je in plaats daarvan voor nepplanten gaan.
Tips voor het inrichten van je eigen thuiskantoor

Maak het je eigen

Een van de grootste voordelen van een thuiskantoor is dat je het naar wens kunt personaliseren, dus vergeet niet om je eigen persoonlijke touch aan de omgeving toe te voegen. Door elementen toe te voegen die u direct aanspreken, kunt u creativiteit aanwakkeren en voelt u zich gelukkiger, wat beide de productiviteit ten goede kan komen.

Hang een paar van je favoriete kunstwerken aan de muur, plaats wat familiefoto's of hang een poster van je favoriete band. Verf de muren in je favoriete kleuren of plaats ornamenten in een lege opslagruimte. Er zijn tal van opties die ervoor kunnen zorgen dat u ernaar uitkijkt om de dag op kantoor door te brengen, dus haal het meeste uit controle over uw eigen omgeving.

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?