Waarom heeft een bureaustoel wielen? – Workliving
Gratis verzending vanaf €30 Betaal vooraf of achteraf Niet tevreden, geld terug

Waarom heeft een bureaustoel wielen?

In de categorie domme vragen bestaan niet! Toch merken we dat deze vraag geregeld langs komt dus we wouden graag even de tijd nemen om dit toch op te helderen! Daarbij ook of er nou voordelen aan bureaustoelen zonder wielen zijn?

We zijn ons er misschien niet van bewust, maar wieltjes van bureaustoelen zijn essentieel voor ons om ons door het kantoor te verplaatsen. Ze stellen ons in staat om gemakkelijk en snel van de ene plaats naar de andere te gaan.

De wielen helpen ook bij het evenwicht. Als we een bureaustoel op wieltjes hebben, kunnen we onze stoel in elke richting verplaatsen zonder hem op te tillen en rond te dragen. Dit is vooral handig wanneer we veel dingen in onze handen hebben of wanneer onze handen vol zijn met andere dingen zoals papieren of koffiekopjes.

Maar waarom heeft een bureaustoel wielen?

bureaustoelen zijn bijna altijd met wielen om ervoor te zorgen dat je bewegingsvrijheid hebt tijdens je werk. Maar dit kost natuurlijk wel wat energie aangezien bureaustoelen standaard met geremde wielen komen. Er is natuurlijk niks mis met wat gezonden beweging alleen sommige mensen kunnen hiervan een gekromde rug krijgen omdat ze van positie blijven verwisselen.  De wielen hebben dus voor en nadelen. 

Wanneer is het handig om geen bureaustoel wielen te nemen? 

Ja je leest het goed we willen graag een overzicht bieden voor situaties waar het soms beter is om geen wielen onder je bureaustoel te nemen. Bij Workliving bieden we onder alle bureaustoelen een gratis optie voor opzet stukjes. Dit hoef je alleen maar aan te geven bij de opmerkingen wij doen de rest.

  • Wanneer de bureaustoel op een bewegende locatie komt te staan (Bijvoorbeeld een schip, bestelbus of bij plaatsen waar veel trillingen zijn denk aan de controle kamer van een achtbaan)

  • Wanneer bewegingsvrijheid niet nodig is door ruimte gebrek (Denk aan kassa locaties, Fabrieksbanden of controle kamers)

  • Wanneer de bureaustoel maar op een plek komt te staan (Als er geen reden is om de stoel te verplaatsen en deze op zijn plek moet blijven staan)  

Wel willen we je toch attenderen op het volgende:

Omdat je de stoel minder eenvoudig verplaatst, zal je lichaam voor een langere periode een specifieke houding aannemen. Dit kan er uiteindelijk toch in resulteren dat je klachten ervaart. Het is hierom van belang om regelmatig een pauze te nemen. loop even een rondje of drink een kopje koffie (wel even zelf halen natuurlijk)

Laat een reactie achter

Let op, opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

Waar ben je naar op zoek?